"jagkopplaravsjukan"

Har varit hemma på landet hela veckan. Thomas åkte tillbaka till göteborg i onsdags så ons, tors, fre har jag varit helt själv hemma i huset och bara kopplat av. Och sjäääälvklart blir jag sjuk. Började lite smått i tisdags, när vi var i Söderköping och smultronstället, med halsont och resten av veckan har innehållit halsont, heshet, förkylning, förkylningsblåsor i munnen och allmänt trött i kroppen plus att min ena visdomstand passar på att komma just NU så får äta tabletter för att det gör så ont=/ Kan det bli bättre? Hrm... De senaste gångerna jag åkt hem så har jag blivit sjuk. Är väl troligtvis för att jag kopplar av, vilket jag isf inte gör här i göteborg och det är väl inte så bra?? =/ men är väl det att jag inte Kan göra något hemma på landet, blir bara att man gör just ingenting. Här hemma så finns det ju alltid saker att göra även om man tänkt att koppla av. Det är rätt skönt också att jag (snart) har avklarat en sjukperiod innan skolan börjar för när skolan väl har börjat finns det ingen tid till att vara sjuk=/

Nu ska jag kurera mig med färskt ingefärate=)


Psst... en liten höstmakeup till bloggen tyckte jag passade in idag när det verkligen känns som att hösten närmar sig med regn, blåst och mörker=/ Gillar inte hösten när den är så här, längtar istället till härliga höstpromenader bland orangefärgade, fallande löv och solsken som värmer när det blåser kalla vindar.


Naturen i bilder

Jag ligger tydligen efter med 3 dagar på mitt bloggande men försöker tappa in=)

I måndags var Thomas och jag ute och tog en promenad och självklart hade jag kameran med mig, så här följer lite fina "nybörjarnaturbilder"...























En höggravid kossa får avsluta dagens bilder=)

23/8-2009 - Vår 1åriga bröllopsdag!!

När jag kom ner till frukosten i söndags så stod det massa paket på bordet...
Förtidiga födelsedagspresenter till mig/ bröllopspresenter till oss båda=)

En systemkamera, minneskort, filter och kameraväska!!!

Nu ska här fotas=) Tror det är första gången jag läser en bruksanvisning=P men det var nog inte så dumt att titta i den för har lärt mig en hel del på det=)

Efter frukosten åkte vi till kyrkan där jag och Thomas höll i musiken...


Sen åkte jag och Thomas vidare till Odensvi där vi hade bröllopet och festen!


Odensvi kyrka - där vi sa Ja till varandra den 23/8-2008!!



Sedan åkte vi bort till festlokalen och ner till stranden som ligger nedanför där vi hade lite 1årig-bröllopspicknick=)


På en filt tillsammans med sin älskling och med denna fantastiska utsikt! Kan det bli bättre?!


På morgonen gjorde vi en god sallad som vi hade med oss: quinoa, avokado, mango, räkor, sallad, äppelcidervinäger, olivolja, salt & peppar. mumma=)

och till efterrätt blev det...

...bröllopstårta!! Vi har hört från vänner att man kan spara översta biten av bröllopstårtan och äta den på bröllopsdagen och det lät som en mysig grej. och den smakade nästan godare nu än för ett år sedan!! Kändes som att tårtan gjorde att man mindes tillbaka ännu mer till den stora dagen!! Hade nästan glömt hur god tårtan var. Smak av blåbär. mumma=)

Sedan gick vi upp till dom mysiga stugorna där vi tog de flesta bröllopsbilderna




Kan inte fatta att vi har varit gifta i ett år redan. Tiden har ju gått så snabbt, men man ångrar inte en sekund!!
Många många fler bröllopsdagar ska det bli!! Tänk när vi är uppe i 25 som mamma och pappa firar i år, eller 30 som Thomas föräldrar firade förra året... Längtar!!!

She made it=D

Hon KLARADE TENTAN!!!!!!!

Kan man bli gladare??!! - Knappast!!!

Man skulle ha 60% av hela tentan och det fick jag. Sen skulle man ha 50%/block. Och tentan bestod av 3 block varav ett jag måste tenta om. Men det gör mig definitivt ingenting=) Såå skönt att slippa göra om det som redan sitter och som har suttit sen första början. Nu är det den delen som jag slarvat lite med. Tänkte att om jag kan det andra kanonbra och denna delen lite halvt så kanske det går. Denna gången lyckades jag ju=) Känner mig som en fri Quinna;)

Nyförlovade!!!

Min underbara storebror och hans lika undebara Johanna har förlovat sig (20/8-2009)!!!


Ni är så otroligt fina tillsammans!!

Massor av Kramar och Kärlek till er båda <3

Oj...

oj, nu var det ett tag sen jag skrev. Men har jobbat 09.30-17.30 och efter det har det blivit gymmet så har inte hunnit med. Och egentligen hinner jag inte nu heller=P Helgen med kusinerna kommer... vill ju visa allt jag köpt (trots köpförbud=/)

Nu har vi precis ätit stekt halluomiost och aubergine och det är så så gott=) Aubergine har blivit lite av en favorit för fru simonsson=) Testa att steka med lite salt och peppar, du lär bli fast!!

Nu ska vi gå och lägga oss för vi ska båda jobba tidigt imorgon!!


Sov så gott!!

PussKrams/m.

Smått & gott

1. Igår fick vi otippat ett helt nytt kylskåp=) Jag va inne på kontoret och sa att det läckte lite från kylskåpet och att det inte kändes som att det slöt tätt. + att jag bad dom att kolla upp spisplattorna då dom va jättesega att värma upp och lite glappa. Killarna kom 07.30 dagen efter och kollade upp allt. Och det hela slutade med ett nytt kylskåp och inom kort nya spisplattor!!

2. Ikväll skulle vi egentligen ha hälsat på Thomas jobbarkompisar som bor här i området. Eller från början skulle dom egentligen kommit hit så när jag kom hem från jobbet började jag fixa... På en och en halv timme så handlade jag, städade, duschade och fixade iordning i lägenheten såg bra ut. Sen sa det stopp... Magont till tusen... magkatarr. hrm. inget kul alls=( så blev att ringa och säga att vi inte kunde komma=( för är lite svårt när man knappt kan stå upp=/ Thomas lillasyster kommer iaf hit snart. Hon har varit barnvakt och ska sova här hos oss inatt. Ska bli så kul att träffas för var ett tag sedan!

3. Imorgon är det först jobb 9:30-17:30. Sen hem och duscha och fixa så allt ser perfekt ut för vid 19:00 kommer kusinerna från söder. Lite skåneprat i lägenheten ska bli så mysigt så=) Lördagen är bokad för shopping, sen får vi se=)

Nu ska jag lägga mig i soffan och bara ta det lugnt innan hanna kommer!


PussKrams/m.


Kort dag/dålig dag

Det blev en kort dag på jobbet idag. Hann knappt komma dit innan jag slutade, men va ändå rätt intensivt, det två personer brukar göra på 2 timmar gjorde jag själv på 1 timme... så är dubbelt så trött än vanligt=/

Har lyckast sova bort resten av dagen, vilket jag mer eller mindre ville... inge kul att göra något när man har en bad day. Och så lyckas jag alltid pricka in dom dagarna jag kan göra massor på. hrm>/

Nu>>>>>>>Gymmet för att försöka att tänka på annat än -Ingenting...


PussKrams/m.


Extreme trädgårdsmakeover;)

I fredagskväll kom mamma pappa och farmor på besök!! Dom kom rätt sent så blev bara en kvällsmacka och sedan sängen rätt snart, efter lite prat=)

På lördagen åt vi frukost vid 9.00 sen satte vi igång och jobbade!! Dom hade med sig en hel del grejer hemifrån. Mest var det saker till trädgården för nu skulle det bli fint där, då krävs det proffshjälp=)

Här kommer bilder från trädgårdsarbetet:


Mina underbara föräldrar som hjälpt oss hela helgen=) Pappa håller på med att skruva ihop en hemmagjord trappa och mamma klipper häcken. Kanske inte den mest uppställda bild när både pappa och mamma är mitt uppe i att säga något, men det blir mer levande då=P (Gav pappa en tröja så det inte blev så naket=P


Här står vi vid vår nya fina trappa, som pappa gjort!! (Den som fanns innan var fallfärdig, med sönderruttnade trappsteg och ringranglig till tusen) Pappa fixade också ihop en trappa att ha på insidan, riktigt snyggt gjort!!
Psst.... vi har ingen ordentlig dörr då dom gjorde uteplatserna efter att huset byggdes, men som tur är är fönstret rätt stort så det funkar alldeles utmärkt!


Vi grävde upp ett land vid staketet där vi planterade smultron, citronmeliss och gräslök. Redan innan fanns det gula och röda hallon i hörnet så detta blir gottehörnan=)

  
Vi åkte till Blomsterlandet och Biltema och köpte lite blommor och krukor.
Dekoration á la madde=)


Och så här fint blev det på ena sidan om trappan. En fin lila blomma i hörnet och så krukorna brevid, sen ska vi så gräs runt om så det blir grönt och fint!


Och på andra sidan blev det såhär fint!! Mamma hade med sig massa fina blommor som hon planterade på plats, då jag har rätt dålig koll var jag mest en hjälpande hand, men nu har jag ju lärt mig förhoppningsvis=)

Till middag blev det min egenpåhittade thaigryta som blev jättegod=)
På kvällen efter allt slit så softade vi mest framför någon konsert med en grym gitarrist på tv. Och till det blev det lite vindruvor, vattenmelon och jordnötter och så en hel del prat såklart!



Idag tog vi det lugnt på morgonen med en promenad ner till Härlanda Tjärn. Som tur var hann vi hem innan regnet kom. Till middag blev det GI-lasagne med zucchini och till efterrrätt kladdkaka med hallon från landet hemma på östkusten och så några blad från citronmelissen i vårt lilla land, mumma blev det=)



Och så att alla får vara med... =)
  

En helt fantastisk underbar och avkopplande helg tillsammans med mamma pappa och farmor. Var första gången för farmor i göteborg så det va lite extra kul att hon följde med.

Nu är det sängen som gäller för imorgon är det jobb 07:15-14:15


PussKrams/m.

Vårt fina hem=)

Nu har jag äääntligen städat klart, en riktig finfinstädning... Har inte hunnit göra det ordentligt sen vi flyttat in, men nu finns det inte tillstymmelse till damm eller smuts;)

Här kommer bilder på vårt fina lilla hem=)


Vår fina skylt som Thomas storebror gjort till oss

Först ut är hallen:
     



Sen har vi köket:
     



Lilla rummet...
  


...med min fina brudkista som mormor och mamma har haft

Och så badrummet! Ja, med baaadkar!!! =D
  


...och med den fina skylten på dörren=)

Och så till sovrummet...
     


Med våra fina drivvedshyllor=)

Och så vårt fina vardagsrum:
     


och så en liten detalj (jag ska snaart börja sticka=)

Och så till sist, vår (fina) trädgård
     
den är inte iordning än, vårt nästa projekt=)


Till sist skymtar ni vår fina skylt, gjord av olivträd, som vi fick från Thomas mamma när hon hade varit i Israel..


Det saknas lite på väggarna som vi inte hunnit få upp än, och så är det lite som ska köpas för har fler väggar nu än i förra=) Men tycker ändå att vi fått ordning på det mesta med tanke på att vi flyttade in på riktigt 1 juli då det gjordes en totalrenovering av hela lägenheten under juni.

Så nu har ni fått en liten inblick hos oss... kom gärna och hälsa på=)


PussKrams/m.

Citronbad...

Känner mig såå miljövänlig...

Har precis skrubbat badkaret med en halv citron + salt, och det blev jättefint=)

Plus att jag körde andra hälften av citronen i skivor i mickron, blev lättare att städa ur och luktade gott!!

Fiffigt värre=)


Nu ska jag städa klart, sen kommer bilder på vår finfina lägenhet... har ju inte lagt ut några än (förutom på badkaret)
 

Ni hör från mig snart igen;)

PussKrams/m.


Storstädning!!!

Tentan igår orkar jag inte tänka på, den var svår (som vanligt) Men får väl som vanligt hålla tummarna för att lärarna ska vara lite snälla och låta mig klara tentan, (som om det någonsin kommer hända=/ Aja, bara att vänta och seee....


Nu är det storstädning som gäller hemma hos Simonssons!!
Imorgon kommer mamma pappa och farmor på helgbesök och då vill man ju ha det lite extra fint=)

Så, fram med trasan och dammsugaren för nu ska här bli fint;)


(Bild från Älsklingens storstädning när vi flyttade från Glimåkra)


PussKrams/m.

Usch=/

Imorgon gäller det... 9.00-14.00 (känns som att man har skrivit detta förut=/

Jag vill så så så så sååå gärna klara tentan denna gången, jag har faktiskt pluggat så sjukt mkt, det fastnar liksom inte mer nu=/ Eller bättre inställning: Jag SKA klara det denna gången, så är det bara!!!

Men skadar inte med lite hjälp; så Snälla rara -tänk på mig -be för mig -håll tummar och stortår, eller varför inte alla fingrar och tår, och ta grannens också om ni ändå är igång!!


PussKrams/m.

Hårvård??!!

Ser på ett "rengöringsprogram" av smutsiga personer...

Ett tips dom gav var att tvätta håret med en blandning av öl och äppelcidervinäger=/

Öl + äppelcidervinäger + hår???!!

Kan det verkligen fungera???

Dom nämnde att ölen gav håret lyster och vinägern var bra för hårbotten och motverkar mjäll...

Vågar man testa?? hmm...


PussKrams/m.

Pluggdagar

På onsdag är tentan i anatomi & fysiologi, och denna gången ska jag ju klara den, och vad behövs då göras?? Jo Plugga!! Orkar verkligen inte göra denna tentan i höst när man har andra tentor och arbeten liggandes över en. Lika bra att få det gjort nu istället. Och det är faktiskt inte så värst plågsamt att plugga på sommaren. För det första så har jag ju läst allt x antal gånger redan innan så det mesta sitter, och för det andra så är det inte så tufft om man delar upp läsandet. Ett häfte/kväll är inte så tungt, mest intressant=)

Nu ska optimisten läsa lite;)


PussKrams/m.

RSS 2.0