En helt okej dag!

Har haft min första praktikdag idag. Min nästa är inte förrän v 50 och sen har vi två dagar utspritt i vår. Känns som att det är lite kort tid praktiken är... hade varit bättre om vi hade haft en vecka i streck eller så, så man kom in i det lite mer, men självklart har lärarna en förklaring till detta... men har nog inte riktigt förstått den=/ aja, hade det kanonbra iaf!! Min handledare var jättebra och berättade massor för mig. De patienter vi träffade idag var leversjuka, tyckte så synd om dom... men det jag fick lära mig av dagen var väldigt intressant och lärorikt. Fick även en enorm saknad till underbara IVA som står mig varmt om hjärtat. Vill tillbaka dit ju=( Saknar den härliga personalen, lokalerna, pratet på tidig morgon efter en natts arbete=P och så självklart patienterna... Blev ju inte denna sommaren, men kanske nästa=) får hoppas hoppas hoppas!!!

Efter praktiken tog jag faktiskt en sväng förbi SATS innan jag åkte hem. Var så inne i "That '70s show" att jag helt glömde bort tiden, skulle tränat en halvtimme men blev en timme=/ Så med benen dragandes efter mig tog jag mig iaf hem och kvällen har i stort sett spenderats framför Idol och nu väntar sängen!! Och i all stress från gymmet glömde jag stretcha så ska bli så så kul att vakna i morgon med en härlig träningsvärk. Yes!!!

>Myskväll<

Ikväll kom min blivande svägerska förbi=) Vi åt frukter och bär med choklad i ugn och så glass och te till det, jummie=) Blev även filmen "Män som hatar kvinnor" - och jag tycker den är så hemsk, usch.. men ändå bra gjord så är nog därför jag såg den en andra gång. Får se om jag vågar se nästa "Flickan som lekte med elden"?! Inte på bio iaf. Där kan man ju inte direkt be dom stänga av ljudet när det kommer läskiga scener och inte heller tror jag det skulle vara så uppskattat bland biobesökarna och jag höll för öronen blundandes samtidigt som jag nynnar på en snabb hög påhittad melodi. Nepp, får bli hemma i soffan isf, med Thomas och en kudde nära till hands! Så får det bli!!

Nu väntar sängen, för måste vara pigg imorgon när jag ska sitta med rapporten hela dagen, ska bli kul att diskutera mina matvanor med mig själv=) får se vad jag kommer fram till, är lite skraj för det låga folat- och kalciumvärdet. hm. hm. hm. Kommer kanske på någon lösning på det, men inte ikväll.

GodNatt alla!!

En flodhästs bekännelse

En tröstande bit choklad eller choklad för att det är gott? Spelar väl ingen roll, energi som energi!

Har lyckats gå upp en hel del det senaste året som Måste bort. Kanske inte syns men tro mig - det känns! Känner mig allvarligt som en gigantiskt stor rosa flodhäst!

Så ändring madde, ändring... Det är nu eller aldrig!!

Men hur ska jag gå till väga? Först och främst kan jag ju sluta äta massa onödiga "tomma kalorier" som ändå inte gör någon nytta. Och vad gäller träningen vet jag inte=/ Har några riktigt irriterande utslag som kommer fram ännu mer när jag är varm, alltså när jag tränar vilket gör att jag drar mig ännu mer för att träna=( Och promenader vågar jag ju knappt själv, är rädd att ett monster ska ligga gömt bland buskarna varje gång jag är ute själv och hoppa fram just när jag går förbi... Och JA, jag menar allvar!

Somliga har ju tur... kan äta precis vad dom vill och behöver inte röra ett finger och ändå är smala och snygga, medan andra, däribland jag, kämpar som galningar och inget händer, snarare motsatsen...

Tänk om man vaknade en morgon och såg ut precis så som man ville!! man kan ju drömma fast blir bara en flykt från verkligen...

Får väl hoppas på att ett under ska ske.!!

Morotsstavar - Here I come!!

Med saxen i högsta hugg!!

Före:


Efter:


Är väldigt nöjd faktiskt!! Han är så fin min man=)


med älsklingen


Älsklingen har fått "bättre" jobb!!!

Äntligen=)


Innan - 63% tillsvidareanställning

Nu - 75% fast vikariat


Jippie!!!!

Lysmelk in my heart

Chokladfavoriten nr1 är "Lysmelk"!!


Perfekt form för att ge den ultimata smakupplevelsen!! Yummie;P

En ny bland favoriterna:
Jag har blivit helt såld!! På willys egna glass "Tripletto" (vet att den inte är laktosfri, men för den får man ha ont i magen). Tripletto består av vit, mörk och mjölkchoklad och så är det ringlat mörk chokladsås inte bara över utan emellan också! Plus att det är strött chokladflan ovanpå!! Har ni hört talas om någon godare glass?? Ni måste testa=) Tyvärr hittade jag ingen bild på denna underbaring men kolla på willys!! Ett måste i frysen=P


Nu ska jag och Thomas ner på stan och äta sushi och shoppa lite nya kläder till min älskling=)

Blev visst en lugg istället=)

Förr hade jag alltid lugg, men det senaste året har jag inte orkat gå till frissan och inte heller orkat fixa iordning luggen för krävs mkt tid och tålamod för att den ska bli någorlunda bra så har blivit att luggen suttit i en hårnål ett bra tag och vuxit sig rätt lång. Men idag tog jag steget med saxen i handen och tungan rätt i mun. Jag får väl gå upp några minuter tidigare på mornarna för att få ordning på luggen=)Luggen blev jag faktiskt nöjd med, men vet inte vad jag gör för konstig min=P

Nu ska jag äta sen väntar skolan!


Onsdag fm.

Skolan börjar 13.00 så hinner nog inte med så mkt. Men ska börja med att ta en lång varm dusch, sen blir det lite plugg och innan jag åker blir det den goda fiskgrytan jag och josefin gjorde igår! Ska ha muntlig redovisning inför klassen idag. Känns inte så värst jobbigt att stå inför klassen, utan det jobbiga är att jag inte riktigt vet vad jag ska säga. Vi ska berätta om rekommendationer m.m. för tiamin och jag fick området "hur resonerar ni kring rekommendationerna för spädbarn, ammande, gravida och äldre. Så känns inte som att det kommer bli så seriöst, just för att det kommer bli mkt om vad vi tycker och tror... men men, vi får se hur det går=)

Nu ska jag fixa iordning mig!!


– Frigör kyrkan från politikerna

Mycket bra skrivet!!Jan-Anders Ekelund kräver ett stopp för ockupationen av Svensk kyrkan


Hur skulle det se ut om de som satt i AIK:s styrelse aldrig eller sällan såg någon hemmamatch?

 

Eller hur skulle det vara ifall Socialdemokraterna eller Moderaterna nominerade styrelseledamöter till nästa årsmöte i AIK - eller valde spelare utifrån politiska åsikter?

Och att de nyvalda i styrelsen dessutom hävdade att fotboll skall spelas efter en socialistisk eller moderat ideologi?

Vi är förmodligen överens om att denna tanke ter sig ganska absurd. Men detta är verklighet i Svenska kyrkan som den ser ut idag. I Svenska kyrkan gäller dock inte hemmamatcherna fotboll, utan högmässa, tro och bekännelse.

Trots att Svenska kyrkan sedan flera år är skild från staten och är ett fritt trossamfund kan man fortfarande rösta på de politiska partierna i kyrkovalet i dag. Partierna, som är sekulära och neutrala i religiösa frågor, gör märkligt nog ändå anspråk på att styra det fria trossamfundet Svenska kyrkan. Vad säger en socialistisk, sverigedemokratisk eller moderat ideologi om nattvarden, dopet eller uppståndelsen? Naturligtvis inte särskilt mycket, de politiska partierna är gjorda för att styra samhället och inte religiösa samfund.

De finns många enskilda företrädare för de politiska partierna som gör ett ovärderligt arbete för Svenska kyrkan. Men vi har allt för många exempel på personer som blivit valda att styra i kyrkan, men som konsekvent uteblir ifrån gudstjänsterna och dess gemenskap. Självklart blir då förståelsen för kyrkans liv minimalt, vilket är en grogrund för konflikter.

Ett annat problem är att nomineringarna till de kyrkliga valen till stor del sköts av de politiska partierna. Konsekvensen av detta är att människor som inte är medlemmar i Svenska kyrkan kan delta i nomineringsarbetet. Detta är ur demokratisk synvinkel djupt olyckligt.

De politiska partiernas inblandning i Svenska kyrkan blir än mer märklig när det i dag hela tiden betonas att kyrkan och religionen skall vara skild ifrån staten. Det är knappast accepterat att en präst på en skolavslutning uppmanar barnen att be med i en bön. Men det är fullt okej att de politiska partierna bestämmer över vilka böner som skall ingå i Svenska kyrkans bönbok.

I tidningen Dagen kunde vi i våras, sedan nio av biskoparna på DN debatt föreslagit att Svenska kyrkan skulle avstå att söka vigselrätt, läsa följande uttalande av socialdemokraternas ledande kyrkopolitiker Olle Burell: Jag är förvånad över att nio biskopar utan förvarning går ut så hårt i den allmänpolitiska debatten och presenterar en åsikt i strid med vad det finns majoritet för i riksdagen. Tydligare kan det knappast bli, kyrkan är inte skild ifrån staten på riktigt. Enligt Burell (S) måste kyrkan och biskoparna rätta sig efter riksdagens majoritet. Kyrkan skall inte få ha en egen åsikt. Naturligtvis är det då enklast att samma partier styr i kyrkans beslutande organ, som i riksdagen.

Ockupationen av Svenska kyrkan måste få ett slut. Varför kan inte Svenska kyrkan styras som andra trossamfund? Kräv av ditt riksdagsparti att detta är det sista kyrkovalet de ställer upp i. Acceptera inte heller någon halvmesyr av ditt parti, typ Folkpartister i Svenska kyrkan med samma blåklint som moderpartiet, hur bra program de än kan ha.

Du har möjlighet att avpolitisera Svenska kyrkan redan i dag genom att lägga din röst på Frimodig kyrka, som är det verkliga alternativet. Vi står vi upp för helt vanlig kristendom, med Jesus och Bibeln i centrum, helt utan partipolitiska förtecken. Alla som kandiderar för Frimodig kyrka är väl förankrade i kyrkans liv och deltar i kyrkans hemmamatcher, gudstjänsterna.


Jan-Anders Ekelund

nattsudd

kan inte sova. hmm. vad gör man då?

Ligger bara och oroar mig, men vet inte vad jag oroar mig för=/ Vill sova, men går liksom inte...

Ligger också och tänker på ett presentkort som vi troligen råkat få ner bland soporna. Va på rätt mkt pengar, så känns inte alls kul... Har letat igenom hela lägenheten flera gånger, men kan verkligen inte hitta det. Kanske ska ringa en sån där spåtant som kan säga var det ligger=P (eller tror sig veta var det ligger). Eller kanske be en liten bön!
 
Imorgon ska jag gå och rösta i kyrkovalet... Frimodig Kyrka, here I come=) men blir väl som jag inte vill... att några nissar vinner valet, nissar som inte har en aning om vad det är dom ger sig in på. Dom sitter bara på sina piedestaler och styr och ställer, men tänker sällan på vad det är dom ändrar på, dom vill mest bara röra runt i grytan utan att bry sig om konsekvenserna. Nej, jag tycker att dom som vet vad det hela handlar om och som är engagerade i kyrkan och vet hur det ska vara ska få bestämma. Andra vill väl bara det för att ha makten, vilket jag tycker är helt fel.

Ska försöka plugga imorgon också... har gjort lite idag, men hade nog kunnat göra mer. Man hittar på så mkt annat när man vet att man behöver plugga. Idag har jag bland annat (istället för att plugga) skrivit massa söta vykort och skickat iväg, jag har gjort en månadsplanering att ha i köket så Thomas och jag har koll på varandras tider. Skrivit ut lite fina foton har jag också hunnit med. Och tagit en promenad, vilket resulterade i maddevilseiskogen... igen... att jag inte hittar. skulle ju bara ta en genväg hmm... men med lillbrorsan i luren (för va ju lite kusligt) och raska steg så hittade jag tillslut ut ur skogen. Kanske ska tillägga att jag skulle gå till gatan nedanför oss som har en skog och en skola mellan sig. Hur lyckas man gå vilse på en sån liten bit? Jag lyckades iaf. men så tillhör jag ju också wahlströmssläkten=)

Hepp, kanske ska krypa ner igen och försöka mig på att sova...

Sov så gott!!


Dagens...

- Förkylningssoft framför tvn tillsammans med bland annat knight riders, VIP och xena... höjdarprogrammen... NOOOT!!!

- Långt prat med mammsi!!
 
- Hålla tummarna för Thomas på jobbintervjun=)

- Kardemummakakebak i skolan med Anna inför mjölkallergiskolan vi ska på på måndag!!

- Plugg. plugg. plugg.

- Gospelplanering inför morgondagens körstart!!! Jippie=D

- Mys framför idol med älsklingen, + en gotteskål med naturell yoghurt, vanilj, cocos och anans!! Mumma*


NU - mer sång och musik och sedan sängen!!


Badrumsängel!!

Tassade runt på lite sidor och hamnade på en jättemysig blogg, "Ebbas änglar", där det för tillfället lottas ut en söt badrumsängel!!

Klicka på någon av bilderna så kommer du till bloggen där du också kan va med i tävligen=)

  


En underbar födelsedag (+fredag)!!

På morgonen i torsdags kom Thomas insjungandes med en bricka i handen, med paket och juice och lite kex!! Jag har ju redan fått min present, en systemkamera från Thomas och min familj, men fick ändå ett paket=) Det var ett spel till vårat Wii. Ett "active" spel, där man kan träna och som tydligen ger ordentlig träning. Fanns boxning, workoutpass med mera, med mera!! Sen blev det upp och äta frukost och åka iväg till skolan.

På schema stod det att vi slutade 15.45 men föreläsningen som vi hade var klar redan vid 14.00. Men när jag ringde till Thomas så fick jag inte komma hem förrän vid 16.00 hur eller hur så Josefin och jag tog en promenad in till stan och sen så blev det ett långt telefonsamtal med Madeleine! När jag kom hem så stod Thomas och lagade mat i köket. Och så sa han att han hade en till födelsedagspresent till mig som låg under min kudde i sovrummet, så jag gick dit. Och när jag var framme vid sängen hör jag ett "Hej!" och när jag vänder mig om står mamma bakom dörren!!! Snacka om överraskning!! Jag skrek och jag grät och var helt till mig=P Det var så så kul=) Och jag var så så glad att mamma var där, bara pappa som saknades, men han var tvungen att jobba. Efter att chocken hade lagt sig så lagade Thomas och mamma iordning stekt strömming med rårörda lingon till mig. Sen så spelade vi lite wii och pratade. Vid 18.40 skulle vi åka iväg någonstans, och det va tydligen bråttom. När vi kommer bort till vägen så står en taxi och väntar på oss. Vi åker in mot stan och stannar sedan utanför den mongoliska restaurangen Bamboo nere vid hamnen. Vi hade lite tid på oss så vi gick ner till vattnet och njöt lite av det fina vädret, sen kommer Johanna, min brors fästmö=) och lite senare kom även Thomas föräldrar, bara fler och fler överraskningar!! Vi gick sedan till restaurangen och åt en mega god buffé med förrätt, huvudrätt och efterrätt (ja, vi har ätit där förut, men det är så underbart gott=) Sedan blev det kaffe och te hemma hos oss. 

På fredagen jobbade Thomas så då fick jag och mamma en heldag tillsammans bara hon och jag=) Vi åkte in till stan rätt tidigt, och shoppade en hel del!! Jag köpte ett par tights/jeans för pengar jag fått från mormor och morfar. Och så fick jag en beige lång tröja med guldmotiv av mamma. Jag köpte även en skiva av Erik Tilling. Mamma köpte ett par svarta jeans, en fin brun kofta, en svart/grå sjal, en mörkblå tunika och även hon en Erik Tilling skiva, men han är ju så bra=) Det blev också ett återbesök på den goda salladsbaren paprika, men denna gången tog vi med oss salladen och satte oss nere vid vattnet och åt! När vi inte orkade gå på stan mer (efter sådär fem timmar) så åkte vi hem och vilade innan vi tog en promenad runt Härlanda Tjärn. På kvällen blev det te och macka framför filmen "mamma mia" och lite senare gick vi och köpte glass och såg en film om 11 september som handlade om ett av de kapade planen, riktigt spännande. Sen blev det massa prat in på småtimmarna innan vi somnade!! Imorse åkte vi med mamma till centralen och sa hej då innan hon satte sig på bussen hem till östkusten igen. Det har varit en helt fantastiskt underbar födelsedag (+fredag)!!

Massa tack till min underbaraste Thomas som fixar och gör så mycket för mig!! och så självklart till mamma som tagit ledigt bara för att komma över hit och gratta mig!!

Och tack alla för kort, sms, samtal och hälsningar - det betyder!!


Lite bilder från torsdagen!

 
Spelet... 

                         
Kanske inte ser så gott ut, men det var det!! 
Faktiskt min favoriträtt fast ska egentligen va med potatismos till,
men är inte så lätt att göra det med färskpotatis=)
 

Här testar Thomas och mamma spelet=)


Mysstund efter restaurangbesöket!


Och så min älskade lilla mamma, Den absolut bästa födelsedagsöverraskningen=)


Tjejkväll!!

Igårkväll kom tjejerna förbi på lite kvällsmys!! Jag bakade ju en morotskaka i förrgår och den blev så så god=) Fick även ner på papper vad varje ingrediens vägde, och vad varje bits ingrediens vägde, så att vi lättare kunde räkna ut dagens intag - Pluggar man till dietist så gör man=P Inhandlade några nya teer också, bla ett märke jag inte kände igen, Harris, med smaken African Safari - rooibos, passionsfrukt och blåklintblad. Smakade inte det teet igår men det va tydligen gott så får ta mig en kopp ikväll=) Det blev också lite cachewnötter och vindruvor. Och så Idol och GENI på det=) Fick lite söta presenter också... En mintgrön bakskål, gröna grytlappar med vita prickar och matchande handduk, gröna små söta kakformar och så en fin tekopp med fat=) Tack för en trevlig och mysig kväll=)


Helgmys

Första skolveckan avklarad och det känns helt okej=) Började idag med första uppgiften där vi ska väga precis allt vi äter och anteckna det i 7 dagar. Vi ska även anteckna vad vi gör varje kvart i 4 dagar. Låter rätt jobbigt men det går alldeles utmärkt!! Detta gör vi för att kunna se hur mycket vi gör av med varje dag och hur mycket vi får i oss. Rätt intressant faktiskt=)

Igårkväll var vi hemma hos thomas syster och spelade singstar och Buzz tillsammans med fler syskon och kusiner och så lilla söta Lou, kusinbarnet=) Det var så så mysigt så hoppas det blir snart igen=)

Idag har vi haft en rätt lugn dag. Varit ute och gått en hel del. Och så har jag stått och lagat mat i 3 timmar... Middag och portioner för veckan. Ena rätten blev spagetti och köttfärssås och den andra blev äkta moussaka!!Känner mig rätt duktig faktiskt=) Nackdelen är att vi inte har så många matlådor få fick ta till lite udda burkar, plus att vi inte har så stor frys så blev till att trycka ner allt ordentligt och sedan stänga snabbt=P Sen hann vi med en promenix ner till thomas syster med man och lilla Ally!! Och så ett härligt prat med Linn uppe i Gävle!! Plus lite plugg!! En perfekt dag helt enkelt=)

Nu ska jag gå och lägga mig och hoppas på att morgondagen blir minst lika bra!!

Godnatt!!


Första av några hundra

Då var första skoldagen avklarad för denna termin och det är ju x antal dagar kvar tills nästa sommarlov så det är väl bara att hålla ut. Men starten känns bättre nu än för ett år sedan. Då var allt, verkligen allt nytt. Ny skola, nya människor, nygift, ny lägenhet, ny Stad... nu känns det lite bättre. Lägenheten har vi bott in oss i ett tag nu och det är samma skola och samma goa klass=) Så känns inte lika stressigt nu som då. Och höstens kurs tror jag kommer bli jättekul!! Kost- och träningsregistrering med mera med mera... Ser fram emot detta=)

Blev lunch med tjejerna idag *mys* - suchi... inte det bästa jag vet men tänkte att om man äter något man inte gillar så mkt många gånger så lär man sig snart att gilla det=) Jag tog många bitar med avokado och skippade wasabin och ingefäran för det är dom två som får mig att må illa, och då smakade det inte så dumt=) Får se om jag någonsin kommer bli en suchimänniska...

Fick hoppa första fikat med tjejerna för måste städa iordning lägenheten för snart kommer min nyförlovade storebror med sin fästmö!!


RSS 2.0