Mångkulturell måltid

Var i skolan kl 08.15 idag för att vi skulle hinna med allt. En hel dag i köket!! Först satte vi oss med inköpslistan. Fem grupper som skulle laga 4 måltider var... 20 måltider sammanlagt... mycket mat:P Sen till hemköp och inhandla alla ingredienser!

Tillbaka till skolan och sätta igång matlagningen.

Min grupp valde att laga "Levande Föda" - helt vegetariskt, uppvärmning till max 40grader, tillagningsmetoder som groddning, blötläggning, mjölksyrning, fermentering m.m. för att öka näringsinnehållet och för att göra maten mer lättsmält. Rätt intressant område. Roligt att tillaga=)


Mitt arbetslag in action;)

och detta var vår meny...

  +  =
Tagliatinni med pesto
(Pasta gjord av stimlad zucchini och morot)


 +  = 
Champinjon- och nötbiffar

 =
Champinjonsoppa

 +  = 
Yogasallad med pistaschdressing
(Dressing gjord på pistaschnötter, avokado, paprika, citronjuice, salt, vatten)

 +  =
RawFoodtårta med hallon
(botten gjord på valnötter, mandel, fikon, aprikoser.
Grädde gjord på cachewnötter, apelsinjuice, vaniljstång)

De andra grupperna hade områdena Hinduism, Buddism, Islam och Vegan. Men orkar inte lägga upp alla de rätterna. Men det var kul att smaka från olika religioner och etniska matkulturer. Mina favoriter var två rätter från det veganska bordet; en vegansk kålwok (t.v), "Krämig Daal" (mitten, som bestod av linser, vitlök, spiskummin, koriander, kokosmjölk, spenat och tomater) och så en buddistisk rätt som heter "Quorn Tikka Masala" (t.h, som bestod av quorn, rapsolja, curry, garam masala, vatten, grönsaksfond, äpple, tandoori paste, mango chutney, sultanrussin, kokos, banan, yoghurt, salt och som tillbehör basmatiris.

  

En så att säga kulinarisk upplevelse=)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0