Kvällslyx



Nybakatbröddoft i hela lägenheten=)


Söndag

Idag åkte jag med älsklingen en bit påväg till jobbet för skulle leda lovsången i kyrkan. Barnkören sjöng och några ord jag fick med mig var "betrakta inte andra utan betrakta dig själv"! Nu precis har jag ätit resterna från igårkväll; ungsbakade rotfrukter, kött, tsatsiki och oliver. Mumma=)
 
Tänkte ge mig på att baka grötkakor som Ida bakade nu i veckan och det såg så gott ut så måste testa=)

Sen blir det plugg och när älsklingen kommer hem blir det förhoppningsvis en blaskig och slaskig promenad!


-/+

Dagens minuslista:

- Snöööön tar aldrig slut. hrm=/
- Jag är trött till tusen
- Jag har en hel del plugg att ta itu med

Dagens pluslista:

+ Fick precis mail om att jag klarade tentan i sjukdomslära=D
+ Snart en timmes träning!
+ Det slutade precis snöa;)

Effektivitet

Förmiddagen bestod av en föreläsning om "proteinbehov hos sjuka" och en informationsföreläsning från en kommundietist. Sen har vi suttit med grupparbete till artikelseminariet som är på fredag.

Älsklingen har varit på Orust hela dagen och hjälpt föräldrarna med att flytta ca 100 banankartonger från huset till en lastbil. Flyttlasset går till Varberg imorgon!

Och nu i eftermiddag har vi (faktiskt mest Thomas) lagat två köttfärssåser och kokat huuur mycket pasta som helst som tillslut blev 5 rätter till Thomas och 5 till mig. Sen har älsklingen lagat potatismos och köttbullar till middag och så har han bakat bröd=) och jag har pluggat en massa.

Imorgon har jag bara en lektion på förmiddagen då vi ska gå igenom vår TYK-dag som vi hade i måndags/tisdags. Jag var med min dietist som jobbar med leversjuka och med patienter med någon typ av neuromuskulär sjukdom. Temat var sekretess och vi skulle se hur dom skötte sig=) Efter det blir det ännu mer grupparbete då vi ska fixa till en ppt till fredagen och snacka ihop oss. På eftermiddagen ska jag försöka hinna med att vara med på "gemensamhetsdagen" som består i tre timmars föreläsning om allt möjligt. Flera olika föreläsare kommer prata om något aktuellt och förhoppningsvis intressant i sitt ämnesområde. Några av alla föreläsningar: "Sill gör dig frisk" "Diabeteskost" "Övervikt och alkohol" "måltider och ätmönster" "Forskningsprojektet LEVA". Kommer nog bli intressant=)

Nu väntar sängen... bara två nätter kvar i våra IKEAsängar nu för på fredag kommer Thomas hem med våra nya "Carpe Diem", det blir lyx;)

Sov så gott!


blaaa

för dålig på uppdatering...

hinner ju inte med tiden liksom=)

Vi har ju börjat med en ny kurs nu (i måndags). Klinisk Nutrition 1 - delkurs "mat och näring inom hälso- och sjukvård samt äldreomsorg". Tycker ämnet är riktigt intressant, men det roliga trycks bort av tråkiga och omotiverande föreläsare=/ Har bara gått tre dagar iofs så får hoppas det blir bättre. Idag har vi haft föreläsningar på förmiddagen och på eftermiddagen var vi ute på sjukhus och gjorde en MNA-bedömning (tog reda på äldres näringstillstånd). Så har inte varit en lika seg dag som de två tidigare denna veckan. Fick även sluta två timmar tidigare än vad som stod på schemat, vilket var ett stort plus=) 

I helgen som var så var jag ju hemma på landet! Alltid lika härligt och underbart och avkopplande och uppladdande. På fredagen när jag kom hem till mamma och pappa blev det först avokado med räkröra och te och så semla till efterrätt. mumma=) På lördagen tog jag igen en heeel del prattid med underbara mamma och så åt vi dillkött som jag hade beställt (sist vi åt det hemma var när vi var små och fick kött från bonden, tider det=) På eftermiddagen så åkte jag bort till Monica Jörgen och lilla söta Irma! Hmm... farligt att träffa barn, man blir så sjuukt sugen på att skaffa egna ju^^ Men plugget måste bli klart först (tyvärr). Blev en härlig promenad först och sen fick jag bada gullungen och gosa med henne riktigt mycket=) På söndagen var det barnvälsignelse för tösen och jag fick äran att sjunga.. "Himlen måste sakna en ängel".





Det var ju Alla Hjärtans Dag i söndags också så fick geléhjärtan av mamma och pappa i fredags som vi gottade på i helgen och på söndagen åt mamma och jag lax med sås och pressad potatis till middag och så chokladkladdkaka till efterrätt;) När jag kom hem till älsklingen hade han överraskat med att storstäda hela lägenheten (till och med med våttorkat=) och så hade han bakat dom godaste bröden *stolt fru* =)

Nu ska jag mysa framför tv:n med min underbara älskling!


Bröllopsresa

Planer planer, alltid lika kul=)

Vi har tänkt åka på bröllopsresa! Det blir troligtvis i slutet av augusti... men vi vet inte riktigt var vi ska åka?!

Vi har funderat på Grekland och isf Santorini. Verkar riktigt fint och mysigt=)



Men finns ju så sjukt mycket fler mysiga ställen.

Det vi har tänkt oss:
- Vi vill gärna åka någonstans där man kan se och upptäcka mkt
- Gärna fin arkitektur och natur
- Litet och mysigt!
- Självklart ska det vara romantiskt!

Eftersom varken jag eller Thomas har rest så mycket så har vi inte så bra koll... Får nog bli ett samtal med Thomas faster AnnaKarin, som har varit i stort sett överallt!

Har du något tips får du gärna höra av dig!


Update

Igår var jag ju på gastroskopi, vilket inte var en höjdare. Först fick jag svälja någon vätska som skulle göra det lättare att se i magen och sen sprayade dom svaljet fullt med bedövningsmedel som var smaksatt med banan, men som ändå smakade riktigt illa, koncentrerad banansmak. Sen fick jag en ring som jag skulle bita i och där slangen skulle in=/ En slang som var lika tjock som ett finger=/ Fy tvi och blä... värsta perioden var ner förbi svaljet för fick massa kväljningar, likaså påväg upp igen. Som tur var gick det snabbt, ca10min. Jag kände när hon tog prover från tunntarmen för det kittlades lite=) Eftersom jag inte fick äta på 6 timmar innan undersökningen var jag vrålhungrig så vi hade med oss några mackor, men när allt var klart säger undersköterskan att - och så får du inte äta på en timme nu efter=/ hmm... Snabbt hem och laga korvstroganoff och ris, det var riktigt gott=) Thomas var så gullig och gick upp med mig vid 6.30 för att äta frukost och väntade med att äta tills jag fick=)

För den nyfikne... så här såg det ut...
Provsvar får vi om 4-5 veckor. Bara att vänta.
 




Hade duggan idag (8.00-9.30), och det gick faktiskt bra! Alla fick var sin fråga som vi fick tänka igenom i 5 min och sen skulle vi svara på den. Jag fick om hyperlipidemi, det jag inte kunde var alla gränsvärdena men fick följdfrågor istället=) Idag och imorgon är det sista taget med Sjukdomlära för har tentan på fredag kl9-12, sen åker jag hem till landet=) Barnvälsignelse för lilla söta Irma på söndag som jag fått äran att sjunga på. Är tydligen sjukt mycket snö hemma också, upp till dörren, en meter eller så=) Ska försöka få hem lillebror så vi kan åka pulka och snowracer, min är neonlysande i rosa, gul och grön, riktigt läcker;P

Fredagens

Varför jag inte bloggat på några dagar är för att mitt liv inte är det minsta intressant just nu...
Plugg konstant fram till dugga på onsdag och tenta på fredag...

Dagarna denna veckan har börjat med 3 timmars föreläsning, sen lunch och sen plugg i skolan fram till 16 då jag åkt hem och fortsatt plugga fram till 20, kul kul.

I onsdags pluggade jag inget när jag kom hem utan mötte upp Thomas på hemvägen och så åkte vi ut till willys vid gamlestan och STORhandlade!! =) Först en sväng in till Ö&B och handlade hudvårdsprodukter och så hade dom mina underbaraste kollegieblock (Lila/Svart/Grönt) dagen till ära. Sen in till Willys. Sjukt mycket bättre än willys hemma där vi brukar handla. Detta var en gigantisk willysbutik med världens underbaraste frukt&gröntavdelning (dietistnoja;) Ska nog börja med storhandlingar 2-3ggr/månad. Känns som att man har bättre koll då!

Idag blir det plugg på hemmaplan och jag hoppas så att jag håller mig diciplinerad. Har tänkt att skriva upp alla sjukdomar med definition/symptom/behandling så blir det lättare att plugga sen. Känns inte så motiverande att sitta och läsa sida upp och sida ner i läkemedelsboken när det är så sjukt mycket som vi Inte behöver kunna, som exempelvis olika namn på läkemedel, vad man ska ge för doser bla.bla.bla... Tror detta blir bästa sättet, har gjort så innan så ska nog funka nu med=)

Nu måste jag fortsätta skrivandet... har skrivit och GERD och andra tarmsjukdomar och är just nu på funktionell dyspepsi! Rätt intressant faktiskt=)



psst..! har pratat med min snälla läkare idag också... har fått tid på gastroskopin på tisdag kl 13 (känns inte bra så nära inpå tentan men kände att jag måste ta den tiden). Sen ska dom ta nya blodprover för att se så att allt ff är okej (blir tredje gången på 2 månader). Sen ska jag få en ny remiss till östra där dom ska röntga lever och galla... Känns som att detta aldrig tar slut. Men men, är glad att dom gör något åt det, för kan snart inte äta någonting utan att få kramper i magen så jag knappt kan stå... Har skippat banan (enda frukt jag känt jag klarat av, men på föreläsningen om IBS sa föreläsaren att det inte är så bra med banan så får väl skippa min favorit ett tag=( Vetebröd försöker jag inte heller äta så mycket av eftersom att dom ska utreda om det är Celiaki jag har. Så på förmiddagarna blir mellanmålet knäckebröd. Jummie;/

På dagens lunchmeny (och på alla andra dagar denna veckan) står potatismos (räddaren i nöden) med fisk eller kyckling, det tål min mage nästan iaf. En annan räddare i nöden är mariekex!! Fick alltid det när man hade magsjuka eller magont när man var liten och känner att det är snällt för magen nu också, och det är ju gott också=) Förhoppningsvis får jag komma till IBS-skolan snart med. Läkaren säger att jag har alla tänkbara symptom för IBS men att han ändå inte kan säga att det är just det. Man blir lite smått frustrerad när ens läkare inte heller vet vad det är. Men får köra på IBSkost och se om det hjälper annars vet jag inte vad. Är tacksam att jag har en så förstående läkare iaf, tydligen rätt ovanligt i dag.

Ska inte hänga läpp och absolut inte gnälla så mycket, finns personer som har det betydligt jobbigare än mig! Försöker tänka positivt, man mår faktiskt bättre då!


Det här blir en underbar dag! =)


RSS 2.0