Braaa dag!!

Ena dagen botten andra dagen toppen!

Fattar inte... igår var det hemskt och så idag har det varit såå bra!! Var länge sen det var såhär bra!!

Vaknade och mådde toppen... körde 40 min på crosstrainern till två vänneravsnitt sen en låångdusch innan jag kurade in mig i en filt med en bra bok i några timmar!

Mellan 13.00-16.45 hade vi skola, men det var inte så tungt trots en lång eftermiddag. Vi ska äta mjölkproteinfritt i en vecka nu (andra av de fyra dieterna vi ska testa) så vi har lagat mat och testat på olika ersättningsprodukter!

Och jag har mått bra heeela dagen!!! Visst, mådde rätt illa efter skolan, men tror de flesta gjorde det efter allt provsmakande=) fick med mig en kasse hem med massor av produkter som ska testas veckan som kommer.

Inte ens vräkande öööösregn påväg till skolan hindrade mig från att tappa humöret (trots att jag glömde paraplyet hemma). Var precis plaskvåt när jag gick in i skolan, men det torkade rätt snabbt... orkade inte bry mig faktiskt=) 

Nu ska jag fortsätta njuta av denna fiina härliga underbara dag!! ;)

Att allt blir så härligt och bra när magen mår bra, hoppas att morgondagen blir lika bra, hoppas hoppas hoppas!!


Butikschefsfru^^

Idag öppnar SOVA i Borås och Älsklingen jobbar sin första riktiga dag som butikschef!!

Har inte sett av honom så mycket de senaste två veckorna... han har åkt innan jag gått upp och kommit hem när jag sovit. Hoppas att det lugnar ner sig lite nu efter öppningen. Dom har fått det riktigt fint i butiken och det ska bli så kul att hälsa på snart!!

All Lycka till till Älsklingen idag!!

///Mycket stolt fru


Baaad day

Är absolut INTE på bra humör idag!!! Är irriterad, arg, ledsen, tjurig, riktigt ond... på min hemska, värsta tänkbara mage>/ Hade inte klagat om den var hemsk en gång om året men i stort sett varje dag känns inte okej.

Hela förmiddagen har spenderats i sängen för har haft riktig hemsk smärta i övre delen av magen. Tror det sitter i övre magmunnen för bränner och svider och värker som ett bälte precis nedanför bröstet.

Var tvungen att pallra mig upp för var obligatorisk genusdisskusion i skolan kl 13.00. Åkte dit vid 12 för att luncha med tjejerna och försöka tänka på något annat så det onda lindrades lite. Och det gjorde det, men istället blev det ännu värre efter maten. Fast nu istället känslan av tusen knivstick under naveln konstant och en svullen mage från lunch och fram. Och jag är INTE gravid. Blir ju nästan rädd att folk ska tro det när jag ser ut att vara i 7 månaden. Vid flera tillfällen var jag riktigt nära på att bara gå därifrån, men kändes viktigt att vara med så försökte bara bita ihop och fokusera på att inte låta tårarna komma.
 
Ska inte klaga, men usch och fy och blä vad jag Hatar detta.

Hade tänkt träna, städa och plugga nu i eftermiddag, istället är jag liggandes med vetekudden på magen. Inte det minsta kul=(


Badminton och höststädning

Hann aldrig spela badminton något mer förra veckan, men tog en match igår älsklingen och jag! Det gick inte lika bra som förra gången vilket gjorde att jag blev rätt irriterad och som i sin tur ledde till att det gick ännu sämre. Men lyckades lura Thomas! Vi skulle testa att spela med vänsterhanden istället, efter att jag insåg hur sjukt dålig jag var på det så bytte jag hand och Thomas märkte inget. Jag vann med 11-2 och Thomas fattade inte att han kunde vara så dålig. Jag fick iaf massa beröm=) Men var tvungen att berätta senare för att inte Thomas skulle känna sig allt för dålig:P

Idag när jag vaknade hade jag ont i halsen och var förkyld, som fortfarande sitter i=/ Tror det beror på att vi gick hem i kylan efter träningen. Inte så smart. Har inte tid och ork att bli sjuk nu igen. Så lugn + honungste med ingefära har det blivit idag! Lite nytta har jag hunnit med också. Såg en bra chans till att få lite gjort här hemma! Har snart gått igenom alla skåp och lådor i köket - plockat ur, torkat ur och plockat in. Snart blir det mat - kycklingspätt med ris och jordnötssås och efter det ska jag se patientfilm med Ulrika till måndag.


"Mosaic"

Fick tips om en studie från en lärare som tyckte synd om mig för min onda mage. Studien heter "Mosaic" och går ut på att undersöka kopplingen mellan symtom och avvikelser i mag-tarmfunktion, samt effekten av probiotiska bakterier vid IBS.

Jag var på första mötet i tisdags och då hände det en hel del. Samtal med studieledaren, de flesta blodprover togs (för att kunna utesluta andra sjukdomar), EKG kopplades på, jag fick dricka en äcklig sockerlösning med blandade sockerarter, jag fick ligga och andas till ett kassettband i 45 minuter som upprepade orden "Andas in... ut" 15ggr/min, dom tog blodtryck varje minut under 15 minuter under tiden jag skulle lyssna på hur jag skulle andas, dom undersökte min hjärnstam med sk. ABR - dom kopplade elektroder tre på pannan och en bakom varje öra och sedan skulle jag vara blixtstilla i 45 minuter samtidigt som ett störande snabbt högt klickade ljud upprepades 13 gånger i ett par hörlurar jag hade på mig, jag fick svara på frågor i 1,5 timme. Sedan fick jag åka hem sådär 4 timmar senare:P

EKG-mätaren skulle jag ha på mig till nästa dag och det var inte skönt att sova med tre elektroder fastklistrade och massa sladdar överrallt, men det gick iaf.


Nästa besök är nästa fredag och tills dess ska jag ha fört kostdagbok i fyra dagar plus att jag ska ha ätit (10st/dag i 6 dagar) små, mmstora röntgentäta markörer. När jag kommer dit ska dom röntga buken för att se var markörerna tagit vägen. Dom ska även ta salivprover för att se halten av stresshormon i kroppen. Det var några fler undersökningar som jag inte kommer ihåg...

Vet inte riktigt vad jag har gett mig in på. Även om det är rätt jobbigt så är det spännade och intressant, och jag vill såå att dom ska hitta något som går att fixa.


Varnar känsliga läsare

Först funderade jag på att inte berätta, för framställer mig själv som rätt korkad... men sen tänkte jag att klart jag vill roa mina läsare med lite av min dumdristighet! Ska därmed bekänna min klantighet (om det inte i tidigare blogginlägg framgått tydligt nog)...

I helgen skulle jag överraska älsklingen med en mysig middag med ett recept från "Halv åtta hos mig", auberginrullar med halloumiost, soltorkade tomater och basilika med pasta och tomatsås. Jag hade allt under kontroll och hade räknat ut att det skulle vara klart när älsklingen kom hem. Meeeen... som jag nämnt tidigare madde + knivar = illa, ännu mer illa när dom är nyslipade=/ Jag skulle skära halloumiosten i stavar och den är ju rätt seg så måste ta i rätt ordentligt när man trycker igenom med kniven. Jag höll fast halloumin mellan tummen och pekfingret men när jag skulle skära så hamnade kniven liite för långt ner. Så när jag tog i med rätt mycket kraft så råkade tummen komma med=/ Detta resulterade i ett 3mm djupt jack genom nagel och hud (och för min lilla tumme är det rätt djupt) och min nypolerade fina lilla tumnagel blev inte så fin längre=( men för att informera så lyckades jag ändå rulla ihop rullarna och fixa till en mysig middag för älsklingen!!

Undrar bara huur jag ska lära mig hantera dessa vassa föremål?! Är det något man kan lära sig eller måste jag inse att man måste vara född till det och därför räkna med blod och djupa jack varje gång jag kommer nära dom?!


fyraårtillsammans ♥

Igår 18 oktober firade Älsklingen och jag fyra år tillsammans!
För fyra år sedan tog vi ett beslut som gjorde att vi är där vi är idag!

De bästa fyra åren i mitt liv, TACK Älsklingen min för att jag har fått dela dem med dig!! och fler ska det bli=)
 

För att fira gick vi till restaurangen Mañana, som vi gillade så mycket sist!

Finaste Älsklingen ♥


Dagen till ära blev det min älskade Ej bortglömda lugg (göteborg är inget bra ställe att ha lugg på, med så mycket blåst och regn, nej östkusten vill jag till så luggen får komma tillbaka;)


Vi testade andra rätter denna gången. Favoriten ostfyllda vetetortillas med rostad majsaioli var däremot något vi var tvugna att ta igen då det va såå gott! Förutom det så tog vi även nygräddat bröd med smaksatt färskost, getostsallad med färska rödbetor och ruccola, grillad halloumiost med tomat och pesto, friterade spanska smördegsrullar med het dip, friterade bläckfiskringar med aioli och citron, tigerräkor med vitlök och heta kryddor, vitlöksfrästa pilgrimsmusslor med örtaioli. Till efterrätt delade vi på en passionspannacotta. Så gott och så mysigt!

En helt perfekt fyraårskväll med Älsklingen min!!


Biljetter!

Nu är dom bokade...

Biljetterna till Carolas Jul i Jönköping! och det ska bli så kul!!


Söndagslugn

Hade tänkt följa med Magda till Agape idag men har så svårt att komma iväg, vet inte vad det är=/ så blev en lugn fm framför gudstjänsten på tv istället!

Efter det har jag städat, städat och städat med Erik Tilling på högsta nivå! Eftersom jag haft mycket i skolan sista tiden så lägger jag allt annat åt sidan, däribland städning=/ så nu var det på tiden! Plus att mina kära svärföräldrar kommer hit ikväll på lite fika så då vill jag ha det extra fint! Om jag hinner ska jag ut och klippa häcken lite finare innan vintern också.

Igår hade Thomas med sig våra fiiina kuddar från Mimou som vi beställde för ett tag sedan.

Så här fint är det nu!

psst... det är Thomas som bäddat, han har blivit lite av en bäddexpert vilket jag inte precis är emot=)

Här är kuddarna... den blommiga är jag extra kär i!


Andnöd glutenfritt och fjäderbollar

Idag var jag inte på topp när jag vaknade så fick hoppa föreläsningen nu på fm. Var rätt trött också för vid 2 inatt så vaknade jag av att jag inte fick luft samtidigt som jag behövde hosta, riktigt läskig känsla så tog ett bra tag innan jag kunde somna igen=/

Lite update

Skolan - är mycket som händer nu...
1. Har precis skickat in en nutritionsanamnesmall med kommentarer som ska vara inne imorgon.
2. Ska snart svara klart på frågor om lagar till morgondagens redovisning.
3. Hemtentan som ska vara inne imorgon ska finslipas innan den ska skrivas ut.
4. Vi ska pröva 4 olika dieter de närmsta 4 veckorna. Vi ska näringsberäkna och föra kostdagbok på allt vi stoppar i oss. Denna veckan är det glutenfritt sedan mjölkproteinfritt, fettreducerat och sist proteinreducerat. Hittills går det rätt bra men är bara inne på dag 2 på första dieten...
5. På onsdag nästa vecka ska jag ha min andra patient, så förberedelser ska göras.

Fritiden
Thomas har några jobbarkompisar som brukar spela badminton 3 gånger i veckan. Thomas var med förra veckan och när han kom hem ville han ha med mig=)

Förhoppningsvis blir det spel ikväll. Igårkväll spelade jag och Thomas (för att se så jag inte skämmer ut mig) men det gick jättebra. Vi är rätt jämlika Thomas och jag för blev 3-3 och vi vann varannan match. Det var jättekul! Så kul att vi köpte ett racket till mig, så känner mig extra taggad att spela mer=) Vi ska försöka spela minst 1 gång i veckan. Känns bra nu när det börjar bli kallare och mörkare och man drar sig mer för att vara ute och springa. Det ger faktiskt bra träning, mer träning än jag trodde. Vi var helt slut efter igår och träningsvärken känns idag, men jag gillar träningsvärk, då vet man att man kämpat!



Älskling Robinson VarmaMackor

Myskväll med älsklingen framför robinson efter en dag med hemtentaskrivning. Hann med två avsnitt av Vänner också med crosstrainern. Så känns som en bra dag=)

Imorgon blir det en morgonpromenad innan Thomas åker till jobbet och jag fortsätter med skrivandet. Kvällen blir musikfylld för ska repa till spelningen på lördagkväll uppe vid Lysekil!

Nu är robinson tillbaka...

Bröllop

Har inte skrivit på länge, för har inte riktigt haft tid.

Har hänt en hel del sedan sist - jag har fått en gift bror, och en helt underbar svägerska, vi har umgåtts med helt fantastiska vänner, tagit härliga höstiga morgonpromenader, spelat cluedo och boggle, spelat och sjungit, och bara kopplat av hemma i den småländska skogen=)

Lite bilder är alltid kul!


Herr och fru Ahlstrand ♥



 


Ni är så fina ♥


En väldigt god femvåningstårta som min kära mor har gjort!

~ En helt fantastisk helg! ~


RSS 2.0