hmm...

- det är söndag
- solen skiner
- tre katter har övernattat i vår trädgård. kanske ska vi börja ta betalt för bed&breakfast?
- ska grattat lilla mamma på morsdag
- thomas har precis åkt till jobbet
- hela förmiddagen ska jag vara nertryckt i diabetesboken, helst just nu
- dagliga kickdosen av crosstrainer och vännerboxen
- sex and the city ikväll med tjejerna

jomen jag tror detta kan bli en riktigt bra dag=)

Klippt

Vet inte om jag är nöjd... hade kanske velat tagit lite till... men men, hon tog iaf lite drygt en dm.
Känns iaf bättre än innan=) Både jag och min frisör tyckte att jag fick en annan hårfärg när vi klippte av allt, det blev ljusare. Lyx att byta hårfärg utan att färga det;P

    

| Före |                                                                    | Efter |


Klippklipp

Vid 17.00 i em ska jag klippa mig... har nog inte haft så här långt hår sen jag gick på högstadiet så är verkligen på tiden... det jobbiga är att jag ena stunden gillar håret som det är nu, men i andra så vill jag bara bli av med det. Och jag vet att när jag väl sitter i frisörstolen så kommer det börja med jag inte vill ta så mycket, men efter ett tag tycker jag att hon kan ta lite till och lite till, när jag ändå är där liksom.

Några av mina frisyrer genom åren...
alla ser iofs nästan likadana ut. snelugg kan jag inte leva utan=)
   
2003                         2004                         2005

   
2006                         2008                         2010


Älgarna spelar kubb med hunden

Har haft en helt underbar helg på landet! SMHI sa att det skulle regna hela helgen men synd för dom att dom hade fel för det var SOL hela helgen=D

Vi åkte i fredags efter att Thomas slutat jobbet och så var vi inte framme förrän 23.00 så fort i säng efter en kvällsmacka.

På lördagen gick vi upp tidigt, eller rättare sagt jag gick upp tidigt och väckte Thomas och mamma, och så åt vi en good frukost på soldäcket! Sen jobbade vi i trädgården, för man får ju finare bränna om man rör sig i solen än bara ligger och jäser och så fick vi massor gjort också! På eftermiddagen kom lillebror Niklas med sin Carola och så Felix, en helgo vovve! Vi hann spela några omgångar kubb innan pappa kom hem, lagom till årets första grillning!


 
På söndagen var det en provpredikan i min församling. Vi ska ha en ny pastor som nu var på besök. Efter kyrkan var det middag hos oss med pastorsparet, dubbelmarinerad fläskfile med mammas goda potatissallad... Till efterrätt blev det fruktfat och choklad. Sen åkte jag och Thomas till Monica, Jörgen och underbara lilla Irma! Hon är såå söt och hon har blivit så stor! Gulligt värre=)

På kvällen åkte vi på safari?! Thomas har aldrig sett vildsvin så vi tog en tur där dom brukar vara och så hoppades vi på att få se lite älgar också, som vi också gjorde! Två fjolårskalvar, råddjur, hjortar, tranor, harar och en hel flock med vildsvin!





På måndagen tvättade och städade vi bilen... Vi tog en tripp till Falerumshuset där jag hittade ett par sandaler och på kvällen spelade vi alfapet!

På tisdagen så jobbade både mamma och pappa så Thomas och jag tog en lugn start med sovmorgon, frukost på altanen och en härlig skogspromenad. Sedan åkte vi till Jönköping och hälsade på min storebror Tobias och hans Johanna i deras nya fina lägenhet... på kvällen åkte vi tillbaka till göteborg igen.

Lite naturbilder...








Hjärtat dunkar

Hemtentan avklarad och inskickad 16.56...

Fy vilken hemsk dag... trodde jag gillade hemtentor men hade heelt fel=/

har knappt hunnit äta något på hela dagen för tentan har stressat mig så sjukt mycket och även om jag skickade in i sista stund så hann jag ändå inte läsa igenom tentan och sista delen blev bara massa flum... fly flä

Precis innan jag skickade in skakade jag så jag knappt kunde styra pilen rätt och hjärtat slog som att det var på väg ut=/ och efterskalvet blev bultande huvudvärk..

Aja, nu är den gjord iaf, vilket är riktigt skönt. En tenta kvar om två veckor och sen är det sommarlov=)

Nu ska jag packa och fixa för snart kommer Thomas hem och då ska vi ta bilen hem till landet!!

Fredagskul

Om tio minuter börjar hemtentan... ska sitta med den mellan 8.00-17.00 sen åker vi hem till skogen!! Ska bli så otroligt skönt när denna tentan är ivägskickad!

bubbeliebubbeliebo

Om ni undrar så är jag i min lilla pluggbubbla för tillfället=)

Det regnar och det är mys!

Bra start på en förhoppningsvis effektiv pluggdag, fast effektiviteten kanske redan har spruckigt eftersom jag inte har kommit igång riktigt än... men snart så=) Igår gick jag igenom alla handouts och antecknade upp viktiga studier jag kan ha användning av på hemtentan. Dagen idag är tillägnad Clinical Nutrition - läsmys när regnet faller.

Ikväll kommer Thomas syster Maria och lilla Ally hit för att duscha och bada då deras varmvatten är slut... Det blir mys det med! 

Tycker den här reklamen är så söt och passar väldigt bra in idag=) (ni kan ju tänka bort slutet)



Nu - Läsning!

Dagens

Har haft pluggdag idag... hann också med ett pass på crosstrainern innan Thomas hämtade upp mig för att åka till vår blivande svåger på 28årsfirande! Vi blev bjudna på goda pajer och så lekte vi massa lekar, mysigt och trevligt=)

Nu tar vi det lugnt framför tre? olika filmer.. beslutångest?!


Konserter

I tisdags var vi ju i Saronkyrkan och lyssnade på helt underbara Samuel Ljungblahd=)


Dragit Souligt Gospligt Festligt

Och i går, torsdag, så var jag och Thomas uppe i Uddevalla och hade egen konsert! Körde Per-Erik Hallins sånger som ingen av oss kan få nog av! Det gick jättebra=)

Ska försöka fixa en till konsert tillsammans nu i sommar, annars har vi var för sig. Den 18 juli ska jag förhoppningsvis till mina hemtrakter och ha Ted Gärdestadkonsert och Thomas ska ha spelning med GNO på Donsö. Music is life!


Vårruset!

Igårkväll var ju vårruset här i Göteborg.. en tripp på 5km genom slottskogen.

20 000 var anmälda och det kändes verkligen som att det var så mycket folk där... knökafullt;P

och här kommer bilderna...


Taggad | Laddad


Fuuuullt med folk


Uppvärmning


Lagfoto=)


Hoppkortet innan start! (vi ser lite smått galna ut, ja)




Yey=)

När vi kom i mål fick en hel massa sponsorgrejer och så en picknickkasse eftersom vi anmälde oss som ett lag. Detta gör jag om nästa år för var riktigt kul, men då ska jag vara liiite mer förberedd!


Update!!

Fredagen - Dagen: Storstädning Kvällen: Mamma och pappa kommer och vi äter "det fantastiska brödet"

Lördagen - Dagen: Mys med mamma och pappa och vi äter en god sallad med räkor, avokado, mango, quinoa mm... och till det "det fantastiska brödet" Kvällen: Mys med älsklingen framför avatar och till det thaimat

Söndagen - Dagen: Jobb!!!! Första jobbdagen till sommaren avklarad och jag trivs så otroligt bra!, har saknat min vårdtagare jättemycket, framför allt hennes skratt! Ser fram emot sommarens jobb! Kvällen: En lång härlig cykeltur med älsklingen

Måndagen (idag) - Dagen: Plugg till morgondagens debattimme Kvällen: Vårruset!! Kom gärna och heja på mig och på 20 000 andra som ska springa runt i slottskogen kl 19.00, det blir fest=)


Daah!

Är precis slut... Nyss hemkommen från skolan efter en förmiddag med stick i fingret på Sara och på det ett artikelseminarium där vi skulle redovisa olika studier och en lång eftermiddag med GI och LCHF med Josefin. GI/LCHF är nu klart och inlämnat vilket känns riktigt skönt. Är trött i skallen vilket troligtvis beror på att jag är hungrig så broccolisoppan står och tinar för att snart ätas upp. Efter det blir det lite vila och på det ett pass på crosstrainern... Är lite småförkyld men det bryter ju aldrig ut så gör nog inget om jag tränar lite=)

Nu: Soppa med hembakat bröd!!


Sockerdricka och nordstjärna

Missade dagens labb i skolan då vi ska se hur vinäger påverkar blodsockret, har det på torsdag också så får vara med då istället...

Har fastat sen igårkväll och idag på morgonen så var jag på vårdcentralen för att göra laktosbelastning. Dom tog prover på mig hemmavid för några år sedan och då konstaterade dom att jag var lite laktoskänslig, men då jag inte velat gå och vara orolig över att må dåligt så har jag uteslutit laktos helt. Jag mådde piss av laktoslösningen jag fick dricka nu på morgonen.. en halv liter jättejätte söt ljummen dricka på fastande mage är ingen hit=/ Trots att jag mådde dåligt så visade resultaten ingenting... Det var helt normalt.. Jag fattar verkligen Ingenting!! Sköterskan sa att man kan må dåligt av laktos trots att värdena ser bra ut... men jag vill ha svart på vitt, så här är det. men nej. Jag får tydligen inte som jag vill.

För att få mig att må bättre, eller för att jag inte skulle tänka på att jag mådde dåligt, tog Thomas mig med bortanför gamlestan där vi köpte var sin cykel=) Där finns ett ställe där dom renoverar gamla cyklar och säljer dom. Jag fick en brun gammal nordstjärna (ett märke som inte tillverkas längre) och Thomas en grön gammal monark. Så fina så=)


Thomas som impar på mig med sin nya cykel?!


She made it again

Tentan i patofysiologin trodde jag skulle gå som jag trott med alla mina tentor... Alltså underkänt, men icke! Jag klarade den! *skriver hon med ett brett leende* Jag tror jag har underskattat mig själv... jag är nog bättre än vad jag trott=) 

Det känns iaf väldigt skönt att jag klarade den, för omtentor är inte kul och verkligen inte läge för nu när vi har fullt upp med andra kurser. Vi har artikelredovisning på onsdag 20min/grupp. GIberäkningarna ska vara inne 09.00 på fredag. Vi kommer få nya uppgifter nästa vecka. Vi har hemtenta den 21 maj som Måste pluggas till, helst nu..!?!

Men snart är det loooov! Den 4 juni skriver vi sista tentan innan sommaren och jag verkligen längtar dit nu, en månad kvar sen är det ledigt! Weei!


Yey

Nu är jag äääntligen klar med GIberäkningen och studien... Är lite småirriterad, lite småsjuk, men har sjukt ont in magen och är sjuuukt trött!! Så nu blir det sängen. Men ser inte fram emot morgondagen, får se hur pigg fru Simonsson är i morgonbitti.

Sov så Gott!

GIGIGIGIGIGIGI

Har suttit med studier och GI siffror hela eftermiddagen, så om jag inte va tung i skallen innan (vilket jag var) så är jag det nu, flera gånger om. Tar sin lilla tid att räkna ut 7 olika grejer per livsmedel som man ätit under fyra dagar och skriva in allt i en tabell.  Men det börjar iaf likna något nu.

Snart är älsklingen hemma och då ska vi äta mat följt av en lugn promenad, för vi båda känner oss lite småkassa. Det är ju så fint väder ute, vilket det inte varit på några dagar så måste ju passa på. Mina fina påskliljor har förövrigt slagit ut nu och det är så fint och jag blir så glad när jag sitter på trappen och ser på dem och alla andra blommor som blommar i vår lilla trädgård=)

Hunden är troligtvis efterbliven

Det är säkert flera av er som hört eller läst detta. Men jag tycker den är så sjukt rolig!!! HAHAHA=D

HUNDENS DAGBOK
07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa somfinns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa somfinns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglandesaker. De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna.

Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt. Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på derassäng. Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven! Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratarmed våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...


Jag är inte bitter

Sitter här med ett stort glas juice och bara hoppas på att det bara är inbillning att jag har ont i halsen är tung i huvudet och känner mig allmänt kasst. Visst ska det kännas så här varje morgon?! hoppas på det iaf, för jag vill inte bli sjuk, inte nu. Det är ju så fint väder ute, Jag vill ut och gå, Jag vill träna, Jag vill sjunga, Jag vill göra allt det där man inte kan när man är sjuk... Inget går om man är sjuk heller. hrm. Men jag är inte bitter... finns ju dom som har det mycket värre, Måste tänka så!

Nu ska jag väcka älsklingen som ska till jobbet...

vintage style!

Har haft lite kul med photoshop... originalbilden finns i förra inlägget!


Kvällens

Blev ingen kortege och grillning igårkväll, det började regna precis innan så vi stannade inne. Blev istället en kväll med GENI, god mat, dansmatta och massa prat... me like=)


Vi passade på att gratta Ida som fyller år imorgon söndag!
Jag och Josefin sprang runt i en hel massa sportaffärer för att få till rätt matchning på presenterna, tycker vi lyckades rätt bra;P



GENI... som förövrigt jag och Åse vann!!! Va mest Åses förtjänst skulle jag tro=)


Pizzatajm!


Såhär ser en pizza ut om man går på LCHF... inget bröd, bara topping...
Idag är sista dagen. Weei!!


Och så dansmattan, där Ida och Micke var överlägsna... så sjukt synkade... på svåraste låten också.

Bara för att - kvällens outfit...


En helmysig kväll med helmysiga tjejer!


RSS 2.0