Min älskade älskling

Jag har den mest fantastiska man, man kan ha!

Han är helt underbar!

Då jag har haft svårt med matos redan från tidig graviditet har älsklingen lagat mat. När jag är trött så tar han hand om allt!! - städ, disk, tvätt, matlagning. Kan man ha det bättre? Skulle inte tro det!!

Själv känner jag mig rätt hemsk. Det är ju jag som ska ta hand om min man när han jobbar och sliter, det är ju mitt jobb.

Längtar tills jag blir frisk och piggare, då ska min man S K Ä M M A S  B O R T!!! Det är han såå värd, tusen gånger om!!

♥ ♥ ♥


Sjukling

Mammastatus:

Just nu är läget lite instabilt för mamman. Blev sjuk natten till söndag och blev snabbt rätt dålig. Fick inte sova natten till tisdag då jag hostade konstant. Efter ett läkarbesök på onsdagen (hade CRP 59 och ska ligga under 10) fick jag med mig pencillin och hostmedicin då dom sa att jag fått en inflammation i luftvägarna. Dessvärre fick jag symtom av brännande känsla i ansiktet och extrem huvudvärk så vi åkte till jouren på kvällen (CPR 53). Dom trodde det berodde på pencillinet så fick ett annat, som skulle vara ofarligt, men när jag kom hem och kollade upp läkemedlet skulle det inte användas av gravida, inte ens av de som planerar graviditet så det tvärvägrade jag att ta.

Dagen därpå fick jag komma till min ordinarie läkare som tyckte vi skulle avvakta med pencillinet (CRP 60). Dom röntgade även lungorna för att se om jag hade lunginflammation. 

Natten till igår blev det jobbigare att andas och hostan var extrem, kändes som att lungorna skulle komma upp och bebben ut. Så blev ytterligare ett besök på vårdcentralen igårfm - stammis. Fick träffa en annan läkare då min var ledig (CRP 46!!) Fick svar från röntgen som inte visade på någon lunginflammation, vilket kändes bra! Då inflammationen verkar ha gått ner lite så avvaktade vi ändå med pencillin och så får jag komma tillbaka i nästa vecka för nya prover.

Femte natten i rad sovandes sittande. Nu vet jag hur farmor har det=) Men ingen skönhetssömn här inte.

Hoppas på att bli bättre snart för är ingen bra kombination att vara sjuk och gravid, tar rätt rejält på krafterna. Plus att vi skriver C-uppsats nu så är liiite dålig tajming att vara sjuk. Men jag är inte bitter=)


Lilla Livet ♥

I början av september blir vi två tre! och det känns helt underbart!

Vi ska bli en liten familj!

Jag har inte fått må så bra de första tre månaderna. Konstant illamående och trötthet. Men det går att leva med när man vet vad som väntar=) Nu har som tur är illamåendet avtagit och är inte lika illa som innan, och jag orkar betydligt mer nu! Har gått upp sådär 4 kilo, vilket jag inte tycker är mycket med tanke på hur mycket jag ätit. På grund av illamåendet har jag ju ätit varje halvtimme. Men jag klagar inte, vill ju inte se ut som ett hus innan magen syns ju=)

På måndag går vi in i vecka 14! och det känns som att tiden springer iväg. Om bara en månad ska vi få se lilla livet på ultraljud vilket ska bli helt fantastiskt!

Lilla livet är ca 65-78 mm långt från huvud till stjärt. Halsen är färdigbildad och redan tillräckligt stark för att lilla livet ska kunna röra på huvudet. Lilla livet kan redan uppfatta ljud så Thomas sjunger skönsång och skalor för magen och det är så mysigt=) Att bara klappa på magen och veta att jag har ett litet liv där inne får mig att rysa av lycka i hela kroppen!

Detta är L Y C K A ! ! !  vecka 12+5


RSS 2.0