Praktiken

Med start måndags och i sex veckor framöver är jag på min första och sista praktik. och jag trivs sååå bra=D

Är på barn- och ungdomsmedicin och MVC här i Göteborg. Nackdelen är att jag inte är på ett och samma ställe, som jag trodde, utan åker runt på flera olika ställen runt om i Göteborg. Men det är så kul, och jag trivs så otroligt bra med både handledare och område!

Det började riktigt bra i måndags då det första jag fick höra var att chefen bjöd på fisksoppa med saffran och surdegsbullar till lunch. Och inte nog med det, en av sjuksköterskorna hade gjort en så god chokladkladdkaka med grädde och kiwisås som hon bjöd på. Det dukades upp med långbord med all personal på mottagningen=)

På måndagseftermiddagen var det mjölkallergiskola som jag satt med på. Skolan är varje måndag. Nästa måndag ska jag också sitta med, sedan två måndagar i rad ska jag hålla i vissa delar och de sista två måndagarna ska jag hålla helt själv i skolan! Vi ska ha minst en föreläsning för patienter eller personal och jag hoppades på att få mjölkallergiskolan=)

Igår satt jag med vid två patientsamtal och på eftermiddagen var det första träffen med viktgrupp för barn 4-7 år med fetma som kommer vara under fyra träffar. Där ska jag också få hålla i vissa delar de två sista träffarna.

Idag var det tre patientsamtal. Och så bjöds det på påskbord!! Fick veta det i måndags, men min handledare hade redan anmält mig utifall att=) Långbord även idag med massa god påskmat med äggost och tiramisu till efterrätt och så två gigantiska påskägg proppade med godis. Om jag trivs? Verkligen=)

Har suttit mycket med 4-dagars kostregistreringar och räknat och fört journal.

Kommer dröja lite innan jag ska börja ha mina egna patienter (vi ska ha minst 10 patienter på dessa sex veckorna) då jag själv tycker det är lite svårt med barnsamtal. Vi har bara haft en föreläsning om att samtala med barn och jag känner att jag behöver få vara med på några samtal innan jag har mina helt egna patienter.

Vecka 19 är det "uppmärksamhetsvecka" som går ut på att ha information för patienter och anhöriga på mottagningarna. På barn- och ungdomsmedicin här i göteborg ska det vara sockerutställningar på mottagningarna och jag har fått uppgiften att hålla i dessa utställningar... både kul och läskigt... hoppas jag klarar det=)

Jag känner bara mer och mer att det är barn jag vill jobba med när jag börjar jobba och jag känner att jag kommer få ut väldigt mycket av denna praktik! =)


♥ slag

I fredags var vi hos barnmorskan.

Hon tog blodtryck 100/60 som var lika lågt som alltid. Järnvärdet var inte allt för lågt, 113, men då jag normalt ligger väldigt högt, 150, så hade det blivit en ordentlig sänkning så har börjat med järntabletter varannan dag till var tredje dag.

Det bästa med besöket var att få höra lilla livets hjärtslag för första gången! 153 slag/minut och det lät så fint!


Sparkar

Har ju inte skrivit att lilla livet sparkar förfullt!

Det känns inte utanpå, men jag känner av dom jättetydligt. Framför allt när jag ligger/halvligger på rygg. Lilla livet kanske inte gillar det så mycket och vill visa det, men jag vill ju inte ändra ställning då heller... egoistisk som jag är ligger jag kvar så ett tag för det är sååå mysigt att känna de små sparkarna=) Har inte kunnat sova på rygg de senaste 3 månaderna så lilla livet kanske inte är så van när jag ligger på rygg.

Igår hade vi opponering och respondering så var i skolan 8.30-17.30 och satt ner i stort sett hela dagen. Och mitt under en redovisning sparkade lilla livet till. Har nog inte gjort det tidigare då jag suttit normalt, så var en lite speciell känsla! Hoppas på att man snart kan känna sparkarna utanpå så Thomas får känna, längtar så till han ska få känna lilla livet... Tycker ju synd om honom när jag hela tiden säger att bäbisen sparkar och så kan inte han känna, det är ju orättvist.

Jag har känt av tydliga sparkar sedan vecka 18, 19.

Innan det har jag känt av lite fladdrande och kittlande - kanske från vecka 16, 17 någongång.


Opponering och respondering

Idag hade vi skola 8.30-17.30

Vi opponerade på ett arbete om bikarbonat och fysisk prestation - vi kom med positiv och negativ kritik och så fick respondenten försvara sitt arbete.

Vi hade även redovisning av vårt arbete "Kan intag av nypon ha symtomlindrande effekter hos personer med artros" och så fick vi försvara vårt arbete.

Båda delarna gick såå bra! Både jag och Malin var rätt nervösa, framför allt inför opponeringen, men både den och redovisningen med försvar gick jättebra! Vi fick veta att vi blev godkända på vår opponering! Om vi blir godkända i vårt arbete får vi inte veta än på länge=/ Men hoppas vi blir det också! =)


Vacker?!

Dagens (Gekås)outfit! - och hjälp vad magen syns,
att koftan är knäppt som den är gör att magen ser en aningen större ut än vad den är=)

Kofta, brottarlinne, kjol och strumpor - Gekås
Leggins Mama - h&m

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
Idag var första gången på sex veckor som klassen träffades (de som skrivit c-uppsats).
och fick några komplimanger - att jag var vacker, och fin med min mage... Det gjorde min dag! Vacker är det sista jag känt mig de senaste fyra månaderna=/ Har aldrig riktigt känt mig vacker, fin, speciell, något att ha, och att bli gravid har varit lite kämpigt eftersom jag aldrig riktigt har trivts med mig själv och min kropp och nu har den förändrats rätt mycket på kort tid... Älsklingen uppmuntrar mig så klart hela tiden och är så underbar mot mig. Jag tycker det är så vackert att vara gravid, och försöker intala mig själv att jag också är det, men är inte lätt alltid. Men det jag fick höra idag av några i klassen lyfte mig lite, och hjälpte mig en bit på vägen - Tack fina ni!

Vecka 19+1 


Magen ♥

Ett kort på mig och magen innan jag skulle till skolan och sitta med Malin med C-uppsatsen.

Gillar kläder som är lite mer "döljande" som mörka baströjor med en kofta, vilket gör att man inte ser så mkt av magen. Men Thomas tycker jag ska visa magen mer...

Så blev en tajt ljus t-shirt och hjälp vad magen syntes=)Vecka 18+4


Traderafyndet


Här är byxorna (från h&m) jag vann på tradera!
Tröjan är från Gekås, också ett fynd=)

Vecka 18+1


Ultraljud

I måndags 4/4 var vi på ultraljud!

Det var det absolut häftigaste jag varit med om! Så otroligt fantastiskt att få se ett litet liv röra på sig i min mage!

Vi var inte så förberedda på att få se något så tydligt, så snabbt. Direkt kom lilla livet fram. Vi fällde tårar båda två, det var så fantastiskt! Där var h*n, mitt framför ögonen på oss och var så otroligt vacker!

Lilla livet kunde inte ligga stilla en sekund, en sprallig liten krabbat=) Barnmorskan hade svårt att göra det hon skulle så det tog lite längre tid, men då fick vi ju se lilla livet längre och det hade vi ingenting emot=)

Det var häftigt att se när h*n sparkade med benen och viftade med armarna. Och att se allt så tydligt! Hon gjorde  en förstoring på skärmen när hon tittade på hjärtat och man såg allt så fint - hjärtväggen, kammare och förmak och så hur lilla lilla hjärtat slog förfullt! Vid ett tillfälle undrade vi vad h*n gjorde. Då förklarade bm att h*n försöker suga på tummen men att det är lite svårt, många saker som ska passa ihop=) först ska munnen öppnas, sen ska tummen upp till munnen och sen ska ju tummen in i munnen, såå sött=) Där låg lilla livet och sög på tummen, i min mage... vi har nog fortfarande inte riktigt fattat att detta händer i min mage. Men nu när vi har en bild på lilla livet och sett det på riktigt har vi börjat prata mycket mer med magen och pussar och klappar förfullt! Förutom bilden nedan fick vi med oss tre bilder till, men har inte lagt in dem än, får se om jag gör det. Denna är den tydligaste (fotat på fotot). De andra tre korten: ett där lilla livet ligger rakt, med armen längs med sidan, magen utspänd och hakan tryckt mot bröstet, ser så roligt ut^^, ett där lilla livet har armarna i luften och så ett där man ser ryggraden väldigt tydligt.

Allt såg så bra ut så. Allt var u.a! och vi ville inte veta om lilla livet är en flicka eller pojke. och som ni ser är det en liten krabbat, tvillingar tar vi nästa gång;) Känns ändå rätt bra att det bara är en liten bäbis, iaf som förstabarn!

Vi blev framflyttade en dag. Så nu är BF den 3 september! Thomas och jag hade först räknat på 5:e september, vår BM sa 4:e och nu då 3:e september, hellre tidigare än senare! 

Vår finaste lilla älskling


Lägenheten

Under april flyttar vi till den regniga mysiga lilla staden Borås!

Stora flyttlasset går lördagen den 16 april och fram till dess ska vi måla om i köket, hallen, vardagsrummet och sovrummet. Vi ska även få in tvättmaskin och diskmaskin tills dess. Banankartonger tar Thomas med sig när han åker till jobbet så hoppas på att få bort så mkt smått som möjligt så det inte blir så mkt på stora flyttdagen.

Nu bor vi ju i en studentlägenhet på 58 kvadrat.

Vi kommer flytta till en lägenhet mitt i centrum på 82!! kvadrat och på 8:e våningen! Dessvärre finns ingen balkong, men ett så kallat miljörum som är ett rum i lägenheten som är som en balkong, med klinkersgolv och stora fönster som man kan öppna.

Här är lite bilder på lägenheten:


Hallen med kök till vänster och lilla rummet till höger

 
Det stora köket! Är så glad över den stora kyl- och frysen!


Lilla rummet som ändå är väldigt stort, som vårt sovrum är nu nästan.
Här blir det kontor/gästrum. (enda rummet vi inte ska renovera)


Bild tagen från dörren med kök först till höger sedan badrum,
lilla rummet först till vänster sedan en stor garderob och så ingång till vardagsrum med pelare
rakt fram med ingång till sovrum till höger.


Det stora fina badrummet med badkar! Till vänster mellan toa och skåp hamnar tvättmaskin med skötbord ovanpå.


Walk-in-closet! =)

 
Vardagsrummet taget från och mot hallen.
På första bilden ser man salongsdörrarna ut till miljörummet.
På andra bilden ses ingången till sovrummet.


Det mysiga lilla miljörummet där vi ska ha massor av gröna fina växter och en fotölj där jag kan sitta och amma=)

 
Sovrummet, som är större än vad det ser ut på bilderna.

Och så en slarvigt ritad planlösning à la Madde med ungefärliga mått=)


Färgglada paret Simonsson


C-uppsatsupdate!

Vi är klara!!!

Vi hade sista handledarträffen i torsdags och fick då höra att det var ett mycket bra arbete och att vi skulle kunna skicka in det som det var redan då, innehållsmässigt. Det vi fick ändra på efter träffen var lite stavfel, ordföljder med mera.

Vi satt hela torsdagen och finjusterade arbetet, ändrade i faktadokumentet till dietister, skrev ihop en gemensam loggbok samt skickade synpunkter på uppsatsen som vi ska opponera på. Vi skickade sedan in det färdiga arbetet till handledarna igen som måste godkänna den slutgiltiga versionen innan vi kan skicka det till examinatorn. Och igår fick vi mail om att det såg bra ut och var godkänt av handledarna=)

Visst, är en bit kvar innan vi är heelt färdiga då vi ska förbereda vår presentation till vår opponering samt förbereda oss inför uppsatsen vi ska opponera på. Redovisningen har vi 12 och 13 april, så längtar tills det är helt helt klart!

Igår skrev jag ihop ett brev till min handledare som jag ska ha på praktiken i sex veckor efter c-uppsatsen. Detta ska jag skicka in på måndag. Jag måste även ansöka om legitimation, så det ska också in på måndag. När detta är skickat är det bara redovisning och praktik kvar sedan ska jag kunna kalla mig legitimerad dietist!! =)


Gekås in my heart

Ååh, vi var ju i Ullared i onsdags och hela jag hoppade av lycka när vi körde kundvagnen mot entrén till gekås!! (allvarligt så skuttade jag fram. Tror Thomas skämdes en aaaning) men gekås är paradiset för en shoppgalen gravid fru Simonsson!

Det är alltid lika kul att åka dit, för man vet aldrig vad man till slut kommer hem med;P

Vi har lärt oss att gå till damavdelningen allra först, då det inte är lika mkt folk på morgonen. Framåt 11, 12 så blir det bara längre och längre köer till omklädningsrummen och kundvagnar står överallt.

Som vanligt sätter sig Thomas i caféet medans jag springer runt och letar kläder, men denna gången förklarade jag för Thomas att det inte skulle ta lite lång tid som vanligt då jag bara skulle titta bland mammakläderna, men...

Dagens mode är ju då så pass bra att även gravida kan handla på vanliga avdelningen, så tog lika lång tid som vanligt... stackars Thomas, jag hade så sjukt dåligt samvete när jag kom tillbaka till vagnen med en hööög av kläder som skulle provas. Och det värsta var att han inte ens hade fått något kaffe då dom gjort caféet till självbetjäning med automater och älsklingen hade inga lösa pengar på sig. Så på elektronikavdelningen gick vi ett bra tag för att stilla mitt samvete=)

På ett sätt var det nog bra, för Thomas del, att jag är gravid då jag inte orkade gå lika länge som andra gånger, fötterna värkte och magen spände, så vi åkte hem skapligt tidigt. Men vi fick med oss massa massa fina grejer=)

|två koftor - svart, turkos|korta leggins|svart kjol|

|svart underkjol|bh|amningsbh|tröjförlängare|strumpor|

|tre tunikor - svart, rosa, turkos|två brottarlinnen - svart, rosa|

|randig trekvartströja|långklänning till sommarens bröllop|

...och inte ett plagg över 140kr, det ni;)

och till lilla livet i magen...
(ville inte plocka upp det ur förpackningarna tyvärr)

|två pyjamasar - en med björnar och en med lamm|
|två bodys - en med björnar och en vit|
|ett par byxor med björnar|
|en kofta med björnar på fickan och i luvan|
|och så söta små vita sockar|

|vi hittade också en hel del fint till Thomas|en massa badrumsartiklar som schampo, balsam med mera|och så en hel del mat|

faktiskt så blev det inget onödigt utöver inköpslistan, mer än kakburken som inte var inräknad, och det är duktigt för att vara mig=)


Tradera

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag inte lyckats hitta några bra mammabyxor...

men så finns ju fantastiska tradera!

Jag är liite anti tradera när det kommer till kläder. Man vet ju inte riktigt vad man får och om det passar.

Jag har ju fått låna lite kläder av Maria,  Thomas syster, men känner inte att jag vill slita ut på de kläderna allt för mycket. Och hon hade ett par byxor jag fick låna som jag blev såå kär i. Ett par mörkblå jeansleggins som är lite draperade längst ner på benen. Dessvärre var det ett tag sedan hon köpte dessa så dom fanns inte kvar på hennes längre.

Jag tänkte jag kunde kolla på tradera om dom fanns där och konstigt nog så hittade jag fyra annonser med dessa byxor varav tre var i storlek S!!! och jag visste ju att dom passade=)

Jag budade och vann på första paret, för bara 150kr!! *stort smile*!! Så nu har Maria fått tillbaka sina och jag kan slita huur mkt jag vill på dessa, utan dåligt samvete=)

Jag budade även på ett par somriga tunna svarta lite pösiga trekvartsmammabyxor i bomull med snöre i midjan som jag också vann för 70 kr! Det som var bra var att byxorna var från samma person så frakten blev billigare. Sikka kap;)

Bilder har jag inga just nu... men kläderna kommer nog med någon gång när jag visar magen;)


RSS 2.0