Earth Hour



Självklart släckte vi ner allt lördagen den 26 mars mellan klockan 20.30 - 21.30 för att stödja WWF och hjälpa moder jord.

Vi tände istället upp stearinljus i hela lägenheten, åt gott och spelade alfapet!


Magen

Magen växer så det knakar!

Första bilden är i vecka 15+5 och andra i vecka 16+5 (idag).



♥ ♥ ♥


Barnvagn

Glömde ju berätta...

När vi var och handlade matsalsbord i måndags var vi inne en sväng på babyproffsen också, hur kunde jag glömma det=)

Sååå mycket sött det fanns där, man vill ju ha näst intill allt!

Men, vi skulle titta på barnvagnar.

Vi har i stort sett varit inne på Emmaljunga hela tiden då den är rejäl och har stora fasta hjul som klarar all terräng. Men så var jag hemma hos Maria, Thomas syster och fick känna på deras vagn, en Teutonia, och jag blev rätt kär i den. Framhjulen är mindre och rörliga till skillnad från bakhjulen som är större och som sitter fast. Men, framhjulen kan man låsa fast så det går lättare om man tex ska gå längre promenader ute på landsbygden=)

När vi jämförde de båda i butiken kändes Teutonia mindre och smidigare, vilket kan vara bra då vi ska bo mitt i stan på 8:e våningen i ett hus med liten hiss.

En sak som jag inte berättat är att både jag och Thomas går och funderar på om det kan vara två små knyten i magen. Och chansen är rätt stor...

Gammelmormor var tvilling, men fick inte tvillingar.
Mormor är inte tvilling, men fick tvillingar.
Mamma är tvilling, men fick inte tvillingar.

Så om vi ska följa systemet så...

Jag är inte tvillingar men bör få tvillingar=)

och man säger ju att det är på mammans sida det gäller, vilket känns rätt tydligt i detta fall.

4/4 är det ultraljud och vi är så spända på att se hur allt står till i magen och då även få se om det är ett eller två små liv som simmar runt där inne!

På grund av tvillingchansen tittade vi även på en tvillingvagn som verkade jättebra! Om det blir tvillingar kan vi inte ha en vagn med två korgar i bredd då det inte funkar med vår bostad. Men det fanns en vagn som är smal och lång istället som vi båda fastnade för.

Här kommer bilder...

-----Emmaljunga-----
En av deras mindre smidigare varianter


-----Teutonia Fun-----
Vi kommer vilja ha den i svart isf


-----Baby Jogger - City Select-----
Dubbelvagn som man kan ha i massa olika konstellationer


Pencillinknaprare

Var på vårdcentralen idag igen...

Har visst fått tillbaka bihåleinflammationen=(

Hade inte allt för högt CRP (14) med tanke på vad jag hade sist (60), men inflammation var det=/

Läkaren tyckte inte att jag skulle behöva försöka vänta ut det mer, då jag varit sjuk tillräckligt länge så nu fick jag pencillin + Rinexin som jag ju precis slutat med som är för svullnaden i bihålor och huvudvärk.

Hoppas verkligen att jag ska bli av med all skit nu, för tar så sjukt mkt på krafterna och jag orkar verkligen inte. Det räcker med att vara gravid och skriva C-uppsats, det är krävande nog.

Nej, nu SKA jag bli frisk!! =)


Nordik

Igår var jag och Thomas ute och letade matsalsbord!

Vi var först på Chilli och tittade på ett bord som vi tänkt ut, men det kändes inte så rejält, vill ju ha massivt;)

Vi åkte då till Holméns marknad för att se om det fanns något fint gammalt bord som man isf skulle piffa upp, men vi hittade inget... tog en sväng på SJ shoppen också och fyndande saker som folk glömt på kollektivtrafiken!

Vi åkte sedan vidare till Nordik där Thomas sett ut ett bord och jag blev kär direkt! Massiv ekskiva med vit list och vita ben och vita stolar med eksits, så snyggt! Och det är stort också, 1,80x1 meter och det kommer passa perfekt i nya stooora köket som är 3,40 från fönster till kylskåp och så är det rektangulärt. Stora ytor gillar vi!

Fick höra att Thomas har lite rabatt på Nordik då Nordik och SOVA hör ihop på något sätt och det skulle han kanske inte sagt. Har inte varit inne på Nordik så mycket, men efter igår är det en av mina favoritbutiker. Vi köpte med lite fina saker från Cult Design, en medicinlåda, en söt liten teabox för tepåsar och ett smyckesträd och så matsalsbordet med sex stolar.


Ändå bästa köpet, den är så fiiin=)


Gravidupdate!

Imorgon går vi in i vecka 17!! Tiden går såå fort!

Illamåendet sitter fortfarande kvar. Det försvann innan inflammationen, men sedan jag var sjuk har jag haft det konstant. Men jag är van nu, visst känner jag av det men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Är glad att jag inte är så förtjust i "onyttigt" längre. Har ingen direkt maträtt eller något livsmedel jag är extra galen i, har mer olika perioder. Ett tag åt jag kanelbullar så det stod härliga till, under några andra dagar var det Mc donalds- och Maxmat som gällde. Förra helgen åt jag några kilo morötter,  veckan som var har jag ätit sommarmat; honungsmelon, potatissallad och rökt kalkon. Och nu senaste är Sallad det som gått bäst, och det sistnämnda gillar vi! Hoppas det håller i sig ett bra tag framöver!

Ingen magbild denna gången, men den har vuxit en del. Fast ibland vet jag inte om det är bebismage eller IBSmage som syns... igårkväll var det båda delarna. På kvällarna blir bebismage svullen och ibland även IBSmage och då ser jag ju ut att vara i vecka 35+, plus att det gör otroligt ont, men jag ska inte klaga för har hört om andra gravida med IBS som har det sjukt mkt jobbigare än mig. Jag är glad att jag har fått må så bra som jag har gjort i magen. Kroppen ställer om sig när man blir gravid, och min IBSmage har lugnat ner sig och är absolut inte lika jobbig som innan jag blev gravid. Ibland (som igårkväll) kan den göra sig hörd (eller snarare synlig) och göra ordentligt ont, men eftersom det är så sällan gör det mig inte så mkt.

Lite bebisinfo...

Nu är lilla livet 108-116 mm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Under veckan som kommer, kommer lilla livet gå upp hela 50g, 150g är mycket det, hela 3 jästpaket=)

Ögonbryn och ögonfransar har blivit längre, men ögonen är fortfarande slutna. Underhudsfettet börjar lagras som ger lilla livet värme och energi. Håret på huvudet växer mer och mer och alla fingrar och tår har fått naglar. Lilla lilla bebishjärtat pumpar runt ca 24 liter blod/dygn.

Och under veckan som kommer blir lilla livet mer medveten om ljud och kan reagera på dem=) Lilla livet kan även gäspa nu!!


Såhär ser det troligtvis ut i min mage (v 17)!


Veckan som gått

Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Och det har hänt mycket sen sist.

Tisdagen var kanske inte den bästa dagen... På kvällen tog jag även sista Renexintabletten mot svullna bihålor, som jag tagit sedan inflammationen, befrielse=)

Onsdagen spenderades som sagt i skolan med Malin och ännu mer C-uppsatsskrivande och det gick faktiskt jättebra! Vi blev klara med resultatdelen! Och så gick det nog bättre eftersom Malin hade med sig hemmagjorda cookies med mandel och choklad, mumma=)

Natten till torsdag var rätt underlig då jag vaknade vid 01.00 och kunde inte sova en blund förrän 05.00. Orsaken är dessvärre att de svullna bihålorna och huvudvärken kom tillbaka efter att jag slutade med tabletterna och sitter ff i så får se om jag måste ringa vårdcentralen... igen=/ Så torsdagen var rätt suddig:P

Men minns iaf att vi på torsdagen hade handledningsträff kl. 09.30 (jag var inte den piggaste av oss) och den gick jättebra. Dom tyckte vi låg bra till i vårt skrivande och vi fick lite saker att justera i det vi skrivit hittills. Efter den träffen satt vi fram till på eftermiddagen och justerade och ändrade om och skrev till. Vi delade även upp diskussionsdelen så vi har lite att göra över helgen.

Natten till fredag var näst intill lika hemsk som föregående natt, men nu var det vakna somna vakna somna vakna somna vakna somna som gällde=P

Två jobbiga nätter resulterade i en fredag i sängen. De gånger jag gick upp var när jag skulle äta, men denna dag var väldigt välbehövlig! =)

På kvällen var jag i Smyrna och lyssnade när Thomas spelade i lovsångsbandet!

lördagen hanns inte så mycket med innan familjen Mclachlan hämtade upp mig och så åkte vi till Johannes och Jennifer i Borås på kalas i mångfald. Johannes fyller 30 år imorgon, Jennifer fyllde 23 veckan som var och så Stefan som fyllde 21 veckan som var. Thomas och jag grattade även Elisabeth som tog examen nu i vår. Så mycket firande och maaassa gott att äta, wow!! =) Kvällen avslutades med brädspel där jag och Thomas var sämst=P Men jag skyller på att jag är gravid, men vet inte vad Thomas skyller på=) Aja, otur i spel, tur i kärlek kör vi på! ;)

Idag, söndag, har jag suttit med c-uppsatsen. Skrivit klart min del av diskussionen och ändrat lite på några andra delar.

Nu ska jag inte skriva mer i detta inlägg, men nu vet ni vad som har hänt=)


Botten

Dagen har INTE varit kul...

C-uppsatsen känns inte bra alls, har suttit 8 timmar med uppsatsen totalt idag, Å*T*T*A timmar???!!! Är man mänsklig då?? Och 99,9% av tiden är skrivande framför datorn, Inte hälsosamt=/ men men...

Och så lilla livet i magen... känner mig inte ett dugg gravid för stunden, bara ordentligt tjock och ful, och har så sjukt dåligt samvete för det=( Längtar så till 4/4 då UL ska göras... Kommer kännas så mycket verkligare då.

Som tur var har Maria och lilla söta underbara Lisa varit här och gjort mig gladare, likaså min underbara älskling som drar med mig ut på måbrapromenader och lagar god mat!

Nu ska jag försöka sova lite och hoppas på att jag är någorlunda pigg i morgon då jag och Malin ska sitta hela dagen med C-uppsats.


C-uppsats

Idag har vi haft träff med en av våra två handledare...

Har ju inte berättat så mycket om skolan så ska kanske förklara lite mer=)

Vi började med introduktion för C-uppsats för tre veckor sedan och trodde det skulle vara lite lugnt efter sista tentan, men vi började direkt med C-uppsatsskrivandet.

Denna veckan började det på riktigt. Hälften av klassen är ute på praktik och hälften skriver C-uppsats, vilket kommer pågå i sex veckor framöver.

Jag och Malin skriver om "Nypons effekt på artros" och det är faktiskt roligare än jag trodde att skriva. Vi ligger helt enligt vår tidsplan, har till och med legat före tidsplanen ett tag!

Under dessa veckor ska vi ha avcheckning med våra handledare vid tre tillfällen och första hade vi då idag. Det kändes jättebra! Jag är såå glad för våra handledare, dom är så bra! Vi fick mycket feedback på vårt arbete. Vi hade rätt många frågor som vi fick svar på så nu känns det lite lugnare!

Igår tog jag en härlig promenad runt Härlanda Tjärn. Klarblå himmel, soligt och riktigt mycket vårkänslor. Och vad händer då idag... hade tänkt ta en likadan promenad idag, men när vi kommer ut från handledningen är det snökaos???!... usch, fy och bläää... jag som vill ha våår. Jag hade ju ändå lite hopp efter några dagar med sol, men det varade ju inte länge=(

Imorgon blir det mer skrivande. Känns som man redan har tröttnat lite på att göra samma sak varje dag och så är det sex veckor kvar! Undrar hur jag ska klara det... Aja, att vi snart är färdiga med utbildningen och att magen växer håller ändå humöret uppe=)


Mammigt

Mys framför vasaloppet med ahlgrens bilar är ändå en bra start på denna söndag=)

Idag är det plugg som står på schemat och lite senare blir det lägenhetsvisning x 2.

Shoppingen gick både bra och dåligt igår. Det dåliga var att jag inte hittade några byxor, det bra var att jag hittade några tröjor=) Till mitt försvar: Även om jag har en hel del tröjor och toppar så börjar dom bli lite för korta nu när magen växer på - en bra anledning att få köpa lite nytt=)

Två amningstoppar som passar både innan och efter att lilla bebben är ute. Ekonomiskt;)


En söt klänning/tunika


Och på rean (ej mammaplagg) hittade jag denna fina cardigan med ett bälte i midjan!



Får leta vidare efter de perfekta byxorna. Får ta en tripp ner till Ullared snart, och hoppas på att hitta något där!


v. 13+5

Igår så var det storstädning här hemma för både idag och imorgon ska vi ha lägenhetsvisning! Och så skönt det är att vakna upp en lördagmorgon och njuta av en nystädad lägenhet=) För var ett tag sedan det blev städat här hemma, för är inte det första man prioriterar då man mått dåligt. Men nu är det gjort!

Ska ta en sväng in till stan idag eller imorgon också för tänkte jag skulle köpa lite mammakläder, ffa ett par byxor. Har fått låna mammakläder av snälla Maria, Thomas syster, men vill ju inte slita på dem för mycket så ska försöka hitta något denna gången. Finns ju inte ett allt förstort urval och har inte hittat något jag gillat hittills mer än ett par leggins och ett par lite pösigare svarta byxor, men kanske hittar några fler byxor idag!

Förövrigt mår jag bra! Hostan är kvar liksom huvudvärken som tyvärr gör att jag blir illamående, men jag går på att det snart försvinner!

Nu syns magen betydligt mer. Den har vuxit massor bara på några veckor, så har fullt upp med att gosa och klappa på bullen=) Och på måndag går vi in i vecka 15!

Nu är lilla livet 80-93mm långt från huvud till stjärt och väger nästan 25g. Nu kan man eventuellt se vilket kön lilla livet har. Nu börjar även ögonbrynen framträda och håret på huvudet börjar växa. Lilla livet kan nu dricka fostervattnet och kissa. Lilla livet övar även nu på in- och utandning, men använder inte lungorna, då lilla livet får syre direkt från mig via navelsträngen och moderkakan.


v. 13+5


Lyckat dubbelt upp!

Hade tänkt skriva ett inlägg tidigare men lyckades inte få över mina fina bilder från mobilen och har fortfarande inte lyckats. Jag + teknik = usel, så får se om jag lyckas nästa gång.

Var på vårdcentralen nu på morgonen och mitt CRP var under 8!!! Blev oerhört lättad över att det sjunkit så snabbt. I torsdags hade jag 60. Det gick riktigt snabbt, vilket jag inte hade något emot=) Nu ska jag bara få bort svullnaden i bihålorna som bidrar till extrem huvudvärk... men hoppas den försvinner lika snabbt.

Och så till nästa lycka - JAG KLARADE TENTAN!!! Min sista tenta någonsin på dietistprogrammet!! Var kanske inte det bästa resultatet, men med tanke på att jag har mått illa under hela tentatiden så är jag meer än nöjd! Trodde ju inte att jag skulle klara den, så glad är jag=D


RSS 2.0