Dagens tabbar...

Dagens blir nog rätt långt så ni kan ju välja vad ni vill läsa...

- Morgonen
- Strömming
- Droppen
- Posten
- Apoteket
- Breven
- Posten... igen...
- Steariiin

Hoppas mina misstag sprider lite glädje i höstmörkret...

Morgonen...
Dagen började inte alls bra för mrs Simonsson. Jag brukar inte duscha på morgonen då jag tar sån tid, men idag var jag bara tvungen för håret fick jag ingen fason på alls. Och eftersom det tar väääldigt lång tid för mig att fixa iordning håret med fön och hela köret så fick jag ta en enklare variant med hårmousse i blött hår. Blev ändå rätt skapligt. Fick fram en klädkombination som jag tyckte funkade, men thomas gillade det inte, och även om man ska göra som man själv vill så bytte jag om.
Varje gång jag kollade i spegeln så tycktes håret bli värre och värre och kläderna mer och mer opassande. Jag blev rätt så frustrerad och eftersom thomas skulle åka till kristianstad ikväll på spelning så skulle jag inte få träffa honom förrän imorgon bitti och jag blev mer och mer stressad över att jag inte skulle hinna säga hejdå ordentligt till honom om jag inte ville missa spårvagnen till skolan.
Tårarna var påträngande och jag pallade inte trycket, så tog av mig jackan, skorna och la mig i min älskades famn. Är så tryggt där. Man slutar tänka på allt som är runt omkring och man bara är. Missade första föreläsningen men den kändes inte viktig i det stora hela.
Med några djupa andetag tog jag ändå modet till fånga och åkte till skolan.
Så, då var dagens Första spärr avklarad.



Strömming...
Föreläsningen jag missade på morgonen fick jag höra inte var så viktig att vara med på för föreläsaren hade tagit med det mesta i hand-outsen som vi fick, så lite ljus skymtade jag ändå=)
Efter de tre föreläsningarna jag hann vara med på stannade jag kvar med några från klassen då dom skulle äta på skolan (jag tänkte vänta tills jag kom hem).
När Amanda kom tillbaka från kaffeterian med strömming och potatismos blev jag riktigt sugen så gick och köpte mig det jag med. Med vetskapen om att potatismoset innehöll både smör och mjölk så ville jag ändå ha, min favoriträtt ju. Kände av i magen nästan direkt efter maten. Kramper och magknip, hmm, men får skylla mig själv...



Droppen...
Med en riktigt ond mage var jag och Malin påväg till Sahlgrenska för att testa oss för att ge blod. Vi irrade runt ett bra tag innan vi kom rätt, till Droppen.
När vi väl var uppe på rätt plan ser det rätt mörkt ut. En lapp sitter på dörren "Stänger kl12.00 fredag 28/11 pga personalutbildning" Just denna dagen, då vi för en gång skull tagit tag i saken och begett oss till stället så stänger dom tidigare än vanligt!!
Det var vi inte alls glada åt. Vi fick helt enkelt virra oss ut från sjukhuset igen utan några stickmärken i armarna.
Jag gick till hållplatsen för att ta första bästa spårvagn hem.



Posten...
Som ni kan läsa i mitt förra inlägg så fyllde min lillebror år i onsdags. Jag fixade ett paket till honom samma dag men hann aldrig lägga det på brevlådan och även igår glömdes det av men idag skulle jag få iväg det. Jag visste inte hur många frimärken som skulle sitta på så gick till posten för att väga paketet.
22 kronor skulle det gå på. jag bad om att få 200 över då det var lite marknad precis utanför. Men tydligen så funkade inte kortet. Jag bad honom ta 100 över istället (vi shoppade på nya stadium igår så fanns en risk att jag inte hade så mkt kvar) inte heller det funkade. Då bad jag honom ta betalt bara för frimärkena (nu började det bli riktigt pinsamt) inte heller det fungerade. Då kom jag på att jag skickat efter ett nytt betalkort så dom kanske hade spärrat det gamla.
Som tur var hade jag lite löst så kunde betala frimärkena iaf... Med pinsamheten hängandes över mig försvann jag därifrån illa kvickt.



Apoteket...
Innan jag gick hem kände jag för att höja min ilskanivå bara lite till...
Duschkrämen hemma håller på att ta slut så jag tänkte jag skulle gå in på apoteket och köpa en ny. Då thomas och jag är studenter så har vi inte så mkt pengar i fickorna så tänkte jag skulle utnyttja mina vinstpengar (25kr, men det är ändå nått)
Det var lång kö och det gick inte snabbt. När jag nästan var framme vid kassan läste jag på kupongen för att fördriva tiden. Jag läste då att man måste ha med sig apotekskortet för att kunna lösa in kupongen. Så efter 10min, en kvart i kön så fick jag vända på klacken, ställa tillbaka krämen på hyllan och gå ut därifrån. Ytterligare värdefulla minutrar försvann från mitt liv...



Breven...
Då jag inte hade något betalkort att handla med fick jag skippa handla i mataffären.
När jag kom hem fanns där två brev till mig. Det ena var mitt nya BETALKOORT!!!
Äntligen går någonting bra för mig denna bittra dag... hmm men glädjen varade inte länge...
När jag tog upp kortet höll jag det brevid det gamla bara för att jämföra. Det underligga var att det stod EXAKT likadant på båda korten. Dom snillena på banken hade glömt att ändra mitt efternamn till Simonsson vilket var enda anledningen till varför jag ansträngt mig att skicka efter ett nytt. Kan dagen bli värre, hrm>/
Jag ringde till banken och förklarade för dom hur det låg till, som tur var var det inte någon surskalle som alltid ska sträva emot, utan det gick ändå rätt smärtfritt. Han skulle skicka ett nytt kort så fort som möjligt. Han sa att jag kunde använda det gamla kortet fram tills jag får det nya men då sa jag att det måste vara spärrat just för att det inte fungerade. Det konstiga var att kortet inte alls var spärrat. Men han kunde mixtra lite med sin dator så jag har ett fungerade kort iaf!
Det andra brevet var att jag kunde hämta ut mitt nya körkort på posten... vid lindholmen... där jag aldrig varit... och var tvungen att hämta det idag då dom inte har öppet på helger. mer om det senare...
Innan jag stack iväg gick jag ut på banken för att se hur mkt pengar jag hade på kortet...
6 kronor!!! Jippie, kortet var inte spärrat, jag var bara pank=)
Hade missat att jag har autogiro på vissa räkningar och dom drogs just idag...
Som tur är har jag lite extra på mitt sparkonto så la över lite därifrån.



Posten... igen...
Fick springa till bussen för att inte missa den. När jag kom fram till Lindholmen hade jag ingen som helst aning om vart posten låg, skulle så klart ha kollat upp det innan, men jag är inte så smart=/
Jag gick till en pressbyrå som låg en bit bort och tydligen låg posten åt andra hållet bakom något hus som jag kunde skymta en aning. Jag traskade iväg mot den gula byggnaden. När jag väl var framme vid byggnaden visste jag inte hur jag skulle ta mig till andra sidan för byggnaden tog aldrig slut åt något håll. Det var öde, och läskigt men jag vägrade att åka hem igen utan mitt körkort. Jag såg några skyltar en bit bort med rubrikerna däckservice. Det kändes verkligen inte rätt men jag gick in på den "gränden". Och där såg jag ljuset, eller iaf några gula postbilar. Efter ett tag så hittade jag även den rätta dörren in till posten.
Jag sa att jag skulle hämta mitt nya körkort. Och hon bad om mitt gamla vilket jag hade med mig. Hon frågade också om jag hade något som bevisade mitt nya namn men det stod det inget om så det hade jag självklart inte med mig. Hon sa då att "tyvärr, då kan du inte hämta ut kortet"
Ångan kokade inom mig, men så kom jag på att jag har mitt dietistkort i väskan och där står ändå mitt riktiga namn Plus att det är en bild på mig. Efter väldigt många om och men så godkände hon det ändå. YES!! Då var det avklarat...



Slutligen (förhoppningsvis)...

Stearinet...
Äntligen var jag hemma!!!
Var helt slut efter dagens alla överraskningar så nu var det bara att slappa=)
Varma mackor, choklad, datorn, och tv... kan det bli slappare... kunde heller inte låta bli att tända ljusen för att höja mysfaktorn extra mycket!!... men skulle nog inte ha gjort det=/
Där jag satt i soffan kunde jag inte låta bli att rätta till ljusen en aning. När man har blockljus brukar det bli som en stearinmur runt lågan och klåfingrig som jag är tänkte jag att jag kunde ta bort "väggen" för tänkte att det skulle bli snyggare då. Jag håller ljuset framför mig med "väggen närmast mig" jag böjer på stearinet och poff säger det så lossnar stearinet och eftersom ljuset brunnit ett bra tag så fanns det som en liten flod av rinnande stearin i ljuset.
Flodvågen träffar först min vänstra hand som blir helt täckt av stearin och självklart strömmar stearinet in i tröjarmen. Nästa mål är mina byxor, mina duntofflor och mattan såklart, även kudden i min famn får två stora fina stearinfläckar på sig, ingenting får ju lämnas osteariniserat...
Som vi alla vet är det inte en behaglig känsla att få flytande brännhet stearin på sig, men orka skrika, jag lägger istället på ett litet irriterande leende på mina läppar, för kände att grädden på moset ska ju alltid vara med... hrm>/
Konsekvenser:
Min hand är flammigt röd, med en stickande känsla
Min nya fina dietistmjukiströja är dränkt av stearin i ena armen
Mina nya fina dietistmjukisbyxor har en Stor stearinfläck mitt på benet
Min ena gosiga duntoffla är prickig av stearin
En av våra röda kuddar har fläckar av stearin på sig
och slutligen vår fina Ryamatta har stora klumpar bestående av tråd och stearin...



Yes då var min händelserika dag förbi... Förhoppningsvis dyker det inte upp några fler smaskiga händelser denna dagen. Om det skulle vara så, lovar jag att blogga om det imorgon. (Själv hoppas jag på att få slippa det)

Nu ska jag resten av kvällen sitta blixtstilla framför tvn och titta på idol, med gospeltema=) och tänka på min thomas som sitter på en krog någonstans i kristianstad och lirar piano hela kvällen.
 

Puss o Kraams från lilla mig

     

Ps. alla flumbilder är från en biltripp till visingsö (vad gör man i en bil, på en färja, mitt ute på sjön, om inte tar hejdlöst med egobilder=P


Grattis lillebroor!!!

Grattis på 19årsdagen min underbaraste lillebror!!!

     

  

Syskonkärlek till tusen!!!

Älskar dig och saknar dig!!!

Snart ses vi=)

Massa Kramar & Kärlek //systeryster

En bättre dag!

Igår var en pluggdag för både thomas och mig. Jag pluggade kemi och thomas skrev på sin hemtenta som skulle vara inne innan 24.00 igårkväll...

Igår firade även Thomas och jag 3 månader som gifta så jag hade en liten överraskning till min älskling (som ni kan läsa på thomas blogg=)

Efter min surprise hade thomas något för mig med=)
Vid 20.30 åkte vi in till stan. Vi hoppade av vid kungsportsplatsen och sedan gick vi en låång promenad (den va kanske inte såå lång men kändes som det för det va ruskigt kallt=/
När vi hade gått ett kvarter åt ena hållet och sedan tillbaka igen undrade jag verkligen vart vi var påväg=)
När vi gick förbi Filmpalatset vände thomas tvärt och drog med mig in där=)

Jag fick inte veta vad vi skulle se förrän vi gick in i biosalongen...



En sjukt hysteriskt kul film (jag är såld i tecknat)

Denna va helt underbar=) Bästa överraskningen ever (tror jag=)

Diggar giraffen Melman (David Schwimmer gör rösten) mest!! En hypokondriker som det är såå synd om:P
Schwimmer har nog en stor roll i att jag gillar han... han låter så olycklig och misslyckad att man får sympatiblickar för vad helst han säger.

En lyckad kväll helt enkelt. Thomas verkade gilla den också (han skrattade iaf=)

Idag har det bara varit plugg plugg plugg.. kemitentan kommer allt närmre och fysiologin ska vi inte tala om...

Nu ska jag gå och göra tackkort med min älskling (skäms för att dom inte är utskickade än=/


Puss o Krams från lilla mig


Vill bara gråta...

Bad day Bad day BAD DAY!!!


Pannkakor i kärlekens tecken

Ibland kan man längta efter något som annars inte ens finns med i tankeregistret, men som ibland, en dag, idag bara dyker upp utan förvarning. Pannkakor!!
Jag är ingen direkt älskare av det men idag, som en uppenbarelse slog tanken ner i mitt lilla huvud, just ordet "Pannkakor"
Sitter man på en föreläsning hela morgonen så är timmen innan lunch ingen kul stund för magen.
Madde funderar...
"ska jag smsa thomas och be han göra lite pannkakor tills jag kommer hem? nej madde, det är inte någon ordentlig mat, du brukar ju alltid vilja ha sallad och det passar inte så bra till... nej, låt du thomas få fixa iordning något som en överraskning när du kommer hem!"
Efter föreläsningen går jag och Ena mot hållplatsen.
Ena säger plötsligt... -oj, va sugen jag är på pannkakor!!
Plötsligt hamnar jag i det där läget då jag får en glad upprymd min, får svårt att veta vad jag ska säga, bara strålar av lycka och utbrister "Nejmen oj, det har ju jag också tänkt på, det måste vara ett tecken!!

På spårvagnen hem ringer jag till thomas och ger mitt matförslag, men att beslutet ligger i hans händer.

När jag kommer hem står han där, min älskling, med stekspaden i ena handen och stekpannan i andra.
Han gör hjärtplättar i hjärtplättstekpannan vi fick från hans morföräldrar i bröllopspresent!!

Då bara njuter man. Inte för pannkakorna, dom blir oviktiga i detta ögonblick, utan för att man har en sådan underbaring som lagar mat åt en när man kommer hem, och som har ett brett leende på läpparna när man haft en tung skoldag, och som omfamnar en med värme och kärlek och säger "jag älskar dig"!!

Tänk att man kan ha det så bra, varje dag finns någon där som bryr sig om en utan att man behövt göra något. Någon man kan krypa ner hos när man tappat orken och modet. Någon som värmer och omfamnar och som säger just "jag älskar dig"!! man inser nog inte alltid hur bra man har det!!



Puss o Krams från lilla mig
 

Pinsam dag för mrs. Simonsson

(Orkade inte skriva igår så berättar gårdagen idag;)

Dagen gick ut på att jag skulle fixa fotografi till mitt nya körkort (som jag egentligen skulle fixat för lääänge sen, men har inte orkat)

Jag hade lektion mellan 13-15.
Eftersom jag började sent så kände jag att detta var Dagen!! Som vi alla vet så tar det ju ett tag för fru Simonsson att fixa iordning sig framför allt om hon ska få till den där perfekta luggen (som sällan blir perfekt)
Luggen var på plats, sminket satt fastkletat där det skulle och kläderna som var uttänkta passade bra... sällan som allt klatchar såhär bra!!

Jag begav mig till centralstationen för visste ingen annanstans där jag kunde ta kort.
När jag väl kom fram till fotoautomaterna så blev jag tveksam på om jag skulle lyckas genomföra uppdraget.
Fotoautomaterna står mitt i centralstationen, där det går som mest folk, och skynket som hänger för var megakort så man lätt ser magen och ner. Det hade inte varit lika pinsamt om man har med sig någon som stöd men att göra detta helt själv kände jag att jag inte pallade. hade inte så mkt tid heller så vad gör jag? Jo, ringer min räddare i nöden, Thomas!
Men svarar han? nej, han var på föreläsning, men jag lyckades få smskontakt med honom. Han kände bara till en automat på backaplan och dit hade jag inte tid att åka.
Precis när jag tänkt gå därifrån kommer det fram två utlänska herrar. Dom kunde knappt prata engelska, så jag fattade inte så mkt av vad dom sa, men lyckades förstå att dom ville ha hjälp med att ta kort. När jag precis hade hjälpt den ena killen så tänkte jag dra därifrån men då kommer det fram en annan kille som pratade inte allt för bra svenska.. och så frågar han och jag kunde hjälpa honom också att ta kort, men då ville jag inte vara med längre, så jag bad en av dom andra killarna att hjälpa honom... när jag gick därifrån verkade det som att dom alla tre kände varandra så fick en liten obehagskänsla, men jag försvann därifrån snabbt.

Jag gick över till nordstan för tänkte att där borde det ju finnas automater.
Vilsen som jag oftast är så gick jag till turistinformationen för att be om hjälp. Jag frågade om kortautomat och dom hänvisade mig till en trappa upp, jag åker upp på övervåningen och kikar runt men hittar ingen. Men jag får syn på en kortautomat, alltså en uttagsautomat och det var ju fel så jag gick tillbaka till informationen för trodde dom inte förstod vad jag menade:
jag -ursäkta
hon -ja
jag -jag menade inte en uttagsautomat utan en automat där man kan ta kort i
hon -ja det förstod jag, den finns på övervåningen, till höger om hissarna
jag -oki, men då tar jag hissen!! säger jag som att jag har koll på allt...

När jag kommer ut från informationen så har jag ingen aning om var hissarna är så jag smyger fram till rulltrappan och tar den istället, det pinsamma var bara att rulltrappan är precis vid informationen så dom såg att jag klart och tydligt tog rulltrappan istället för hissen, men jag sjönk ihop lite i rulltrappan utifall att dom inte hade sett mig...

Jag hittar automaten och sätter mig tillrätta. Folk undrade nog vad jag höll på med för när jag skulle snurra stolen tillrätta så skakade och dånade hela automaten, men skynket var för så dom såg inte att det var jag. 
När korten skulle tas så stod det bara att nu tas korten. Ingen lampa som blinkade eller någon nedräkning utan helt plötsligt blixtrar det till. Okej, första kortet taget som jag verkligen inte var med på. När kortet kommer upp på displayen ser jag inte heller hela mitt ansikte pga att ett popupfönster var ivägen så jag fick ta vidare=/ när korten var klara hann jag inte välja vilka jag ville ha (spelade ju egentligen ingen roll för jag hade ju ingen aning om hur korten såg ut)
Efter 2,5 minuter kommer korten ut. Fyra helt förskräckliga kort, plus att alla såg likadana ut.
Jag var riktigt irriterad, det kostade ju 70 kronor!! 70 spänn för fyra hemska kort jag aldrig kommer få användning för.

Mitt i min ilska får jag syn på gina tricot!! Elisbeth har sagt att det fanns billiga reaplagg där så klart jag gick in. Och där hängde dom, som att dom var framtagna just till mig. Ett par helsnygga jeans!! Storleken var lite fel, men jag testade iaf, och dom satt helt perfekt. Dom hade kostat 499:-och jag köpte dom för 99!! snacka om kap=)

En snabbis in på jc också för behövde ett nytt brottarlinne men kommer istället ut med en jättefin grå sjal med röda rosor på=)

Plötsligt var mitt humör inte lika illa som innan.

Efter skolan följde Andrea med mig till centralstationen där jag tog om korten och dom nya blev betydligt bättre än dom jag tog på nordstan.

På kvällen var jag på sportlife med Ena och körde ett bodyjam-pass. Det var riktigt kul! Fick skaka loss riktigt ordentligt=)

Min dag som började som en katastrof slutade ändå förvånadsvärt bra=)



Puss o Krams från lilla mig

All By Myself

Idag har jag haft en "allbymyselfdag"...
Thomas åkte iväg vid 11.00 imorse till något ställe utanför Hjo, mitt ute i skogen där han haft konsert nu ikväll kl 18 och kl 21 med kören han spelar i, Good News orchestra.

    

Dom har även spelning imorgon i Betlehemskyrkan i Göteborg kl 18.00 om ni vill höra dom. Dom är riktigt bra!!

har i alla fall haft en ta det riktigt lugnt helt själv dag idag...
har inte gjort så värst mkt. Var på sportlife mellan 11.30-12.30 med Ena och Amanda från klassen och vi körde ett Body Work-pass, det va jättekul! först lite aerobicinspirerad konditionsträning (med tuffa rumövningar som tog riktigt bra) och sedan styrketräning med skivstång. Det blev man riktigt pigg av! Enda krafttagen från min sida idag=)

När jag kom hem smet jag in på Willys och köpte bla rotmos. för när thomas inte är hemma passar jag på att laga mat han inte tycker om så idag blev det örtbiff med rotmos och sallad, mumma=)

Pratade med mamma och pappa som just nu sitter på flyget till teneriffa (tror jag det var) sen var klockan helt plötsligt 5. Datorn, tv, mobilen, och lugnet har varit mitt sällskap resten av kvällen och så självklart en liten skål med naturgodis=)
Plugget blev visst framskjutet tills imorgon=/ hade tänkt plugga idag men ibland orkar man bara inte...
Har smsat med min kära kusin Sofia som jag saknar riktigt mycket... Så en resa dit kommer förhoppningvis inom kort=)


Kusinerna!

Nu ska jag hoppa i säng för orkar inte hålla ögonen öppna mer nu..

Kramar/ m.

Gratisstuff!!

Fick ett mail från en kompis om denna sidan:



Gick in på den och tänkte -varför inte?!

Samla poäng och få presentkort eller liknande i utbyte!

Kan inte bli bättre, är ju jul snart=)

Kramar/ m.


Pumpasoppa och myskläder


Dagens

Idag har jag (nästan) varit ledig...
mellan 14.00-16.00 hade vi ett (segt) seminarium på block A i anatomi och fysiologi (vi har tre block att gå igenom tills tentan den 8/1) detta blocket handlar om nervceller, motorik, reflexer mm... mm...
Men en liten summering av seminariet: Riktigt segt! visst, fick någorlunda svar på frågorna vi skulle ha besvarat innan vi kom dit men är svårt att veta om svaren under diskussionen vi fick verkligen stämde då läraren sa "rätta mig om jag har fel" det är väl inte vi som ska rätta läraren utan läraren som ska rätta oss om vi inte har rätt svar på frågorna. Men, men, fick väl ut lite utav det iaf så ska inte klaga allt för mycket.
Förmiddagen gick iaf åt till att besvara de frågor jag inte hann med under gårdagen.

Efter seminariet åkte Thomas och jag in till centrum. Vi åt jättegod soppa i saluhallen, jag tog linssoppa och Thomas gulaschsoppa.
Efter det gick vi och köpte 1kg pumpa. Har inte hittat det någonstans och så fanns det i saluhallen. Så pumpasoppa ska lagas nu i dagarna=)
När vi var klara i saluhallen var vi redo att inta ett antal optiker. I söndags råkade nämligen Thomas glasögon gå sönder så han är i behov av nya.
Efter att varit inne på några affärer som inte hade så mycket snyggt gick vi till nordstan. I en av affärerna där bad vi om hjälp. Självklart tar hon fram dom dyraste alternativen. Men som tur var fastnade vi båda för ett par glasögon som var på rea. Så istället för bågar för >2000 kronor som hon hade föreslagit kostade dom vi hittade 300:- och dom var betydligt snyggare!! Svarta, enkla, Snygga=)

När vi kom hem bytte thomas snabbt om till träningskläder och åkte tillbaka till optikern för synundersökning så dom vet vilka glas som ska vara i. Sedan åkte Thomas vidare för att spela fotboll med några kompisar. Själv blev jag kvar hemma då jag inte kan spela fotboll för min hälsena='(
Jag har iaf pratat med mormor som ringde från deras nya mobiltelefon=) och med mina underbara kompisar som jag inte har pratat med på länge och så har jag faktiskt Pluggar=)
Läste 33 sidor i Kemiboken, bara sådär=) Känner att jag verkligen måste anstränga mig nu om jag ska klara nästa kemitenta och samtidigt inte komma efter i fysiologin.

Thomas kom precis hem. Helt dyblöt för det har regnat massor ute och klart dom var tvugna att spela klart=)
Så när han hoppade in i duschen fick jag sätta mig och plocka isär och föna hans mobil för den var genomblöt. Enda in där minneskortet sitter var det blött så får se hur det går...

Nu ska jag gå och göra lite thé och mackor till min trötta fotbollskille!!


En helmysig bild på mina underbara morföräldrar får avsluta dagens skrivande!!


Puss o Krams/m.


Frisören är i farten

Först en liten fortsättning på mitt förra inlägg om julmyset...
blev ingen julmusik. eller jo. på sätt och vis... "Tomten är far till alla barn" gick på tv. Fast filmen sappades över rätt snabbt för tycker den inte är så bra. Det som gav mig julkänslor var julpyntet och snön, resten var mest bara bråk och det är väl det sista man ska göra på julafton?!



Igår var min kära svägerska Hanna här på lite myskväll=)
Hanna kom precis när Thomas och jag var klara med vår hemmagjorda grönkålssoppa med vitlökskrutonger, även dom hemmagjorda;) ...den kanske inte ser så god ut med den var jättegod!



Under tiden vi åt satt Hanna och stickade och handvirkade i brist på annat=)


Här ser ni även hur Hannas hår ser ut...

...innan jag klippte det;O

    
Vi drog igång Shrek 2 för det tog rätt lång tid...


och håret blev kortare... och kortare...

Hon ville ha något i stil med Victoria Beckhams frisyr, men inte lika kort...



och jag gjorde så gott jag kunde...

Så här blev resultatet. Blev riktigt nöjd=) och det passar Hanna jättebra!
Strongt av Hanna att låta mig klippa en frisyr jag inte klippt innan.
Det viktigaste är att Hanna gillar det och det gjorde hon (sa hon iaf=)



Puss o krams/ m

*Julkänslor*

Min jul har börjat lite tidigare i år=)
För två veckor sedan spelade jag upp en sååå otroligt fin jullåt för Thomas "Christmas shoes" heter den. Thomas hade aldrig hört den förut så var tvungen att berätta vad den handlade om och helt plötsligt börjar jag gråta innan jag ens hade berättat klart, den är så sorlig ='( jag kan inte skriva vad den handlar om för då börjar jag gråta, är bäst att ni letar reda på den och lyssnar på den. I alla fall så var jag ju självklart tvungen att spela upp låter för Thomas (vilket jag mer än gärna ville=) Och där stod jag och stortjöt och thomas hade tårar i ögonen.
Om till och med Thomas blir tårögd borde ni lyssna på den... Ni får kommentera vad ni tyckte om den, och om ni grät=)

I förra veckan var jag och Thomas till hemtex för att lämna tillbaka gardiner som vi inte tyckte passa i lägenheten. Vi kollade runt lite och hittade en så söt julgardin att ha i köket. En beige kappa med röd kant upptill och nertill och det bästa av allt; det är broderat tre små söta tomtepar med hjärtan omkring nertill. Den är så söt. Den får ni se 1:a advent då julpyntet ska fram=)
Några dagar senare köpte jag även en ljuslykta på hemtex, för födelsedagspengar jag fått av min gammelfaster och farbror. Den är placerad i hallen och får lysa på kvällarna, även den ger lite Julkänsla just för att den är så mysig=)

Och så den fjärde "vibörjarmedjulenlitetidigaresaken"... Vi tog en härlig promenad nu på eftermiddagen och tog svängen förbi mataffären, och vet ni vad dom hade... PEPPARKAKSDEG!! =)
Självklart var vi tvungna att köpa denna utsökta blandning av socker och kryddor. Och den smakade precis som den alltid smakar; Jul!

              
    
Några bilder från pepparkaksbak julen 2007 bjuder jag på;)

Så ikväll blir det mys framför tv:n med te, mackor och pepparkaksdeg (men bara lite, för annars får man ont i magen) ljuslyktan lyser upp hallen och kanske en julskiva går på bara för att få en liten glimt av julen 2008.

God JulKramar från lilla mig

Smått o Gott om mig

Höger eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu: Trött och orklös

Favoritgodis: Choklad

Kläder just nu: Mjukisbyxor och brottarlinne

Musik just nu: Thomas djupa sovandningar (om nu det kallas för musik) annars är det fågelsång

Vad sa du senast:  Älskar dig!

Sommarplaner: Ingen som helst aning... Antar att det blir till att jobba, men ska försöka fixa ihop någon semester med älsklingen, kanske gotland=)

Är du bra på matte: Jag har varit bra på det, när man va inne i det, men nu tvivlar jag skarpt...

Fisk eller badkruka: När jag var liten bodde jag under vattenytan på sommaren, men nu lutar det nog lite mer åt badkruka, ligga och sola en varm sommardag tackar man ju inte nej till=)

Längd?: 159,5... tror inte jag blir längre än så

Hur många kuddar sover du med: En kudde och Thomas arm=) Kudden får inte vara för hård men absolut inte så mjuk så det blir en grop i kudden och man känner sängen... lite lagom är bra. Dunkuddar är mysiga=)

Favoritväder: En solig, lite lagom varm vårdag, när fåglarna kvittrar och allt grönskar och blomstrar=)

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med dig? en kniv är väl bra att ha... thomas hade varit tryggt att ha med, fast han är ju iofs ingen sak... det blir nog en kniv, en gitarr och en gosig kudde

Spelar du nåt instrument? piano och gitarr

Morgon- eller nattmänniska? är nog en blandning. Vill inte va uppe för länge men vill inte heller gå upp för tidigt.

Sparare eller slösare? sparare, så gott det går

Vilka är viktigast för dig? Thomas, familjen och vännerna

Bästa film? Amelie från Montmartre. en lite speciell, men mysig film=)

Tror på liv på andra planeter? Nah, har svårt att tro det, känns så långt borta liksom

Bio eller promenad? en härligt frisk promenad

Är du kittlig? på vissa ställen

Stjärntecken? jungfru

Rädd för insekter: spindlar är jag rädd för, andra småkryp är bara äckliga

Saft eller alkohol: Föredrar vatten

Har du några homosexuella vänner? nej

Ser du på kärleken som ett misstag? Verkligen Inte!

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunskap, så man slapp plugga så mkt

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej, är för höjdrädd för det

Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster när kniven är med, annars höger

Hur många syskon har du? två, en yngre och en äldre bror

Är du rädd för blod? nej, det får jag väl påstå att jag inte är, har man jobbat på intensiven så är det svårt att vara kvar om man är rädd för blod.

Saltar du på maten? Ibland, när det behövs

Gillar du att sjunga? Jo, det gör jag väl=)

Anser du att du är stark? Kanske inte som pippi, men stark tycker jag att jag är, även om jag inte är så stor;)

Vad gör du om du får hicka? Dricker 8 klunkar vatten utan att andas

Kaffe, te eller inget? åh, en varm kopp te, ska nog göra mig en till frukost

Vad längtar du mest efter just nu? Motivation och ork att palla allt

//Hämtad från min kära svägerskas bilddagbok=)



Underkänd='(

Kemitentan gick som jag trodde. Men inget kul att få sitt livs första underkänt...
men är glad att det är i organisk kemi för även om jag verkligen vill lära mig det så fattar jag ingenting.

Men nu ska jag verkligen kämpa till omtentan för inget mer Underkänt för fru Simonsson här inte!!! =)

Nu ska jag äta lite kvällsmat med min underbaring till man=)

Puss o Kraams


Fotbollspremiär

Första Riktiga fotbollsmatchen för mig någonsin var igårkväll då ifk mötte djurgården på nya Ullevi (sista matchen innan allt flyttas till gamla Ullevi)
Måste tillägga att biljetterna är betalda med Thomas blod! (han fick dom när han var och lämnade blod)
Svarta långkalsonger med små hjärtan på kom väl till pass så också en stor yvig halsduk med matchande mössa, mina skidvantar och min vinterjacka. Thomas hade en liknande mundering men istället för hjärtliga långkalsonger blev det mina leggins=)

Väl framme vid Ullevi ökade spänningen i min späda lilla kropp... Kylan gjorde sig påmind så fort vi satte oss ner på bänken. Jag försökte ta en tidning till hjälp men utan resultat. Det slutade med att jag satt i Thomas värmande knä=)

    

Efter en evig väntan började äntligen matchen.

         

Det var väl spännande, följde en boll med blicken i 45 minuter. Visst ska väl erkänna att jag var lite frånvarande i mellanåt, ett av målen missade jag för i samma ögonblick fick jag syn på en flock poliser som trängdes i ena hörnet av arenan. När jag ivrigt kollade på planen för att få se reprisen kom jag på mig själv och vände blicken till storbildstv:n.
Efter första halvlek stod det 2-1 till ifk. Är glad att det gjordes hela 3 mål första halvlek, annars hade jag garanterat varit uttråkad.
Det inhandlades 2 kokta korvar till oss båda, en 100g chipspåse till Thomas och en 100g chokladkaka till mig 20kr styck så det gick på hela 80 spänn... lite väl mycket men var ju trots allt fotboll=)
 
Efter en kvart började matchen igen. 45 minuter kvar tills den var slut...
Ett mål gjordes under andra halvlek och då av ifk.
Så slutresultatet blev 3-1 till ifk, Grattis!



Direkt efter matchen var det avtackning av Niclas Alexandersson som spelade sin sista match på hemmaplan.

    

Han kände jag ju igen från svenska landslaget... den enda som jag kunde namnet på och så ska han sluta, illa.
Men jag var ju inte där för att lära mig namn utan för att se en fotbollsmatch och det gjorde jag ju också=)

Puss och Kram från en riktig fotbollsbrud;P

Helgbesök

I helgen har mamma, pappa, min lillebror Niklas och hans flickvän Carola varit på besök=)
Först gjorde dom ett stopp i Jönköping hos min storebror och hans flickvän - som vi saknade hela denna helgen.
Dom kom på lördagen direkt till Bifrost där det skulle vara musikgudstjänst. Thomas åker med i bilen och jag lyckades få lite egentid med mamma, eftersom vi inte fick plats i bilen fick vi ta buss och spårvagn hem istället.
Väl hemma var alla hungriga så vi lagade sprödbakad fisk, potatis och den berömda såsen thomas har skrivit om, och maten var väldigt omtyckt=) (speciellt såsen;) Blev lite pepparkakor efter maten, Niklas fick till några humörsgubbar=)

      
I'm mr Happyface=) ...                     and I'm just Bad>/

Thomas och jag har ju inte allt för många sovplatser så familjen hade tagit med sig två luftmadrasser, men plopparna som hör till var tydligen borta upptäcktes lite väl sent.. så det bar iväg till biltema för inköp av två luftmadrasser som vi sedan fick behålla, tack mamma och pappa=)
Lite senare på kvällen spelade vi "vem får sista ordet", åt frukt, godis, naturgodis och chips. Vi såg även filmen "Outbreak" som var riktigt bra! handlade om ett obotligt virus...
Sedan kallade sängen=)

På söndagsmorgonen blev det ingen vila. Upp och göra frukost åt familjen till 9.00. Kokt ägg, rostat bröd, juice, yoghurt och allt som hör därtill.
Sedan tog vi en härlig höstpromenad i strålande solsken upp till Ramberget för att visa den fina utsikten!

         
Höstfint                               In action                               En av många utsiktsbilder över Göteborg

         
Niklas & Carola                 Thomas & jag                         mamma & pappa

Efter promenaden åkte vi spårvagn in till stan och shoppade.
Medans thomas, nicke o carro letade efter secoundhandaffärer åkte jag mamma o pappa hem för att förbereda maten.
Idag blev det pasta med kycklingsås (Thomas och mitt egna recept) och även denna dagen blev maten mer än godkänd=)

Lite senare på kvällen bakar mamma och jag en jättegod äppelpaj med vaniljsås

         

Vi spelar Musikalias (som jag och thomas vinner=) och äter naturgodis och frukt resten av kvällen.

På måndagen åker familjen tillbaka hem igen *snyft*

Älskar er så otroligt mycket min underbara helt fantastiska familj!!


RSS 2.0