Helgsemester på Orust

I fredags åkte vi upp till Orust där Thomas föräldrar bor. Vi åkte direkt vidare upp till Havstenssund som ligger ute i skärgården ca 10 mil norr om Orust. Där skulle Thomas öva till ett bröllop med några solister. Både thomas och jag gillar att gå på loppmarknader och på vägen upp stannade vi vid en gigantisk loppmarknad som bestod av en hel gård där varje liten lada och förråd hade saker som var till salu. Konstigt nog köpte vi inget, men kul att kolla på allt=)
Efter bröllopsrepet åkte vi ner till hamnen i samhället och det var så fint!! Vi åt också på en skal- och fiskrestaurang som låg nere vid hamnen med finfin utsikt=)

Här kommer några bilder...


Den fina utsikten från hamnen


Vi två med fin bakgrund


Det som släckte törsten, isvatten med lime och cola


Thomas tog en hamburgare och jag en "blandlåda" med färska kräftor & räkor och till det bröd och aioli! Lyxigt och gott;P

När vi åkte hem åkte vi längs med kusten, så vackert!!




På lördagen åkte vi först till en minivariant av Ullared, Göksäter där vi köpte lite smått & gott till lägenheten. Loppisen i samhället hann vi också med;)

På eftermiddagen åkte vi ut med båten till en mysig ö ute i skärgården...


Den fina utsikten=)

Väl framme vid ön så plockade vi massor av fina snäckor, jag räknas väl som en galen östkustbo som bara sett minisnäckor och minimusslor=P

Psst... vi såg massa fina sjöstjärnor också!



På kvällen åkte vi och fiskade krabbor, andra gången för mig! Riktigt kul=) Jag fick upp 21 st *stolt*









När vi inte orkade fiska mer släppte vi ut dom stackarna på stranden.
Efter att ha varit så många i en hink ett tag så var dom helt slöa, så vi fick hjälpa dom på traven ner i vattnet=)

Dom stackarna grävde ner sig i sanden för att gömma sig från oss onda människor


Denna är riktigt ful, ser ur som att ögat har lossnat=P


På kvällen åt vi avokado och mackor ute på altanten inlindade i filtar, mysigt mysigt=)



Efter kyrkan på söndagen åkte vi till ett par som vi ska sjunga och spela med nästa söndag på ett oas-möte uppe på Orust. Har inte blivit att jag har sjungit så mkt detta året pga skolan, lägenheter och annat, så har saknat det jättemycket. Hoppas verkligen på att kunna hinna med iaf en konsert i sommar!! Vi får se=)



Nu ska jag se runt lite på ikea.se för inköp till lägenheten=) Vardagsrummet och hallen är nu färdigrenoverade och snart är också sovrummet klart=) Ska bli kul när allt är helt färdigt då man kan börja möblera som man vill ha det!!


PussKrams/m. 

Michael Jackson 1958-2009



En stor idol och förebild inom musiken som alltid kommer minnas.
Med "Man in the mirror" som min absoluta favorit!

Nu får du sjunga med änglarna!

Äääntligen!!

Internet för första gången på TRE veckor... Det inger faktiskt en viss frustration när man inte har tillgång till "Världen". Trodde inte man var så beroende... men nästan allt sköts ju över nätet; mailen, förbindelser, banken, nyheter, med mera, med mera... Aja, nu är det här för att stanna iaf=)

Har en hel del att skriva om så hoppas du orkar med...



Förra veckan var vi ju ute på Sverigeturné med en gospelkör från Salem Baptist Church of Chicago! Det var så så kul, sikken upplevelse;) Jag hjälpte till med lite allt möjligt som barnvakt och så hjälpte jag till om dom hade frågor... rabblade bland annat upp restaurangmenyn femtioelva gånger;P Thomas assisterade Håkan och jag assisterade Thomas, och tog hand om honom=) Så lite nytta gjorde man iaf! Vi fick många nya vänner och förhoppningsvis kommer vi kanske åka över till Chicago i November, hoppas verkligen på det=)

Här kommer några bilder från den helt fantastiska veckan!!




Båda bilderna är från en gigantisk lada i Torp utanför Örebro


En av Chicagos bästa gospelpianister


Från Nyhemsveckan utanför Jönköping... Sista spelningen för min del.


Pastor/Senator James T Meeks och pastor Håkan Fermergård



Jag lämnade det skönsjungande gänget på torsdagen och åkte med mamma och pappa ner till sommarstugan som ligger mellan Oskarshamn och Kalmar. Thomas kom på fredagskvällen eftersom han jobbade på dagen.
På fredagen firade vi midsommar, och på lördagen hade vi släktfest och massa födelsedagsfirande och så klart invigning av den totalrenoverade stugan efter branden som var förra sommaren och det har blivit så så fint och mysigt=) Ser precis ut som innan, men mycket frächare och nyare liksom!

Här kommer bilder från släkthelgen!! Mkt bilder är det...


Den fina midsommarstången kläs och sätts upp!


I väntan på sill och potatis=)


Grattis mormor & morfar!


Sen blev det jordgubbar och glass!


Innan grillningen blev det film, Twilight! Riktigt bra=)


Firade mamma och pappa som egentligen fyllde 11juni, men bättre sent än aldrig.
Grattade ju Tobbe också, som fyllde år 25 april, Yes!! =)


Mys vid grillen får avsluta midsommarafton!




Under hela helgen spelades det fantastiska tyska spelet "elfe rause" (ursäkta stavningen)


Söta Rebecka låg och fotade=)


Fotbolliringtajm!


Pga att alla "bra" kort blev dåliga på Sofian och mig så fick det bli ett flumkort och så dom fina stövlarna=)


God mat blev det! Potatissallad, kyckling, sallad och pestobullar! Och till efterrätt choklad/kolatårta;)


Härliga "hej!jagäterkort"


Familjen Wahlström



Min familj med respektive!

             Prinsessa/fotograf              


Dagen avslutades med kubb!! plus x antal knottbätt=/



Nu orkar jag inte mer... ska städa i vår fina snart färdigrenoverade lägenhet istället=)


PussKrams/m.

flytt|sommarturé|släktfest|tenta

Va ett tag sen jag skrev här, men har inte haft tillgång till internet förrän nu=/ Sitter i bifrostkyrkan och skriver lite snabbt=) Kören kommer snart och jag ska hjälpa till i köket med maten.

I torsdagskväll flyttade vi i stort sett allt från den gamla lägenheten till den nya. Bara blommor och tavlor kvar som vi tog i fredagskväll. Hela fredagen gick åt till att städa ur den gamla lägenheten. Blev inte klara förrän vid 23.00 då vi va tvugna att frosta av frysen som tog en evighet men nu är det gjort iaf=) 
Vi kommer få det såå fint i den nya lägenheten=) Trädgården är helt underbar (ska bara klippa gräset och fixa i landen först=) Egentligen skulle vi upp till Thomas och deras sommarstuga i Dalsland i går för att ha en arbetsdag med hela familjen, för att göra sommarfint, men eftersom vi haft så mkt så orkade vi inte det utan stannade hemma och tog det lugnt istället. Fick iordning på det mesta i lägenheten också. Från början var det ca 45 banankartonger, nu är det bara 7 st kvar=)

Igårkväll tog Thomas och jag en promenad till sjön Härlanda Tjärn och det var så så mysigt. Vi satte oss på en brygga, helt knäpptyst var det bara fåglarna som kvittrade och så kollade vi på en liten andfamilj som simmade runt bland vassen. På hemvägen såg vi först en rådjurshona och sen en rådjursbock med gigantiska horn, i göteborg liksom=) Känns skönt att ha så nära till naturen som vi har nu, känns nästan som att bo på landet=) Ett bra ställe att koppla av på och hämta nya krafter!

Denna veckan kommer jag inte heller ha så mkt tid till att blogga då vi ska på turné hela veckan och avsluta veckan med släktträff på min mammas sida i den nyrenoverade sommarstugan i småland mellan oskarshamn och kalmar=) Så fullt upp!! Visst, vi ska väl inte göra så mkt, mer än att finnas till hands och hjälpa till om nått krånglar, hade varit kul att få vara med och sjunga, men får bli någon annan gång kanske=) Detta lär också bli kul!! Våndas lite inför tentan den 5augusti bara, för vill ju känna av sommarlovet också ju!! Ska ta med mig några kompendier på turnén för kan ju läsa i bussen för lär bli lite dötid där.

Aja, nu måste jag gå och hjälpa Thomas att få ordning på gradängerna!
Vill ni höra kören så kom till bifrostkyrkan kl 19.00 ikväll, kostar inget och det kommer bli helgrymt=)
Här kommer turnéschemat:
14 juni kl.19.00 Bifrostkyrkan Mölndal
15 juni kl. 19.00 Alingsås Missionskyrka
16 juni kl. 19 & 22.00 Torpkonferensen
17 juni kl. 19.00 Nyhemsveckan
18 juni kl. 19.00 Hössna, Ulricehamn
19 juni kl. 19.00 & 21.00 Donsö

Kom om du har möjlighet för det lär bli riktigt tufft!!

Om du klickar här så kan du få höra lite mer om hela grejen!


PussKrams/m.

Things to do

I går va vi i bifrostkyrkan mellan 09.00-16.00 och riggade upp gradänger och planerade till söndagens konsert då chicagogänget kommer. Ska få plats 60 pers på scen så va inget lätt jobb, men det blev gjort=)
Efter allt slit hade jag och Thomas tänkt åka hem och äta stekt falukorv med stuvade makaroner, men istället blev vi bjudna på thairestaurang vilket vi blev väldigt glada för=)

På kvällen åkte Thomas iväg och spelade fotboll med killarna och jag drog iväg till gymmet!

En riktigt aktiv dag!! Me like=)



Idag jobbar thomas till 18.00 och jag ska tvätta och packa hela dagen och försöka städa lite om jag hinner. Vi har fått hyra en skåpbil från idag till imorgon så ska försöka köra allt ikväll, annars blir det ett lass imorgon också, så har endel att göra... men ska bli skönt att flytta, längtar så till den nya lägenheten=)

Ska försöka hinna med en promenix med Emmavännen också, om det slutar att ösregna vill säga=/

Nu måste jag börja packa!!


PussKrams/m.

One Way Gospel

Igår spenderade vi i stort sett hela dagen i Bifrostkyrkan=)
Uppe vid halv 7, en söndag... vi hade genrep med kören vid 9.00 i kyrkan, va ju ett tag sen vi hade övning så kändes bra att köra igenom låtarna, och måste bara säga. kören är SÅÅ bra!! *stolt, stolt,stolt* =)
Vi körde låtarna Lift Him Up, Put All Your Trust, Shackles, Jesus Is Right Here Now och Oh Happy Day!!
Det låter så bra och det va kul att det gick så bra eftersom att det va sista uppspelet innan sommaren!!

Vi stannade kvar på fikat efter mötet och det hela slutade med att vi satt och diskuterade och analyserade olika speciella psalmer med en duktig, rätt så mycket äldre kantor;P Men det va rätt kul faktiskt, trodde inte innan att det låg så mycket tanke bakom, i stort sett, varje psalm.

Lite senare åkte vi hem till Thomas syster som bor i närheten för att äta där och umgås lite!
Efter det åkte vi till Mölndals centrum för att inhandla mat till kvällen!

Tillbaka till kyrkan och fixa med grill och lekar. Sen blev det mest pianospel nån timme innan kören kom vid 18.30
Vi började med en kubbturnéring mellan 4 lag. Innan finalen spelades grillade vi korv och burgare över en provisorisk grill. Sen blev det final, som så klart Mitt lag vann!! Och vem fällde kungen i den avgörande matchen?? Jo, jag!!! =) (kanske inte så mycket att skryta över iofs då jag i första matchen vi vann inte ens va i närheten av att fälla någon kloss, meen iaf=)

Efter kubbet gick vi in och fixade iordning popcorn, godis och salta pinnar och tittade på gospelkonserten "Israel & new breed alive in South Africa" som är en såå grym konsert, med riktigt dragit gospel. Värt att se!!

Av våra underbara körmedlemmar fick vi, ledare, ett fint rimmat kort och en korg med sex olika kryddor (Vi är kryddan i deras tillvaro=) Dom är så snälla!! Längtar redan till hösten då vi får starta upp allt igen, och då har vi en hel del nya grejer;)

Tyvärr så glömde jag kameran, men här kommer ett kort på kören från en spelning i julas!!



Nu ska jag iväg till nya lägenheten och fixa med nycklar igen då vi aldrig fick någon källarnyckel=/


PussKrams/m.

Sommarlovets början

Lovade ju att lägga ut lite bilder från i torsdags... de kommer i slutet=)

har haft lite fullt upp (som vanligt) så inget sommarlov här inte;P

Igår så flyttade vi rätt mkt grejer till nya lägenheten... i stort sett alla saker/småsaker är borta så nu är det bara de stora möblerna, kläder och mat kvar.
Vi var borta vid lägenheten idag och tog lite mått på fönster så gardinerna blir rätt!!!
Faktiskt ska det bli skönt att flytta. Vi ville ha större, en trea, med bättre planlösning, och så att det är en liten tomt till... trodde tomten va mindre i tanken men när vi var där idag så såg jag att den är verkligen stor, minst 4x5 meter!! Har redan sett ut ett lämpligt minipotatisland=)

I gårkväll var thomas iväg med jobbet på 5kamp på liseberg så blev en tjejkväll med Hanna!
Såg väl kanske mest ut som en killkväll då vi mest spelade tvspel;P men kul hade vi=)

Ikväll är det ju som de flesta vet fotboll mellan Sverige-Danmark, och som de flesta också vet så är inte fotboll på tv det bästa jag vet, så sitter mest som stöd för Thomas (med datorn i knät) och ropar till när det, om det, blir mål=) men tycker det är mysigt ändå!!

Imorgon ska vi ha avslutningskonsert med vår kör och på kvällen ska vi ha lite myskväll med kören, med kubb, grillning, konsert på storbild och så härligt häng=)

Nu ska jag trösta thomas lite (Sverige missade precis målet:P)


PussKrams/m.



Thomas och jag innan vi skulle åka


Den glada studenten=)


Tillsammans med de stolta föräldrarna!!




Thomas och lilla söta Ally!!


Inga bilder ikväll

Dagen har varit bra! Kom precis när han sprang ut, så vi hann se det som tur var!
Sen åkte vi hem till henån för att fira studenten och äta goda pajer och jordgubbstårta!

Blir tyvärr inga bilder ikväll, för glömde kvar kameran, kanske blir några imorgon om jag hinner få kameran då!


Nu ska jag sova... puss krams/m.

Förberedelser

Idag ska vi på studentfest=)
Thomas lillebror tar studenten idag, vilket vi ska fira Stort!!

Så nu måste jag fixa lite med presenter *vissel vissel* och göra iordning mig, ska ha en ny mintgrön tunika som jag köpte på Gina Tricot för ett tag sen, lyckades leta fram en matchande skjorta till thomas i garderoben också=)
Bilder kommer senare idag;)


PussKrams/m.

ÄNTLIGEEEN!!!

Sommarlov!! Leeediiigt!!
 
Tentan är avklarad och det gick faktiskt riktigt bra, peppar, peppar... =)

Ingen skola på 12 veckor!!! (förutom tentan i fysiologi 5 augusti, men den räknas inte=P )
Det ska bli så så skönt=)



Var och hämtade ut nycklarna till lägenheten efter tentan också, men blev visst krångel för det nya låset som dom skulle byta ut funkade inte så ska tillbaka ikväll igen för att få dom rätta nycklarna.
Något positivt är att dom ska stå för all målning i hela lägenheten, vilket ska bli så så skönt, då vi trodde att vi skulle behöva lägga ut massa pengar på färg och tapet, pengar vi inte har. Och så får vi vara med och bestämma vilka fäger vi vill ha! Kan det bli bättre=)

Nu ska jag packa lite banankartonger!!


PussKrams/m.

Dagen med stort D

Imorgon gäller det!!
Mellan 09.00 - 13.00 har jag tenta i livsmedelsvetenskap och jag hoppas hoppas Hoppas verkligen att det kommer gå bra... är rätt orolig faktist, även om jag pluggat mkt så vet man liksom aldrig=/

Så snälla snälla... Håll tummarna för mig?!!




PussKrams/m.

En helg med mamma

Vid halv femtiden åkte mamma hem till landet igen. Kändes rätt tråkigt, men vi har haft en helt underbar helg!! som jag ska försöka summera=)

På lördagen blev det mest pluggande för mig på förmiddagen, sen gick jag och mamma och köpte gardiner till den nya lägenheten, det blev ett par som är vita i grunden med svarta och grå stora blommor på, riktigt fina=)
Sen åkte vi in till parkgatan för att gå på vernissage. Min kusin har gått nån konst och designlinje och hade examinationen nu i helgen. Va riktigt kul att titta på allt=)
Sen gick vi vidare till Smyrnakyrkan där Thomas skulle spela på ett barnmöte! Riktigt dragit, men varmt;P
Blev en promenad hem. och senare på kvällen blev det tacos med naanbröd, godis, naturgodis, chips och mys=) såg finalen på expedition robinson, vilket inte var en höjdare då heelt fel person vann, stackars Jarmo=( lite senare såg vi filmen Illusionisten som var så så bra!! Nästan så att man vill se den igen=)



På söndagen blev det först lite plugg innan jag och thomas stod och sjöng vid soffkanten... Var ju morsdag=)
Med doften av liljekonvaljer och paket i massor kunde det nog inte bli bättre=)
Vid 12tiden tog vi med mamma in till slottsskogen och gick runt och kollade på alla djur!!

Ett litet smakprov från alla bilder vi tog...





Finn ett fel=)


Killing *hjärta* Kanin=sant!! Visst är det sött? =)


Diggade denna tuffingen skarpt, en kopia av John Travolta i Grease;P


Älgen Oliver som hade ont i sina klövar, som vi lyckades killa lite på^^




Två iskalla typer!


Vacker mamma och vacker blomma, kan det bli vackrare=)


Lite larv på spårvagnen påväg hem=)


Väl hemma blev det asiatisk kycklinggryta och pasta, och till efterrätt...


Morsdagtårta, eller rättare sagt rödbets-och chokladkaka *mumma* =)




En helg tillsammans med min bästa vän, min kära mamma, kan man vara mer lyckligt lottad?!

Älskar henne så otroligt mycket!!
 

~~~~~~~~~~~~~~~

"Mor kära Mor
vem är väl som Du
Ingen i hela världen"
~~~~~~~~~~~~~~~


PussKrams/m.

RSS 2.0