Filmkväll

Nu ska jag snart åka till Ida för att ha filmkväll med tjejerna. Blir hemmagjord pizza och annat gottigt också=)
Ska se Kill Bill och Pulp Fiction... får se om jag vågar se alla=/ Har iaf fixat att Thomas möter upp mig sen efter så jag inte behöver åka hem själv=P

Har precis städat hela lägenheten så det är fint och frächt när man vaknar imorgon!! Då blir det slapp för hela slanten=) God frukost, promenad och lite rens bland kläderna.

Nej, nu måste jag dra!!

Gardinfrossa=)

Har äntligen skickat efter gardiner till köket, där det inte har kommit upp några än *skäms* Men nu är vi uppgraderade upp över öronen=)

Höst- vinter- och vår/sommargardiner är införskaffade (kommer i början av december!)
men här kommer ett smakprov...

Dom underbara höstgardinerna med matchande handdukar!! (vet att hösten är över i början av december, men dom var billiga och vi kommer bo kvar iaf en höst till så lika bra att passa på=)


Dom söta julgardinerna med matchande handdukar som jag tror kommer passa perfekt i vårt lilla kök!!


och så sommargardinerna med härliga färger...



Allt är beställt från jotex där både jag och mamma hade rabattkuponger och eftersom mamma inte ville ha något så delade vi min beställning, man får inte vara dum;)


Nyklippt svägerska och iskalla händer...

Efter en kort skoldag med redovisningar, biff och rotmos och lite plugg gick jag ner till Maria som ville få sin frisyr tillfixad - det blev faktiskt riktigt snyggt=) *stolt* Har nog inte gjort någon miss än med klippningar, om man räknar bort då jag klippte Hanna som efter första klippet med saxen ändrade sig och ville ha längre, men det fixade jag;) eller när jag råkade ge Thomas ett litet jack med hårtrimmern (han gjorde en rörelse precis när jag kom med trimmern)... men det är mest småsaker=) har ju inte klippt någon som blivit missnöjd än, vad jag vet... dom har iaf inte gråtigt när jag varit klar så ser det som positivt=) Snart är det dax att klippa Thomas igen, övning ger färdighet så känns som jag blir bättre och säkrare för varje gång jag klipper och det är ju bra!!

och nu till "iskalla händer"...
Varje höst, även om det är samma temperatur som det varit sedan sommaren så kommer jag in i en isande period. Spelar ingen roll hur mycket kläder jag tar på mig eller hur varmt vi har det hemma... jag fryser ihjäl!! Sitter alltid med kall näsa framför tvn på kvällarna, händerna gör ont för att dom är så torra och kalla och så måste duntofflorna på innan jag kryper in under täcket annars tar det flera timmar innan jag kan sova. Inte nog med det, för mitt i natten, när man ska sova, då vaknar jag - och då är jag kooookhet... svårt att sova bara för det och inte blir det bättre av att sova bredvid ett levande element på sisodär 120grader. Hrm. även om det är mysigt med hösten så är det en plåga att frysa. Det enda som hjälper är ett varmt bad eller en varm dusch, men kan inte duscha flera gånger om dag heller... aja... känns som dagens ilandsproblem... har ju ändå 20grader i lägenheten så ska väl inte klaga, men iaf. Tror nog det blir ett varmt skumbad för fru Simonsson innan dagen är slut...

Visst ser det rätt välkommande ut?!


Smålänsk höst i bilder

Innan jag åkte hem på måndagen tog jag en liten runda kring huset och fotade hösten. tystnaden. lugnet. det fina...



  



  



  



  






She´s back - uppvilad och klar!!

Skogsvistelsen var helt fantastiskt underbar!! Onsdagen spenderades på swebus och väl hemma väntade pizza på bordet. Thomas var nog den som blev gladast=) På torsdagen blev det en lugn dag hemma med plock bland massa prylar, som aldrig tycks ta slut=/ På kvällen hälsade vi på lilla söta nykomligen Irma...


Kan man va sötare=)

På fredagen åkte vi in till Västervik och hämtade upp lillbrorsan på jobbet. Det blev sedan Thaimat på favoritstället och sen åkte vi hem till Niklas och kollade in hans nya fina lägenhet, som var städad!! Trodde inte mina öron när Niklas sa att om han inte hade jobbat skulle ha hunnit med att dammsuga och moppa golven!! Tror minsann lillkillen blivit stor=)

  

Blev en sväng till underbara sommarstugan där vi firade mormor, morfar och kusinerna och det med tårta och andra gottigheter både lördag och söndag=)

Gott och blandat från stugan... Frukosten med stort F, tårtorna och mys i massor!!





Så summa summarum... Helgen har ääägt=P Den som saknades i stugan var Thomas som var i Jkpg på gospelhelg och spelade så pianot glödde;) 

Nu ska jag fixa lite innan jag ska till skolan och planera informationskväll om barnmat på ett dagis=)


Gospelhelgen är över...

...men kommer lämna spår för livet! En roligare och mer givande gospelhelg får man leta efter=) Blev lite inhoppare som extradirigent också, vilket var rätt kul!! Länge sen jag fick stå framför en så stor gospelkör!


Kören!


Kompet under ledning av Älsklingen*


Lamont Lenox!!!



Nu har veckan redan börjat, men med en mjukstart med ledigt både idag och imorgon... och så är vi lediga på torsdag och på fredag också... ^^ Låter det slappt??!! Kanske lite... men kan inte säga att jag är helt ledig. Har ändå varit i skolan idag från 10.00-14.00 för har suttit med gruppen och förberett redovisningen vi ska ha på onsdag om kroppsammansättningar. I morgon blir det skolan också för då ska vi göra klart ppt.n till redovisningen och så ska vi köra igenom det så vi iaf har testat. Men blir kanske inte så länge då.

Har hunnit med en hel del annat idag också, har bland annat bokat biljetter till Edinburg, storstädat badrummet och så har jag lagat hemmagjorda pannbiffar med potatis och egengjord brunsås och så lingonsylt till. Känner mig duktig=)


Mumma*



På onsdag blir det hem till småland. landet. skogen. lugnet. tystnaden! Ska bli så så skönt. Ska bara koppla av! Vi ska hälsa på lilla söta Irma som vi inte har fått träffa än, och så klart två stolta föräldrar=) En sväng in till stan och hälsa på lillbrorsan i hans nya lägenhet. Ska försöka hinna med några härliga promenader innan man ska tillbaka till storstadslivet igen. Är skönt med ett break emellanåt. Och det blir verkligen ett stopp i vardagen. Känner verkligen av kontrasterna när man åker hem. Största händelsen hemma är väl när grannen kör förbi med en traktor eller när vår söta ekorre springer över grusgården och upp i sitt kastanjeträd. Stressigt? Störande? Verkligen inte. såå fridfullt!! Längtar=)

Nu är det sängen som väntar för är riktigt trött... men kommer nog ligga vaken tills älsklingen kommer hem iaf=)


Hessjungen

Måste först berätta - för alla som inte såg det, att det har snööööat idag!!! Eller vet inte om det ska vara utropstecken efter för är inte så jääätteglad i att det har börjat... snön är fiiin, men det som följer gillar jag inte lika mycket - slask ute och iiiiskalla fötter inne, uchan!! Hade faktiskt gosiga knälånga raggsockar på mig redan igår, så är förberedd;)

Status just nu - hes till tusen, typ!!
Har sjungit konstant i tre timmar. Låter kanske inte så länge, men sjunger man gospel i tre timmar - Plus att det är tillsammans med Lamont Lenox då är det faktiskt tillåtet att vara lite hes. De tre timmarna skulle egentligen varit två men Lamont tyckte vi kunde köra ett litet tag till så vi hann igenom alla låtarna, vilket vi gjorde. Det är bara det att han inte ger sig förrän vi ger allt, vilket vi typ gör hela tiden. Så känns som att man skriker vissa stunder, tror till och med att vi gör det.... Men det låter faktiskt inte alls så dumt=) Imorgon är det rep 10-12 sen lunch till 14 sen rep igen fram till 16 och sen lite röstvila fram till konserten som börjar 19:30. Kommer bli en grymt härlig och rolig dag och kväll=)

Nu är det sängen som kallar för måste vara pigg tills imorgon!!


Fettdoktorn får sparken - det var på tiden!

"Jag är fullständigt rättslös"

Fettdoktorn Annika Dahlqvist har nyligen varit i blåsvädret för flera kontroversiella uttalanden. Och nu får hon sparken från jobbet som jourvikarierande läkare i Västernorrland. Anledningen: hennes åsikter om vaccinering mot svininfluensan och mammografi.


Annika Dahlqvist blev under en föreläsning i Luleå i tisdags uppringd av en sköterska på en vårdcentral i Sundsvall. Dahlqvist fick beskedet att primärvårdsdirektören Lennart Moberg beslutat att Dahlqvist inte längre ska anlitas som läkarvikare. Hon får sparken för sina uttalanden om att en fettrik kost gör influensavaccination, cellprovtagning och mammografi onödiga. – Det är ingen som talat med mig, jag känner mig fullständigt rättslös, säger Dahlqvist.


"Anmärkningsvärda synpunkter"

– Som jag förstår det är jag spärrad från alla arbetsplatser i primärvården i Landstinget Västernorrland. Det är väl ingen som vågar anställa mig på en vårdcentral nu. Lennart Moberg, primärvårdsdirektör vid primärvården Västernorrland, säger att Dahqvist inte blivit uppsagd – eftersom hon inte har någon anställning. – Men efter hennes anmärkningsvärda synpunkter och ifrågasättanden av medicinskt evidensbaserade arbetsmetoder, som cellprovstagning, vill vi inte att hon fortsätter som timvikarie.


Sofia Ström
Sebastian Chaaban
                                                                                                                                
Artikel från Aftonbladet.se


GospelHelgen!!

Gospelhelgen som du inte får missa=)

Har haft reklam länge på bloggen men kan sitta fint med ett extra reklaminslag nu så nära inpå!!

Imorgonkväll börjar det med körövningen inför lördagens och söndagens spelningar!!

Har du inte anmält dig, gör ett försök på bifrostkyrkan.se, tror inte det är försent...

Kommer bli en upplevelse man inte glömmer. Tillsammans med en grym gospelartist från Chicago, Lamont Lenox kommer vi sjunga så taket lyfter!! Kommer bli grymt!!!

Om du inte kan vara med och sjunga så kan du komma och lyssna, Gratis!!

På lördagkväll kl. 19:30 i Bifrostkyrkan, Mölndal
På söndagen kl. 11:00 i Pingskyrkan, Mölndal

Hoppas vi ses!!

Duktiga frun=)

Idag har varit en bra dag!! Har hunnit med så mycket=)

I morse tog jag och Thomas en härlig morgonpromenad runt sjön innan han drog iväg till jobbet och jag till skolan där det blev ett studiebesök på CEM på sahlgrenska där vi fick se och testa olika mätmetoder för kroppsammansättning. Sen handla innan jag åkte hem. Har också varit ute i vår fina trädgård och planterat ut lökar som kommer blomma fint i vår=) både påskliljor och pingstliljor!! Och så har jag lagat mat till morgondagens matlådor: Kycklingfileér med blomkålsmos och aubergin och så cashewnötter till det!! PLUS - Att thomas och jag har bakat våra första sötsaker ihop sen vi flyttade ihop - det blev vaniljbollar som ska bjudas på=)

Happy Day!! =)


Gift med världens underbaraste

Skriver sällan några kärleksförklaringar på bloggen, då jag känner att jag hellre berättar det direkt till Thomas! Men idag känner jag för att berätta hur mycket Thomas betyder för mig!!

Vissa kan ha svårt att förstå varför man gifter sig så tidigt, varför man inte väntar så att man är helt säker. I många fall är det oftast kristna som gifter sig tidigt, och då får man självklart höra att det mest har med en sak att göra då man som kristen ska leva efter att inte ha sex före äktenskapet. Men dom har helt fel, kanske har det med avundsjuka att göra?!. Äktenskapet betyder så otroligt mycket mer, - man blir Ett med varandra!

I vårat fall var det självklart vid första ögonkastet - Vi kommer alltid att vara tillsammans! Visst, kanske låter klychigt, för är väl så man säger till alla man är tillsammans med, eftersom det känns så rätt, just då. Men för oss var det inte den där vanliga känslan - Det var något betydligt större. Tror fullt och helt på att vi är ämnade för varandra, att vi är skapta för varandra, att leva tillsammans. Att inför Gud lova att älska varandra i nöd och lust är något stort och fantastiskt. Det är det ringen betyder för mig, att vi hör till varandra, att vi är - Ett. Allt handlar om att inte ge upp och att kunna lita på varandra. Alla har svåra stunder, det finns inget äktenskap som är perfekt. Men istället för att ge upp som många gör måste man kämpa för att det ska fungera. Ju fler svårigheter man tar sig igenom, desto större växer sig äktenskapet och ju närmare kommer man varandra. Det finns ingen i hela världen som kan ta Thomas plats, det finns ingen som förstår mig så bra som Thomas, ingen som kan trösta mig på det sättet han gör, ingen som kan få mig att skratta så som han, ingen som inger sådan trygghet som han gör. Jag ligger hellre i Thomas armar ett ögonblick än lever förevigt utan honom. Han är mitt allt - Han är min värld!


Tårar

Tårar tårar... var kommer ni ifrån?? Hur mycket kan egentligen produceras i min kropp?? Det tar liksom aldrig slut=/ Gårdagen var bokstavligt talat dränkt i tårar, och som vanligt, utan någon som helst anledning... Jag vill vara glaad!!


Check

[x] Skolan
[x] Tvätta!!
[x] Baka goda morotsbullar=)
[x] Stoorstäda!!
[x] Handla

Har hunnit med en heel del idag, och jag känner mig riktigt nöjd!!
Är roligt att överraska Thomas ibland också=) Nu är det soffan med älsklingen som gäller, och så te och dom nybakta bullarna till det!!


Something made her smile!

Får man vara glad?? Ibland tydligen=)

Nu är rapporten klar!! Och jag har städat och fixat i lägenheten! middag blev det framför extreme home makeover; jättegod sallad med quinoa, kräftor, mango, avokado, champinjoner och så en cremé på ägg och citronmajonnäs. mumma=)



Sen åkte jag faktiskt till gymmet en stund. Var nämligen inte sol hela dagen, ena stunden megahärligt höstväder med strålande sol och så helt plötsligt börjar det regna... så har det varit hela dagen, nån har svårt att bestämma sig=) Men va skönt att komma iväg.. kopplar av så sjukt mkt på gymmet, tänker inte på nått, bara är!

Men stress blev det hem för att baka bröd som precis är klart och nu ska jag och älsklingen ha mys med tända ljus, gott nybakat morotsbröd och så kanske en film?! =)

      
Psst... Alla ingredienser | Receptet | Min fina nyinvigda degbunke och så ser ni handduken och grytlapparna jag fick av tjejerna! Och så min finfina våg=)

Och så resultatet...


Höstmys på hög nivå med andra ord;)


Uppochner

Gårdagen var dränkt i tårar, utan någon som helst anledning... tror jag... en av orsakerna kan ha berott på en ny skoluppgift som känns rätt jobbigt, men ska försöka klara det. Men idag är det nya tag som gäller och dagen har börjat väldigt bra!! Thomas och jag tog en tidig morgonpromenad runt sjön innan han drog iväg till jobbet. Nu ska jag snart ta en varm dusch och sedan på med gosekläder och göra finliret på rapporten som ska vara inne imorgon!! Konstigt att det kan vända så snabbt, men är glad att det gör det!! Är ledig idag, vilket känns bra, ska försöka ta det rätt lugnt, göra sånt jag gillar=) tänkte ta en sväng till gymmet innan thomas slutar men är ju så så fint höstväder att det nästan känns skamligt att gömma sig på ett gym när man kan vara ute och gå. Så får se, kanske blir en till promenad för fru Simonsson!!

RSS 2.0