BMbesök

Idag var vi hos barnmorskan. Har inte bloggat så mycket om besöken men det händer inte så mycket vid dom... vi pratar mycket om frågor och funderingar som jag och Thomas har. Blodtryck tas varje gång. Ca varannat besök tas det prover för att bland annat se hb och blodsocker. I vecka 24 börjar dom mäta magen som vi får följa på en kurva för att se så bebisen växer som den ska. Vi får även vid varje besök höra lilla bebishjärtat=)

Idag mätte magen 34 cm vilket är jättebra. Kurvan är jämn och fin och ligger på medellinjen! Vid detta besök kände BM om bebisen låg med huvudet nedåt. Det gjorde den redan vid förra besöket, men var inte fixerad då så den kunde fortfarande lägga sig på något annat sätt. Men nu var lilla livet fixerat och kommer ligga med huvudet nedåt tills den kommer ut vilket är lite av en lättnad=) Lilla bebishjärtat slog med ca 130 slag/minut. Precis efter att barnmorskan känt på magen var den uppe på 170 slag/minut vilket BM sa var bra för då vet man att barnet reagerar.

Nästa besök är redan om två veckor. Från och med nu ska vi nämligen dit varannan vecka fram till förlossningen. Det känns ändå som att tiden går rätt snabbt. Det har snart gått en vecka till och på söndag går vi in i vecka 37! och då är det 4! veckor kvar och fram tills dess ska vi bland annat på bröllop, ha mina föräldrar här, gå på fler BMbesök, gå på en till föräldrautbildning om första spädbarnstiden, så hoppas tiden går snabbt=)


Smakprov på Hannas fina bilder hon tog på magen i måndags!
(ringarna sitter lite tajt då jag tvingat på dem, har samlat på mig lite vätska så har ringarna runt halsen nu, men ville ju ha dem på fingret vid fotograferingen=)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0