Packa och planera

På lördag åker jag och Thomas till Santorini, Grekland vilket vi längtat efter hela sommaren. Men känns rätt stressigt nu för har känts som att det varit långt kvar men nu är det bara en dag kvar... Vi har kollat upp de flesta sevärdheterna, lärt oss namnen på städerna, skrivit ut faktablad och fixat kartor, kollat upp vad man ska testa på i matväg och planerat in olika turer och vad vi ska göra de dagar vi är där. En dagstur ut till den aktiva vulkanen Nea Kameni, halvdagsutflykt med dykning, storstaden Fira, mysiga små byar, Akrotiri med mera. Men det jag mest ser fram emot är att få fira bröllopsdagen på måndag framför en av världens finaste solnedgångar i Oia på norra udden på Santorini tillsammans med min älskling.


Prinsessanavseptember

Har skrivit tidigare att jag ska förklara varför jag har just prinsessanavseptember som bloggnamn. Nu äntligen har jag lyckats fixa låten. "Pinsessa av september" är från en sång som jag tycker otroligt mycket om. "Älskad från första stund" av Peter Lemarc. Jag älskar de flesta av hans sånger men denna är det något speciellt med! Självklart tänkte jag lite på att jag själv är född i september, så då passade ju bloggnamnet ännu bättre=) Tyvärr är kvaliteten inte så bra då det är inspelat på en mp3, men lite hör man iaf=) Låten är från en mässa i Norrköping -08 då vi sjöng Peter Lemarcs underbara sånger.



Mañana

Igårkväll var jag och Thomas på restaurangen Mañana på Lasarettgatan 6. En tapasrestaurang som vi rekommenderar varmt=) Mysigt, romantiskt och så klart god god mat! Det räckte gott och väl med 4-5 rätter/person. Innan maten kom fick vi gott bröd med färskost. De smårätter jag valde var vitlökstekta champinjoner, ostfyllda vetetortillas med rostad majsaioli, serranolindad grön sparris med balsamico och halloumiost med grön pesto och tomater och till efterrätt delade vi på en passionspannacotta. Det jag gillade mest var nog ostfyllda vetetortillas med majsaioli=)


Gilead



Idag var andra söndagen i rad som jag var och besökte pingstförsamlingen Gilead. Vi har ju gått mycket i Bifrostkyrkan i Mölndal men eftersom Thomas jobbar de flesta söndagarna så känner jag att jag vill gå någonstans lite närmare hemmet. Första intrycket var faktiskt rätt bra=) De har teman för varje månad och augustitemat är Vänner! Varför jag är lite extra fast vid Gilead är lovsången och musikerna. Det känns som om låtarna spelas upp från en välinspelad skiva... Dom är grymma=) Har varit olika team, men båda har varit lika bra! Ska bli kul att se vad Thomas tycker=)


Inredning

Håller på att styla vår vägg ovanför sängen...


Ser rätt tomt ut, men snart är den full med fina tavlor med härliga motiv=)

har lite exempel på hur jag har tänkt...


Den här formen på det hela liknar lite det jag har tänkt men vill ha lite tätare mellan tavlorna och så är det andra ramar jag har tänkt, blir troligtvis från serien ribba från ikea...

ska ha med dessa tre också

En rund spegel från rusta, en fin tavelram från ikea och väggordet "Lycka" som vi fick av Johannes och Jennifer i julklapp! Väggfärgen ser rätt dyster ut på bilden med vår vägg men den är mer lik denna, ljust, ljust beige.

Tror det kan bli riktigt snyggt=)

 


Detaljer

Vid min sida av sängen har jag denna fina väggdekoration spegel/ljusbärare


Inhandlad på loppis


med en fin rosmålning



Vi har turen att bo där folk ställer ut möbler dom inte vill ha i korridorerna.
Vid månadsskiften så är det många som flyttar så vi har fyndat ett soffbord, ett matbord och en tvbänk.

Före

En ekfärgad tvbänk från ikea

Efter

en vit fin tvbänk... som gjorde stooor skillnad=)
Trodde inte en vit tvbänk skulle passa till den vita väggen och vårt mörka soffbord, men det blev jättefint!

och så soffbordet...

före

Ett 40-tals bord från en släktning som vi gjort om till soffbord

Efter


vet inte riktigt om jag gillar detta mer än det första, men Thomas gillade detta mer så vi har det ett tag så jag får känna in lite=)

Matbordet liknar soffbordet lite... det är högre och istället för en rektangulär fot så är det en stor kula. Det är även mörkare trä på matbordet, men troligtvis kommer vi måla om det till vit, lite med shabby chicstil. Matbordet får vi förvara hos mina föräldrar tills vi flyttar till större och får plats med det!


Lördagsfix

Har sorterat noter från imorse fram till nu... nu har vi iaf sex stycken kartonger snyggt uppraddade ovanför garderoberna med lagom sorterade nötter i, och snyggt blev det=)

Snart kommer älsklingen hem och då ska vi ta en joggingtur runt sjön i det finfina vädret!


Regn!!!!

Äntligen... som jag har längtat=)

I går var jag fullt inställd på SMHI:s utlåtande om regn så dagen var planerad med städ, städ och filmmys. Men så blir det SOOOL. hrm>/ Men är jag inställd på något så har jag svårt att släppa det. Så lite städning blev det iaf... men var ju tvungen att ge mig ut och klippa gräset och ta en promenad, för orkar inte gå med dåligt samvete hela dagen. Men så idag när jag vaknade var det mörkt, ruggigt och regnet öste ner. jag blev så glad i hjärtat liksom! nu kan jag göra lite av det jag inte gjorde igår plus en hel massa annat kul som man kan göra när det regnar... baka, laga massa portioner till gubben, göra lemoncurd!, städa lite till, sortera massa papper... Känner mig lite som Monica i Vänner (som jag förövrigt ser några avsnitt av istort sett varje dag) men jag gillar det. Jag gillar att ha ordning och snyggt runt omkring. Kan det möjligen vara så att jag till min mors stora förhoppning gått och blivit en ordentlig liten dam?! Maybe baby! Men samtidigt gillar jag ibland att ha lite oordning för då ser man mer resultat när man städat=)

Nej, nu ska jag laga potatisgryta med kyckling och curry. Blir det gott kan jag väl lägga ut receptet!




Psst... i onsdags tog jag och Thomas en frisbeegolfrunda. Var första gången jag testade, vilket resulterade i sjukt dåliga slutpoäng och en runda på två timmar, men kul var det! så hoppas på en ny tur till helgen=)


Tiger ♥

Tänkte att en liten söt kattunge kunde dämpa min längtan efter en liten bebis, men jag hade fel... att ha ett litet knyte på bröstet och hör de små andetagen och håller sötungen i tassen gör mig lugn i hela kroppen... att en så liten varelse kan inge sådan trygghet lugn och längtan. Tiger in my heart ♥














JULI

Andra helgen...
åkte jag och Thomas upp till deras stuga i vackra Dalsland!



 
Påväg över sjön till akvedukten i Håverud...


Bilvägsbro högst upp, tågbro under och en båtbro som är i nivå med vattnet med stenras under

 
"Mellerudare" = våffla, korv och mos med sås och så en dricka på det...
låter inte särskilt gott... 



 
På andra bilden åker båten över bron.



  
Thai- och tacobuffé i ett!


Ångbåtstur över till Upperud

 


Stugan ser man skymta uppe i vänstra hörnet!




Andra helgen...
hade jag spelning på hemmaplan ute i skärgården på Rågö!


"Sol, vind och vatten"

 
En konsert med Ted Gärdestads fina sånger!




Madelene-dagen torsdagen den 22...
åkte vi ut till Smithska udden ute vid Näset!

 


Älsklingen hade gjort en jättegod Cheesecake som vi åt med jordgubbar...
tyvärr hamnade den inte på bild, men den var riktigt god=)




Sista helgen...
var det bröllop för Linn ♥ Erik!



 


En vacker brudvals!


RSS 2.0