Bubblor och mys



Efter fyra veckors jobb är det äntligen dax för en veckas semester innan dom sista två jobbveckorna drar igång. Och vad passar bättre än egentid?! - ett varmt bubbelbad med ljus och Norah Jones i bakgrunden - ansiktsmask och morgonrocksmys - och snart räkmackor med älsklingen när han kommer hem från jobbet=) 


PussKrams/m.

"Efter regn kommer solsken"

Det fick jag höra av mannen som satt brevid mig innan jag gick av bussen ut i störtregnet. Och rätt hade han, för nu skiner solen=)

Under regnet flydde jag in till thomas på jobbet, lagom till hans lunch så gick och köpte en sallad på Paprika och lunchade med min älskling!!

Testade för övrigt ett knep för att få lite finare i köket. Dom som bott här innan har inte tagit hand om hemmet det minsta och slasken har sett rätt sliten ut. Men så läste jag att man ska blöta slasken och sedan strö ut lite bakpulver. Sedan ska man låta det fräsa en liten stund innan man rör runt med diskborsten. Det funkade faktiskt, för nu ser det riktigt fräscht ut=)

Nu ska jag läsa lite för har tenta på onsdag i nästa vecka och denna gången ska jag ju klara det;)


PussKrams/m.

En underbar dag

Promenad runt Härlanda Tjärn (premiär)


Klart man måsta ha med sig lite matsäck; mackor och kex


Vi gick av vägen och gick istället en liten stig som var precis vid vattnet.
Kan det bli finare?!



På andra sidan är den stora badplatsen.
Det var precis vindstilla så allt speglades av i vattnet, så fint!



Vårt nästa stopp med lite fika=)


Thomas och jag med vår lilla fikakompis, som mest va ute efter våra kex



"Tainlugnetstund" på bryggan


Och så klart flumstunden, ett måste=)








  

När vi kom hem satt Maria och Ally på trappen, ett mysigt besök=)


Det blev lite barnprogram på datorn


Och så lite bus såklart=)



När Maria och Ally hade gått åt vi lite kräm & mjölk och åkte sedan ner till hamnen för att leta lite drivved=)


Rätt mäktigt att gå under Älvsborgsbron
Och så ett stopp vid Röda sten=P


Thomas har hittat nått, som vanligt
Och så jag med lite av drivveden

(Vi ska ha drivveden som hyllor i sovrummet, kommer nog bilder på det senare skulle jag tro=)



Dagen avslutades med Thaimat från restaurangen här i närheten.
60kr/rätt, och gott var det (men rätt starkt) men lär nog beställa därifrån fler gånger=)





Har haft en helt fantastisk underbar avstressande mysig dag!
Nu väntar ett varmt bad och sen sängen för imorgon är det jobb!


PussKrams/m.

Picknicktime=)

Nu är det finfint väder så om vi skyndar oss nu kanske vi hinner med en liten picknick utomhus!! Ska försöka oss på en runda kring Härlanda Tjärn!! Om vi går vilse så vet ni var vi är på ett ungefär iaf=)

>>Bilder kommer ikväll (om det blir några bra vill säga=)


PussKrams/m.

Inget för känsliga läsare;P

Jag sa att jag skulle ha en städdag idag, men den varade inte så värst länge:P Det första jag gjorde när jag började damma så råkade jag damma ner en "mini"skål i golvet som så klart gick i tusen bitar, men händig som jag är så letade jag fram karlssons universalklister, fina grejer;) för att limma ihop allt igen. När jag var klar såg jag att en liten bit saknades så försökte leta reda på den. Kröp omkring på golvet ett bra tag, men hittade den inte. När jag ställde tillbaka skålen på hyllan igen var jag helt blodig om händerna och ena armbågen=/ när jag tvättat rent så hade jag ändå ont i armbågen och jag kände att den hade en liten bula längst ut där jag hade fått såret. När jag kände efter ordentligt så kände jag att jag hade fått in en porslinsbit in i armbågen. Men en sprutnål med en liten kniv längst ut kände jag hur det knastrade och skrapade och till slut lyckades jag få ut biten med en pincett. Nu är lilla bågen omplåstrad=)

Efter min lilla operation fick jag ett sms av Ida som tyckte vi skulle ta en fika på stan med Julia och hennes kompis, ett ypperligt tillfälle att fly från städningen (jag var faktiskt skadad också;P Så blev en mysig fika vid Haga och prat vid järntorgets fontän. Kom hem för en timme sen. Ska snart iväg igen, Thomas och jag ska på inflyttningfest hos en gammal klasskompis till Thomas.

Imorgon är vi lediga båda två och ska förhoppningsvis ut på picknick (om vädret håller sig). Annars får vi väl ha picknick hemma på vardagsrumsgolvet för har pratat om detta jättelänge, men varje gång vi varit påväg ut så har det börjat regna. Får hålla tummarna för imorgon.

Nu ska jag snart åka och möta upp Thomas!

Är inte den som brukar lägga upp bilder på vad jag har på mig då det oftast är mjukisar och brottarlinne för är ju inte ute så värst mycket. Men idag kan jag väl bjussa på en bild=)


Inget märkvärdigt men iaf...
Leggins: GinaTricot, Linne och sjal: JC, Shorts: H&M, Kofta: Two Points


PussKrams/m.

Fredagsmys?!

Eftersom jag jobbar måndag-fredag så är fredagen första kvällen i veckan som jag inte behöver lägga mig tidigt, så tänkte ha lite myskväll med älsklingen med film och gott att äta. Vi började se filmen rätt tidigt typ halv 8. Vid 21.00 somnade jag i soffan (vilket jag väldigt sällan gör) och sov till 24.00=/ Vaknade och thomas satt brevid mig med datorn. Blev att vi borstade tänderna och sedan gick och la oss. Så kan det gå om man är trött=P

Idag jobbar Thomas hela dagen och jag orkar inte dra iväg någonstans. Har en del att fixa med också, bland annat stäääda, det roligaste som finns (hehe) =P 

Imorse tvättade jag fönster och satte jag upp en snygg fönsterfilm/insynsskydd med pelargoner i köket som vi köpt på designtorget, 195kr kostade den och det blev jättesnyggt!



Nu ska jag fixa vidare!!


HejHopp/m.

Harry Potter och halvblodsprinsen



Hade namnsdag i torsdags och så firade vi 11 månader som gifta i torsdags så thomas bjöd mig på bio på torsdagskvällen; Harry Potter och halvblodsprinsen. Men den var absolut inte som vi hade tänkt oss. Den var verkligen inte lika bra som någon av dom tidigare filmerna. Den va riktigt lam, hände ju ingenting spännande=/ Första gången vi var vid bergakungen också, för vi har hört att den ska vara bättre än filmstaden vid kungsportsplatsen men det höll vi inte heller med om. Ingen som hälsade välkomna i början som dom gör på andra stället. Och mitt under filmen så var det någon som höll på och knackade på dörren, och så var det några tjejer som gick vilse och som smäller igen dörren efter sig, och så var det någon som tyckte det va roligt att göra ljud ifrån sig, så man blev störd många gånger under filmen=/

Ett stort minus till biografen och 2 av 5 möjliga till filmen. Men sällskapet var lika underbart som alltid=)


PussKrams/m.

Sommarlov?!

Det är sommarlov och jag känner knappt av det...
Tenta om två veckor vilket stressar mig sjukt mkt. Vad jag än gör så får jag dåligt samvete för att jag inte sitter hemma och pluggar, vilket resulterar i att jag bara är hemma, men orkar jag plugga? Nej=/ Sitter mest och är nervös och ledsen över tentan och över hur tråkigt mitt sommarlov egentligen är=(

Snälla nån, ge mig orken och glädjen tillbaka...

Mysig hemmadag=)

Är ledig hela helgen och idag har jag en mysig hemmadag helt själv fram till kl 16 då Thomas slutar. Har redan läst några häften till tentan och ska läsa några till. Men känns inte så tungt när det regnar, blåser och är kallt ute=) Tycker det är rätt intressant faktiskt. Sist jag pluggade till denna tenta så var det mest för att klara tentan så tänkte inte så mkt på vad jag läste, var mest innötning, men nu har jag ändå gott om tid så känns som att jag verkligen lär mig, att det fastnar, och att det kommer stanna där=) 

Och ikväll får vi besök av en glimåkravän, Thomas bandkompanjon=) Ska bli en god skagenröra med advokado och rostat bröd till kvällen som lite lördagsmys!

Psst... inga ovälkomna fläckar som dykt upp än så länge, så hoppas dom försvunnit för alltid!!


PussKrams/m. 


Fläckfri!!!

Jippie!! Jag kan äntligen visa mig offentligt utan att någon tittar konstigt på mig=D

Och nu är lägenheten färdigrenoverad och snart helt fixad och hallonen är mogna i trädgården, kan det bli bättre!!


PussKrams/m.

På västfronten intet nytt

Gick en kort dag idag, 07.15-12.15 så kom hem skapligt. Lagade till en god röra med aubergin, lök, vitlök, krossade tomater, ris och kryddor. Just nu ligger utslagen lågt, men dom ligger väl bara och väntar på rätt tillfälle att blomma upp på. hrm=/ Hämtade ut lite på apoteket som läkaren ordinerat så nu har jag allt jag behöver. Får se hur kvällen blir för är värst morgon och kväll och när jag stressar.

PussKrams/m.


Fortfarande inte kul

Igår blev det en tripp in till Lysekilsakuten igen... Fick svårt att andas... Efter lite betapred och inhalation kunde vi åka hem igen i hopp om att det inte skulle komma tillbaka. Jag fick vara med och sjunga på sista mötet vilket jag verkligen behövde, trodde inte jag hade saknat det så mkt men det har jag, hoppas på något mer innan sommaren är slut.

Idag hade jag min första arbetsdag.  Har fått jobb som personlig assistent åt en kvinna med MS och jag trivs jättebra. Vi jobbar alltid två mitt på dagen så blir inte så ensamt och vi skojar och skrattar hela dagarna, kan nog inte ha ett bättre jobb=) Tyvärr blev mina utslag värre mitt på dagen. Helt röd i hela ansiktet och halsen och svårt med andningen, när ska det sluta=(  Fick gå till vårdcentralen och där fick jag sitta ner och vänta på en sjuksköterska, efter en halvtimme fick jag komma in=/ Hon skickade mig till en läkare som trodde andningssvårigheterna bara var pga att jag var uppjagad och ledsen. Men jag försökte förklara att jag var uppjagad och ledsen för att dom inte gjorde något. Men det gick tydligen inte fram. Fick några recept på kortison och tavegyl som jag va tvungen att åka 20 min för så var inte allt för glad. Trycket över bröstet fick vara där tills det försvann. Dom tog blodprov för analys av olika saker som kan vara orsaken till allergichocken vilket jag hoppas få svar på snart så man vet vad man ska undvika. Nu har jag sovit sen jag kom hem, och utslagen blommar upp så fort jag gör något=/ Så får väl ta och lägga mig igen...


PussKrams/m.


Numera fru rödprick

I förrgår var min bror och hans johanna hos oss och hälsade på och va så kul. Dom blev också våra första nattgäster i den nya lägenheten=) Köket blev klart i fredags och nu är det bara lilla rummet kvar sen är allt klart!!
På fredagen grillade vi och åt gott och tog vi en promenad ner till Härlanda Tjärn, så fint och mysigt! När vi kom hem spelade vi Wii för fullt=) Det började klia över hela kroppen, trodde det var inbillning men kollade för säkerhets skull... möttes av stora nässelutslag över armar och ben som blommat upp på bara en halvtimme. Med tabletter och salva kunde jag ändå somna. Igår trodde jag det var över. Inga stora utslag längre, men så fort jag gick upp och började fixa så kom det tillbaka. På apoteket tyckte dom att jag skulle åka till akuten direkt så dom fick titta på det, men envis som jag är så väntar jag in i det sista. Vi åkte upp till Orust på kvällen för att finnas på plats till dagens oas-möte där jag och Thomas är med i lovsångsteamet. Men när vi kom fram till Orust så blev det till att åka vidare till Jourcentralen i Lysekil för kortisonspruta då hela kroppen var full av nässelutslag och det hade började klia i halsen. Eftersom jag är ordentligt svårstucken så krävdes det sex stick innan dom kom in i kärlet. Blev sen kvar till 00.00.
Idag så var det mesta borta när jag vaknade och trodde det skulle hålla sig så, men så fort jag kom upp så kom det tillbaka och idag är det nog värst. Så just nu är jag rödprickig/flammig över hela kroppen, till och med ansiktet, handflatorna och fotsulorna är fulla med utslag, så inget sjungande för mig inte=( Förhoppningsvis lägger det sig snart, för är verkligen en plåga med klådan och så är man ju inte så värst fager. Har kontakt med dom på jourcentralen, utifall vi måste åka dit igen. Boven till det hela tror vi är några små godisfiskar vi köpte på IKEA i torsdags som var starka i både smak och färg. Annars vet vi inte... Kan ju va i princip vad som=/ Så, såhär kul har jag det sista dagarna innan jag börjar jobba. Hoppas bara på att det försvinner snart så jag slipper detta...

PussKrams/pricken herself

Saknar

Saknar mina underbara tjejer som jag knappt träffar nu förtiden=(

Några härliga bilder från en Ölandssemester vi gjorde sommaren 2005!!






Hade inga racket med oss så fick spela med stekpanna och kastrull=)


Ni är så fina!










December 2008

Saknar er!!


PussKrams/m.

RSS 2.0