20101123

Ligger i soffan och kan knappt röra mig...

Efter skolan idag hade jag mitt tredje besök för studien "mosaic" och jag trodde jag visste vad som väntade mig, men fel hade jag. Först tog dom några blodprover och sedan gjorde dom en undersökning där dom tog åtta biopsier från tarmen. Jag var tacksam för bedövningen jag fick men usch fy och blä så fruktansvärt ont det gjorde... Läkaren, rättare bestämt Magnus Simrén som är magtarmspecialist och forskare inom området, försökte prata bort smärtan genom att prata om allt annat förutom undersökningen men var inte lätt att fokusera på det han sa precis. Känslan kan nog beskrivas lite som att ha något i magen som drar och rycker i tarmarna åt olika håll samtidigt. Kunde knappt gå på spårvagnen hem på grund av magont och promenaden från bussen till lägenheten tog rätt mycket längre tid än vanligt. Kändes som att den gamla lilla damen som gick förbi mig gick i 120 då kanske ni förstår att det gick långsamt:P Nu i efterhand är jag ändå så glad att jag har gjort undersökningen.

Plus att jag blev gravid på kuppen... iaf utseendemässigt:P Troligtvis beror det på all luft dom sprutade i mig, och vilken mage skulle inte bli irriterad av att någon drog bort små bitar från tarmen...
 
Före                                                 Efter

Psst... undrar om jag kommer se ut så när jag blir gravid, tycker isf själv att jag hade fått en väldigt fin gravidmage=)

Nej, nu ska jag fortsätta ligga här och tycka synd om mig själv framför ett vänneravsnitt... lite arg är jag faktiskt för hade tänkt plugga och går inte så bra i liggande position när man ska anteckna=/


London

Tvätten är snart torr, fönstrerna är så rena att man vill sträcka ut handen genom dom=) Tacokväll med Älsklingsälsklingen igår och biljetterna till London till helgen är bokade!!

Eftersom det tyvärr inte blir någon skidresa över nyår så kände vi att en weekend tillsammans skulle sitta mer än fint. Thomas jobb har lugnat ner sig aningens och jag är precis i början av en kurs, så varför inte=) Vi åker på fredag morgon tiiidigt och kommer hem på söndagkväll. Vi utgår från skavsta så det blir en övernattning hos farmor till fredagen i Norrköping och så åker vi hem till mina föräldrar på söndagskvällen. Jag åker hem på måndagkväll för ska testa på att ha sond på tisdag;) Thomas stannar kvar till tisdagkväll och hjälper till att täta vinden hemma.
En romantisk Londonhelg är nog vad vi behöver!!
och det ska bli såå mysigt ♥


Sängar och shoppingkaos

I söndags hade jag och Thomas vår första lediga dag tillsammans på 3 veckor. Och detta inte pga av att han var ledig utan för att vi på lördagskvällen var inne på akuten då älsklingen fått tryck över bröstet, domningar i armar och svårt att andas... Var som tur var ingen hjärtinfakt, älsklingen var bara tvungen att ta det lite lugnt. 

Thomas har verkligen haft fullt upp. Varit i borås i 2 veckor i streck innan öppningen. Åkt vid 7 på morgonen ibland tidigare och kommit hem vid 23 ibland senare. I torsdags förra veckan hade dom öppning, och så klart blev det succé=)

På vår lediga dag blev det en välförtjänt sovmorgon för älsklingen, god söndagsfrukost, badminton, promenad, hemmagjord pizza på kvällen med tända ljus i hela lägenheten!

Efter att älsklingen slutat jobbet i måndags åkte vi ner till Thomas föräldrar i Varberg för att åka tiiidigt till Ullared på tisdagen. När vi kom ner till Varberg får vi höra av Hanna, min kära svägerska, att det är höstlovsvecka och att kön i måndags var 400m. Detta hade vi inte direkt i tanken då vi planerade vår lilla shoppingtripp=/

Vi åker så vi var där vid 7.45 och till vår förvåning var det ingen kö!! Av egen erfarenhet så gick vi först och provade kläder. Vid ca kl11 så var det smockat, och då menar jag verkligen smockat och då framför allt vid damkläderna. Det gick verkligen inte att komma fram, inte ens utan kundvagn... så vid 12 kände vi oss klara=) Vi köpte främst presenter och julklappar men även lite saker till oss själva=)

Igår fredag så följde jag med Thomas och Mattias till SOVA i Borås för att se hur fint dom har det, och det var såå fint=) Efter en titt i butiken gick jag till knalleland och handlade lite. Lunchade Thai med Älsklingen och sedan en till tripp till stan och handla det jag glömt. Kollade på reprisen av Expedition Robinson i personalrummet innan vi åkte hem. En heldag i Borås helt enkelt=)

Blev tipsad om ett spel som heter Matspelet som dom hade på Lagerhaus i Borås, riktigt kul=) Men älsklingen vann för han tänker mycket mer logiskt än mig=P Fyndade även ett par skinnstövlar på myrornas för 85 kr och uppföljaren till "den hemlige kocken" på bokia för 25!

Nu idag är det klädtvätt och fönstertvätt som står på schemat!


RSS 2.0